Procesul Simonei Halep este privat! Fostul număr 1 WTA se află la Londra zilele acestea, acolo unde are loc audierea în cazul de dopaj.
Simona Halep a fost depistată pozitiv cu roxadustat la un test antidoping după US Open 2022, fiind suspendată provizoriu încă din luna octombrie. Halep a disputat ultimul său meci tot la US Open, acolo unde a pierdut în primul tur cu Daria Snigur din Ucraina.
Procesul Simonei Halep este privat! Reacţia tribunalului independent şi explicaţia lui Cristian Jura
Sports Resolutions, tribunalul independent care o judecă pe Simona Halep, a oferit o primă reacţie despre procesul fostului număr 1 mondial. Reprezentanţii tribunalului au transmis că procesul este unul privat şi că nu se pot comenta aspecte ale cazurilor, abordare aplicată tuturor solicitărilor externe:
„În calitate de organism independent, nu putem comenta niciun aspect al cazurilor, indiferent dacă acele cazuri nu au fost încă menţionate, în curs de judecare sau finalizate.
Aceasta este aceeași abordare consecventă pe care o aplicăm tuturor solicitărilor externe pentru orice chestiune, pe care am încredere că le puteți aprecia. Vă mulțumim anticipat pentru înțelegere și ne cerem scuze că nu vă putem ajuta în continuare”, au transmis cei de la Sports Resolutions pentru fanatik.ro.
Cristian Jura, judecătorul român de la TAS: „Este ceva normal”
Cristian Jura, judecătorul român de la TAS, a explicat că este un lucru normal ca un astfel de proces să se desfăşoare cu uşile închise:
„Nu este ceva excepţional, ci este ceva normal. Va fi secret. Inclusiv la alte instanţe sportive, procesul este confidenţial. Diferă faţă de procesele care sunt în jurisdicţia naţională unde, în principiu, oricine poate intra în sală şi să asiste.
Aici, practic, rămâne la latitudinea părţilor dacă doresc ca procesul să fie deschis publicului, în engleză «open hearing» sau să fie secret. Este o chestiune procedurală, atâta tot”, a declarat Jura pentru sursa mai sus menţionată.
De asemenea, Cristian Jura a explicat care sunt etapele procesului şi ce se poate întâmpla după ce tribunalul va lua o decizie. Sportivii au la dispoziţie 21 de zile pentru a contesta la Tribunalul de Arbitraj Sportiv decizia tribunalului independent:
„Etapele sunt simple. Urmează audierea, tribunalul de la Sports Resolutions urmează să se pronunţe. Deci, audiere, pronunţare şi după ce primeşte decizia, ea se poate adresa în termen de 21 de zile şi Tribunalului de Arbitraj Sportiv.
Dar asta după ce ia cunoştinţă de decizie şi este nemulţumită de această decizie”, a mai spus Cristian Jura.