Erling Haaland a fost dat de gol chiar de tatăl său după transferul la Manchester City, din vară. Atacantul norvegian a fost curtat de multe cluburi de top din Europa, iar în final a ales să meargă la campioana din Premier League. Acum, Alf-Inge Haaland a rupt tăcerea și a dezvăluit cum a arătat lista preferințelor fiului său.
Haaland s-a adaptat în timp record în fotbalul englez. Starul nordic se simte excelent la noua echipă și a devenit golgheterul la zi din Premier League, cu 11 goluri în 7 meciuri.
Erling Haaland, dat de gol chiar de tatăl său după transferul la Manchester City
„Telenovela” transferului lui Erling Haaland a reprezentat unul dintre cele mai „încinse” subiecte din fotbalul mondial, în această vară. În presa internațională s-a zvonit intens despre posibilitatea ca atacantul de 22 de ani să ajungă la Real Madrid.
În cele din urmă, Manchester City a fost cea care a dat lovitura. „Cetățenii” l-au transferat pe internaționalul norvegian după ce au activat clauza de reziliere stabilită de Borussia Dortmund, în valoare de „numai” 60 de milioane de euro.
La câteva luni de la realizarea transferului răsunător la City, Alf-Inge Haaland a dezvăluit cum a arătat lista preferințelor fiului său după ce mai multe echipe gigantice din Europa i-au făcut o ofertă.
„City a fost cea mai bună variantă de echipă pentru noi. A doua a fost Bayern, Real Madrid, a treia, iar PSG a patra”, a spus Alf-Inge Haaland, într-un documentar, potrivit Mundo Deportivo.
Manchester City va achita, în total, 350 de milioane de euro pentru transferul lui Erling Haaland. Din această sumă, Dortmund a primit 60 de milioane, la care se vor adăuga și bonusuri de obiectiv în valoare de 10 milioane de euro. Alte 200 de milioane de euro reprezintă salariul internaționalului norvegian din următoarele 4 sezoane.
În plus, Alf-Inge Haaland, tatăl atacantului, a încasat 30 de milioane de euro, în timp ce alte 50 de milioane de euro au mers către firma de impresariat a lui Erling Haaland, care i-a aparținut lui Mino Raiola, decedat în luna aprilie.
