Fanii CSA Steaua le-au transmis reprezentanţilor Ministerului Apărării că îi bănuiesc de auto-sabotaj având în vedere că echipa nu poate încă, din punct de vedere legal, să promoveze în Liga 1. Iată reacţia Ministerului Apărării după ce fanii CSA Steaua s-au revoltat.
Fanii CSA Steaua au propus 3 variante pentru ca echipa „roş-albastră” să primească drept de promovare, iar Ministerul Apărării le-a răspuns suporterilor.
Reacţia Ministerului Apărării după ce fanii CSA Steaua s-au revoltat fiindcă echipa nu are drept de promovare în Liga 1!
„Recent, ne-am adresat Ministerului Apărării Naţionale și Departamentului pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieţii personalului, exprimându-ne îngrijorarea în ceea ce privește viitorul echipei de fotbal a Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti.
Le-am transmis acestora, cât se poate de direct, faptul că suporterii steliști au ajuns la capătul răbdării și că în mod justificat îi bănuim de auto-sabotaj și rea-credință, dat fiind faptul că de 3 ani de zile de când echipa de fotbal este în Liga 2 nu au oferit o soluție pe care să o pună și în practică, pentru a putea promova cu echipa de fotbal.
Cele 3 soluţii pentru promovare găsite de fanii CSA Steaua
Le-am învederat acestora posibilități în care pot promova cu echipa de fotbal:
1. Înființarea unui S.A. de către Clubul Sportiv al Armatei STEAUA, din care să facă parte clubul împreună cu investitorii și As47. Pentru acest lucru va fi necesar Ordin de Ministru al Apărării Naționale.
2. Înființarea unei Asociații fără scop patrimonial, de către Clubul Sportiv al Armatei STEAUA, din care clubul să facă parte împreună cu investitorii și As47. Pentru acest lucru există deja temei juridic, și anume art. 1 alin. (3) din Regulamentul de Organizare și Funcționare a C.S.A. STEAUA.
3. Contractul de Asociere în Participație, care nu este un element de noutate pentru fotbalul românesc. Acesta a mai fost pus în practică de Clubul Sportiv Universitatea Craiova (instituția de drept public cu caracter sportiv ce funcționează în subordinea Ministerului Educației Naționale). Acesta are ca temei juridic Art. 1949 – 1954 din Legea nr. 287/2009 privind Codul Civil și de art. 34, art. 125, art. 269, art. 321 și art. 332 din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal și normele metodologice de aplicare corespondente. Din acest contract de asociere în participație pot face parte Clubul STEAUA, investitorii și As47.
