Închide meniul

Copilăria lui De Bruyne: ”Ești timid, tăcut, familia vrea să nu te mai întorci la ea!”

Reclamă

Cătălin Oprișan Publicat: 26 aprilie 2022, 15:57

Copilăria lui De Bruyne: ”Ești timid, tăcut, familia vrea să nu te mai întorci la ea!”

De Bruyne a adunat 88 de meciuri la echipa națională a Belgiei

Foto: Profimediaimages

Viața lui Kevin De Bruyne n-a fost, dintotdeauna, numai lapte și miere.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Vara lui 2006. Tânărul De Bruyne a adunat 15 ani, tocmai termină primul său sezon la juniorii de la Racing Genk, unul dintre cele mai populare cluburi din Belgia. A ajuns aici de la Drongen, unde s-a născut. Mama are ceva origini… burundeze, familia are rădăcini în Ealing, în nord-estul Londrei. Bunica dispune de ceva bani strânși la ciorap, pentru că în tinerețe a făcut niscavai afaceri cu petrol, pe undeva prin Kenya. Copilărie frumoasă, liniștită, gândul numai la fotbal. Pleacă de acolo, din Gante, unde joacă de la 8 la 14 ani, spre Genk.

Schimbarea e radicală. Sunt 150 de kilometri distanță, e clar că familia lui nu mai poate sta cu el. Găsește una acolo, care îl adoptă. Primul sezon e mirific. Pleacă în vacanță. ”Abia așteptăm să te întoci, distracție plăcută!” Minciuni! O găsește pe mama lui naturală plângând. ”Cine a murit?”, întreabă. ”Nimeni, doar că cei de acolo nu te mai vor! Mi-au spus că ești prea timid, prea tăcut, că se trăiește foarte greu cu tine în aceeași casă”.

Peste ani, când devenea o vedetă, familia ”de împrumut” își cerea scuze, dar el rămânea cu o durere în suflet… ”La un moment dat, au vrut să se reapropie de mine. I-am refuzat. M-au aruncat la gunoi și acum deveneam, din nou, prieteni? Nu, mulțumesc!” Ajungea la prima echipă de la Genk, unde evolua patru ani și unde câștiga un titlu de campion, o cupă și o Supercupă a Belgiei.

Klopp l-a vrut la Dortmund, Mourinho l-a gonit de la Chelsea

În 2012, Klopp l-a dorit la Borussia Dortmund. Dar Kevin dorea ceva măreț, așa că s-a băgat în proiectul lui Abramovici, la Chelsea. Decizie fatală. N-a jucat în primul sezon, a ajuns, în iarnă, cedat la Werder Bremen. Când Mourinho s-a întors la Londra, a gândit că va conta pe serviciile sale. Au urmat faze de cascadorii râsului. ”Credeam că voi juca, am prins doar trei partide. M-a chemat la el în birou și mi-a arătat niște foi pe care scria: o singură pasă, zero goluri, 10 recuperări. Mi-a luat un minut să pricep. Îmi arăta statisticile lui Willian, Oscar, Mata sau Schurrle, dar ei jucaseră 20 de meciuri, nu trei, ca mine!” Așa că în ianuarie 2014 a ajuns la Wolfsburg, pentru 22 de milioane de euro. Un nesperat loc doi în Bundesliga, apoi pasul spre Manchester City.

Reclamă

Alături de Guardiola, tipul acela timid a devenit unul dintre cei mai buni jucători din lume: 300 de partide, 81 de goluri, 116 pase decisive. ”Pep are ceva unic în lume, știe să se apropie de elevii lui!” În aprilie 2021, De Bruyne și-a prelungit contractul cu ”cetățenii”. S-a certat cu impresarul lui, Patrick de Koster, așa că a decis să se reprezinte singur! A vorbit cu cei de la Analytics FC, companie ce recompilează date din lumea fotbalului, a realizat un referat în care a povestit cum a influențat el activitatea echipei și s-a prezentat la negocieri!!! A primit o prelungire până în 2025 și o mărire a salariului săptămânal de la 350.000 la 445.000 de euro. Sezonul trecut, după ciocnirea cu Rudiger, a părăsit în lacrimi LIga Campionilor. Acum e contra lui Real Madrid, în sprint final, cu Benzema, umăr la umăr, către ”Balonul de Aur”.

Sursa: ”ABC”

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
  • A ”sărit” de 300 de meciuri pentru ”cetățeni”
  • Bosnia – România (7 iunie, 21.45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21.45, Antena 1)

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:47 „E incredibil” Ce a remarcat Mihai Stoica la Gică Hagi după Farul – CFR Cluj 5-1 23:40 Formula 1: Cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY (06:00) 23:32 „Ce ar spune Dan Petrescu după ce aţi primit 5 goluri de la Farul?” Cristi Manea a cedat şi şi-a anunţat plecarea de la CFR Cluj 23:30 Palermo – Parma 0-0 în AntenaPLAY. Dennis Man şi Valentin Mihăilă s-au întrecut în ratări! 23:23 Mario Camora, devastat după Farul – CFR Cluj 5-1! Mesaj dur către colegi: „Să le fie ruşine tuturor, să nu ieşim din casă” 23:07 Gică Hagi a dezvăluit de ce a renunţat la Constantin Budescu: „Ştie că e un hotel frumos la Mamaia!”. Anunţ după Farul – CFR 5-1 22:59 Răspunsul lui Louis Munteanu atunci când a fost întrebat de interesul FCSB-ului şi al Rapidului! Ce a spus vedeta lui Gică Hagi 22:46 Ionuţ Cojocaru, noul star al lui Gică Hagi. „Dublă” şi assist în Farul – CFR Cluj 5-1: „Un meci formidabil! Asta trebuie să fac” 22:33 Farul a ajuns pe locul 2 în Liga 1, CFR Cluj a căzut pe 4 după umilinţa de la Ovidiu! Cum arată acum clasamentul în play-off 22:15 Farul Constanța – CFR Cluj 5-1. Umilinţă pentru ardeleni! Louis Munteanu, Cojocaru şi Grameni s-au întrecut în goluri fabuloase! Vezi toate știrile
Citește și