„Cel mai important lucru este să încercăm să vedem lucrurile şi altfel. Sper că vom putea ajuta atleţii. Am fost foarte frustrat din cauza lipsei ajutorului faţă de cei care se confruntă cu probleme de sănătate în partea mentală”, a spus Phelps, citat de NBC.
Michael Phelps s-a confruntat cu „Boala secolului 21”
Michael Phelps este unul dintre cei mai mari sportivi din istorie dar, ajuns la 36 de ani, acesta s-a confruntat cu depresia, boala pe care specialiştii au denumit-o „Boala Secolului 21”. Soţia lui, Nicole Michele, a oferit nişte declaraţii impresionante despre celebrul înotător, cu mai multe luni în urmă.
„Băieţii vor să fie aproape de Michael când are o zi dificilă. Vor să-l facă fricit. Mai ales Boomer pentru că este cel mai mare. Aşa că i-am spus ‘Hei, Booms, tata trece printr-o perioadă grea şi are nevoie de un moment în care să fie singur’.
Vrem ca Boomer să înţeleagă că nu are nicio legătură cu el, ci cu Michael. Nu este uşor, dar sunt căsătorită cu cea mai încântătoare persoană. Vanessa l-a pierdut pe Kobe, tot ce puteam să fac era să-l privesc pe Michael și să-l întreb dacă-l pot ajuta cu ceva: ‘Fiindcă dacă te pierd, nu știu ce voi face'”, a declarat Nicole.
Simone Biles a rămas fără aur la Jocurile Olimpice 2020
Simone Biles a fost învinsă de chinezoaice şi a obţinut doar medalia de bronz la bârnă. Americanca a rămas astfel fără aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
Simone Biles a concurat în singura finală individuală la JO de la Tokyo, după ce s-a retras din celelalte în care era calificată – individual-compus, plus cele de la sol, sărituri şi paralele. Din finala pe echipe s-a retras după proba de sărituri, invocând un blocaj mental.
Biles a acuzat blocajul mental încă din calificări, când la prima probă, sărituri, a schimbat evoluţia anunţată, iar apoi s-a retras din echipă. Ulterior, nu a mai concurat în finala pe echipe, SUA obţinând doar medalia de argint, dar nici în cele la individual-compus, sărituri, paralele şi sol. Simone Biles, cvadruplă campioană olimpică, este singura gimnastă de la JO de la Tokyo, care a obţinut calificarea în toate finalele individuale, plus cea pe echipe.
„Este o mare problemă, eu am simţit-o ani de zile. În 2014, am simtiţ-o cel mai mult, pentru că eram la început, nu ştiam cum să gestionez toate turneele, succesul pe care-l aveam. Este o încărcătură emoţională săptămână de săptămână ca să fii în top şi sunt de acord cu ele (Biles şi Osaka) că poate unii sportivi nu reuşesc să gestioneze aceasta presiune.
Presiunea este epuizantă la un moment dat, simţi că nu mai ai putere să duci, să te antrenezi, trebuie să rezişti un meci întreg, turneu după turneu. Performanţa este foarte grea, din punctul meu de vedere, dar dacă ai dorinţă şi dacă accepţi tot ce ţi se întâmplă, chiar şi eşecul, consider că de la turneu la turneu, eşti mult mai puternic.
Eu am lucrat pe această parte şi nu pot să spun că am avut momente atât de depresive sau atât de grele să le pot gestiona, dar am trecut şi eu prin multe stări emoţionale negative. Pe parcursul anilor am înţeles că trebuie să lupt cu ele şi să accept ceea ce îmi vine şi de aceea am devenit mai puternică şi mental pe teren şi în afara terenului”, a spus Halep, în exclusivitate pentru Antena Sport.
- Michael Phelps a suferit de boala secolului 21
- Simone Biles, în centrul unui scandal uriaş
- Marele Premiu din Qatar e în AntenaPLAY, în perioada 29 noiembrie - 1 decembrie
- Cele mai tari meciuri din NBA şi NHL sunt live exclusiv în AntenaPLAY
- „Am primit acordul!” Ce a spus Larisa Iordache despre soacra ei! Ce se va întâmpla după ce va naşte
- „Până la Valentina am avut tot ce mi-a plăcut ochiului” Decizia radicală a lui Cristi Borcea, care i-a schimbat complet ultima căsnicie!
- Cum a ajuns marea iubire a lui Ion Ţiriac să deţină o afacere uriaşă: „M-a ajutat, cu siguranţă!”