Dan Şucu a avut un răspuns acid pentru Gigi Becali, care folosise cuvântul „omenie” atunci când a vorbit despre unele meciuri ale Rapidului, pe care giuleştenii le-ar câştiga fără mari probleme.
Printr-un comunicat emis de Rapid, Dan Şucu i-a întors cuvintele lui Gigi Becali şi a făcut referire la penalty-ul ratat de Dan Nistor, în U Cluj – FCSB 0-0.
Dan Şucu, răspuns acid pentru Gigi Becali, după ce patronul FCSB a vorbit despre „omenie”
“Stimați Rapidiști,
Nu stă în obișnuința noastră să răspundem tuturor zvonurilor răuvoitoare lansate de competitori prin intermediul mass-media, dar comentariul despre “omenie” nu poate fi ignorat. La Rapid ne dorim sa fim învingători, atât pe plan sportiv, cât și pe plan economic. Vrem, însă, să învingem respectând în totalitate regulamentele sportive și legile României.
Nu participăm și nici nu vom participa la înțelegeri de mimare a competiției, cum nu vom aborda niciodată arbitrii, antrenorii sau jucătorii echipelor adverse.
De asemenea, ne vom plăti întotdeauna toate impozitele și taxele, pe care legea română le impune. Nu vom fi parte în înțelegeri anticoncurențiale, iar hoția, acum redefinită ca “omenie”, este un lucru pe care-l disprețuim.
Mai facem o mențiune în plus. Aveți promisiunea noastră fermă, că în cazul în care vom identifica jucători, antrenori sau membri ai staffului care sunt participanți activi la pariuri sportive, încălcând astfel regulamentul de ordine interioară, îi vom elimina dintre noi și le vom face plângere penală.
Acum 20 de ani, Produsul Intern Brut al României era de cinci ori mai mic decât astăzi. Tot de cinci ori mai mic era și salariul mediu. Bugetele de cheltuieli anuale ale echipelor de fotbal importante din România erau, însă, la aceleași niveluri cu cele de astăzi.
Chiar dacă revirimentul din ultimii doi ani este evident, atât pe plan sportive, cât și financiar, în ultimii 20 de ani, pe baza unui calcul matematic simplu, fotbalul românesc și-a pierdut 80 % din audiență. Și era normal să se întâmple așa. Cine își mai ia copilul de mână să meargă la un meci când știe că rezultatul din teren nu este decis de lupta sportivă dintre echipe, ci de o negociere în birouri, între președinții de cluburi? Cine se mai uita la televizor, la meciuri despre care se știe în avans că sunt aranjate?