Închide meniul

Ionuţ Lupescu vrea o schimbare majoră în Liga 1: „Am fi în formă în preliminarii. Ar fi un avantaj şi pentru naţională”

Alex Masgras Publicat: 14 septembrie 2023, 8:44

Reclamă
Ionuţ Lupescu vrea o schimbare majoră în Liga 1: „Am fi în formă în preliminarii. Ar fi un avantaj şi pentru naţională

Ionuţ Lupescu a dat verdictul pentru situaţia dezastruoasă de la Dinamo

Ionuţ Lupescu / Hepta

Ionuţ Lupescu vrea o schimbare majoră în Liga 1. Fostul internaţional român a vorbit despre situaţia în care se află fotbalul românesc. Fără echipă în grupele cupelor europene, România caută soluţii, iar Lupescu propune o schimbare majoră.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fostul mare jucător al echipei naţionale crede că Liga 1 ar trebui să îşi schimbe programul competiţional, în sistem primăvară-toamnă.

Ionuţ Lupescu vrea o schimbare majoră în Liga 1: „Am fi în formă în preliminarii. Ar fi un avantaj şi pentru naţională”

Pentru că România nu va avea reprezentante în grupele cupelor europene, Ionuţ Lupescu vine cu o propunere radicală, care ar ajuta echipele de club, dar şi naţionala României. Fostul internaţional crede că Liga 1 ar trebui să apeleze la un program competiţional primăvară-iarnă. Lupescu susţine că echipele româneşti ar fi în formă maximă la debutul în preliminarii, după 15-20 de meciuri disputate în sezon.

„Pe mine m-a dezamăgit puțin că antrenorii care mai sunt în România nu analizează de ce fotbalul românesc nu e în grupele UEFA. De ce se adâncește această prăpastie? Chiar și cu ligile mai slăbuțe, nu doar cu cele din primele 5 campionate.

Ca să avem un avantaj față de restul echipelor, trebuie să fim în formă maximă când sunt preliminariile europene. Ai nevoie de 15-20 de meciuri în picioare ca să o atingi. Poate ar trebui să schimbăm programul competițional și să trecem la martie-noiembrie. Am fi în formă maximă în preliminarii.

Reclamă

Ar fi un avantaj mare și pentru echipa națională, dacă ne calificăm la un turneu final.

Noi am avea în picioare 20 de meciuri, restul ar veni după 50-60. Ai putea face o competiție de fotbal în sală iarna, cât sunt turneele finale poți organiza Cupa Ligii cu jucătorii din campionatul intern. Singurul impediment ar fi sezonul de trecere, care ar trebui să aibă 6 luni sau 18 luni. Nu știu dacă e o idee bună sau rea”, a declarat Ionuţ Lupescu, potrivit digisport.ro.

Belarus, Estonia, Feroe, Finlanda, Georgia, Islanda, Kazahstan, Letonia, Lituania, Norvegia, Irlanda și Suedia sunt ţările au programt primăvară-toamnă, cele mai multe luând această decizie pentru a evita iernile grele.

Reclamă 4 / 0/3

Ionuţ Lupescu: „Nu mai am niciun gând cu FRF”

Ionuţ Lupescu a exclus posibilitatea de a mai candida pentru şefia FRF. El nu spune nu însă unei eventuale intrări în politică.

„Eu fac consultanţă de ceva timp şi, într-adevăr, acum câţiva ani s-a deschis un proiect foarte interesant în Arabia Saudită, o academie, de către familia regală.

Acum am fost ales în board. E interesant pentru că ei au investit foarte mult în superstarurile europene, dar important este şi viitorul şi asta e soluţia pe care o au.

Urmăresc de câţiva ani foarte intens şi nu ştii niciodată. Cu cât devii mai bătrân cu atât îţi apleci urechea şi asupra politicii.

Nu mai am niciun gând cu FRF, o singură dată. Fiecare vrea să facă ceva pentru ţara lui. Nu e ceva izolat.

Cei care sunt în fruntea fotbalului românesc ar fi trebuit să facă mai multe lucruri, dar din păcate nu s-au făcut.

Echipa naţională e foarte bine, din punctul de vedere al punctajului. Eu cred că ne vom califica”, a declarat Ionuţ Lupescu, în exclusivitate pentru as.ro.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:00 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu de la Miami. Verstappen, primul în antrenamente. Calificările de la sprint, de la 23:15 22:55 „Penibil!” Oficialii de la Sepsi au ieșit la atac după 4-1 cu Farul! Mesaj dur despre scandările xenofobe 22:45 „Nu le-am dat nicio șansă” Reacții categotice din tabăra lui Sepsi după 4-1 cu Farul! Ce s-a spus despre performanța de la Ovidiu 22:37 Prima reacţie a lui Gică Hagi, după umilinţa din Farul – Sepsi 1-4: „Un meci de care îţi este ruşine! E greu să accepţi” 22:26 Marius Ștefănescu, anunțul momentului despre transferul la FCSB. Ce a spus despre declarațiile lui Laszlo Dioszegi 22:16 VIDEOProgramul complet al F1 Academy™ de la Miami! Abbi Pulling, pe primul loc în a doua sesiune de antrenamente, live în AntenaPLAY 21:59 Farul – Sepsi 1-4! Umilință uriașă pentru echipa lui Gică Hagi! Safranko a făcut spectacol la Ovidiu 21:29 România – Japonia LIVE VIDEO în AntenaPLAY (13:30). Ultimul meci de la Campionatul Mondial de hochei pentru tricolori 21:27 OFICIAL! Edi Iordănescu poate convoca 26 de jucători pentru EURO 2024. Decizia luată de UEFA 21:08 Scandări xenofobe și decizii controversate la Farul – Sepsi! Fanii au „luat foc” după hattrick-ul lui Safranko Vezi toate știrile
Citește și