Închide meniul

Veşti proaste pentru Simona Halep, înaintea procesului de la TAS: „E un tip inteligent! Dacă simte ceva, taie în carne vie”

Alex Masgras Publicat: 6 februarie 2024, 21:45

Reclamă
Veşti proaste pentru Simona Halep, înaintea procesului de la TAS: „E un tip inteligent! Dacă simte ceva, taie în carne vie

Pompiliu Popescu știe ce greșeală majoră a comis Simona Halep, în procesul de dopaj

Simona Halep, în timpul unei conferinţe de presă / Profimedia

Veşti proaste pentru Simona Halep, înaintea procesului de la TAS! Dubla câştigătoarea de Grand Slam se pregăteşte pentru procesul care se va judeca în perioada 7-9 februarie la Lausanne. Simona Halep a contestat decizia ITIA, după suspendarea de patru ani pe care a primit-o.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fost număr 1 WTA, Simona Cîrstea a fost depistată pozitiv cu roxadustat, în timpul unui test antidoping la US Open 2022. La TAS, românca va avea parte de un duel extrem de complicat.

Veşti proaste pentru Simona Halep, înaintea procesului de la TAS!

Potrivit iamsport.ro, ITIA îl va folosi ca parte a acuzării pe Ulrich Haas, unul dintre cei mai importanţi arbitri de la TAS. Germanul este profesor de drept la Universitatea din Zurich şi este cunoscut ca fiind o persoană intransigentă cu sportivii care au fost prinşi dopaţi sau care au avut probleme cu corupţia.

Haas are o experienţă uriaşă în privinţa problemelor dopajuli în sport. În perioada 2002-2004, el a condus grupul consultativ pe probleme juridice al Grupului de Monitorizare a Convenţiei antidoping a Consiliului Europei.

Cu peste 400 de cazuri la TAS, Ulrich Haas a fost memciuri în Comisia Independentă de reformă a ciclismului care a investigat istoricul dopajului în ciclismul profesionist pe şosea la cererea Federaţiei Internaţionale de Ciclism.

Reclamă

„Alegerea lui e foarte bună pentru ITIA, mai puțin pentru Simona”

Sursa mai sus menţionată susţine că alegerea lui Haas ca arbitru din partea ITIA poate influenţa în mod indirect felul în care ceilalţi doi arbitri vor judeca procesul, ţinând cont de experienţa uriaşă a acestuia.

„Este un tip extrem de inteligent. Oferă rezolvări și în favoarea sportivilor, dar și în favoarea instituțiilor. Însă trebuie să fie convins. Dacă simte că ceva nu e în regulă, taie în carne vie! A fost și în ciclism, acolo unde dopajul este ultraperformant.

E echilibrat, cu capul pe umeri. Problema e că l-a luat ITIA de partea ei. Era mai bine să fie președintele panelului, de exemplu. Opinia lui va cântări foarte greu la audieri. Cu ceea ce știe, și cât știe, poate inclina balanța de o parte sau alta.

Reclamă 4 / 0/3

Alegerea lui e foarte bună pentru ITIA, mai puțin pentru Simona. E elvețian, deci văzut ca neutru. Nu poate fi acuzat că e de partea cuiva. Iar, pe lângă asta, e o autoritate, ceea ce arată determinarea ITIA de a-și atinge scopul, și anume acela ca pedeapsa Simonei să fie păstrată sau chiar crescută la șase ani”, susţin sursele TAS, citate de iamsport.ro.

Strategiile Simonei Halep la TAS

La TAS, Simona Halep îşi joacă ultima carte cu ajutorul căreia îşi poate dovedi nevinovăţia. Ea va merge pe acelaşi mesaj clar pe care l-a avut de la începutul procesului, acela că echipa lui Patrick Mouratoglou i-a recomandat suplimentul cu colagen, din cauza căruia roxadustatul a ajuns în corpul ei.

Simona Halep are trei strategii pregătite pentru procesul de la TAS. Românca va imputa echipei lui Patrick Mouratoglou întreaga vină pentru faptul că a ajuns să consume un supliment contaminat. Fostul lider WTA va argumenta acest lucru prin faptul că a avut alături de ea o echipă extrem de experimentată, în care şi-a pus întreaga încredere.

Pe de altă parte, Simona Halep va încerca să demonstreze faptul că suplimentul pe care l-a consumat provenea dintr-un lot contaminat cu substanţe interzise, în cazul ei, Roxadustat. Românca a depus deja în dosarul său studii ale unor experţi în domeniu, asta după ce testul pozitiv al ei, de după US Open 2022, a rezultat la doar câteva zile după ce un alt test efectuat a avut un rezultat negativ.

De asemenea, Simona Halep va invoca şi faptul că a fost nedreptăţită la procesul care a avut loc la tribunalul Sport Resolutions, anul trecut. La momentul respectiv, deşi românca trebuia să fie audiată de un tribunalul independet, au existat influenţe din partea celor de la ITIA.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:12 Siyabonga Ngezana a dezvăluit problemele cu care s-a confruntat când a ajuns la FCSB: „A fost primul şoc” 16:40 VIDEOEduard Ionescu, Elena Zaharia şi Ioana Sîngeorzan, victorii pe linie la Saudi Smash 2024, în AntenaPLAY 16:33 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 2 mai 15:44 Germania va avea 5 echipe în Liga Campionilor, în sezonul următor 15:26 Campionatul Mondial de hochei, două super-turnee de tenis de masă şi spectacolul fotbalistic sunt în mai, în AntenaPLAY 15:23 Gică Hagi şi-a fixat obiectivul, înainte de Farul – Sepsi: „Cel mai important!” Cu ce probleme de lot se confruntă 14:05 EXCLUSIVVictor Piţurcă a răbufnit după declaraţiile lui Gigi Becali: „Nu mai vorbesc în viaţa mea cu Gigi Becali” 13:53 Se „rupe” Arena Naţională! Câte bilete s-au vândut deja la derby-ul FCSB – CFR Cluj 13:11 David Popovici a ajuns să umble cu laptele românesc după el, de frica alimentelor contaminate 13:09 Adevărul din spatele relaţiei tensionate dintre Simona Halep şi Sorana Cîrstea: „A existat o rivalitate!” Vezi toate știrile
Citește și