Mihai Rotaru lasă Universitatea Craiova pentru CSA Steaua. Doar modificarea Legii Sportului mai stă în calea loviturii anului în fotbalului românesc. În ultima perioadă, Rotaru a încercat să scape de acțiunile clubului din Bănie, fiind pregătit să investească în liderul Ligii 2.
Conform surselor Antena Sport, singurul impediment care ar sta în calea loviturii de proporții este dreptul de promovare al Stelei. Acesta ar putea veni însă până la 1 mai 2023, atunci când va fi votată noua Lege a Sportului. În acest moment, există o prevedere la articolul 31 care le interzice cluburilor susținute din bani publici să poată evolua în ligile profesioniste.
Mihai Rotaru lasă Universitatea Craiova pentru CSA Steaua
În ultima perioadă, surse din Ministerul Sportului au lăsat să se înțeleagă că sunt șanse mari ca această prevedere să dispară, astfel ca Steaua să aibă drept de promovare, în cazul în care va reuși acest lucru și pe plan sportiv. Rămâne de văzut dacă Federația Română de Fotbal și Liga Profesionistă de Fotbal vor acorda dreptul de promovare automat, sau Steaua va fi nevoită să mai evolueze o stagiune în Liga 2.
”Noi sprijinim modificarea Legii Sportului în care cred că trebuie să primeze performanța, nu organizarea unui club sau modalitatea de organizare. Noua Lege a Sportului va mai dura, iar, în paralel cu elaborarea strategiei, vom scrie și noua lege”, spunea în trecut Ministrul Sportului, Eduard Novak.
Pe de altă parte, din secunda în care CSA Steaua va avea dreptul de a se asocia cu un privat, acela va fi Mihai Rotaru. Omul de afaceri ar avea mai multe de câștigat la capitolul imagine, ținând cont că Steaua are la dispoziție noul stadion din Ghencea și o galerie numeroasă.
Adi Popa, o altă soluție pentru promovarea în Liga 1
Adi Popa consideră inadmisibil faptul că CSA Steaua nu are dreptul să evoluează în Liga 1 și susține că cea mai bună soluție pentru această problemă ar fi ca echipa bucureșteană să fie preluată de suporteri pe sistemul socios.
„Eu am o altă variantă, pe care a spus-o domnul Dîncu și mi se pare foarte inteligentă. S-o ia suporterii pe sistemul socios. Așa Steaua ar fi tot timpul a suporterilor, cum se poartă și afară. Să aibă 49% Armata și suporterii restul. Dacă nu se schimbă legea sportului, asta e singura variantă (n.r. ca MApN să se asocieze cu o entitate privată) pentru a obține dreptul de promovare.
Domnul Dîncu a promovat pentru prima dată această idee și chiar mi s-a părut inteligentă, nu mă gândisem la asta. Cunosc majoritatea suporterilor, ultrașilor. Sunt oameni cu joburi respectabile, cu afaceri, nu sunt huligani. Din 2.000, dacă sunt 20 care sar calul, nu trebuie să-i băgăm pe toți în aceeași oală”, a declarat Adi Popa, pentru digisport.ro.
CSA Steaua, lider în Liga 2
CSA Steaua are un parcurs foarte bun în Liga 2. În prezent, echipa antrenată de Daniel Oprița se află pe primul loc, cu 33 de puncte obținute după 16 meciuri jucate.
În primul meci oficial din 2023, CSA Steaua o va întâlni, în deplasare, pe Unirea Slobozia. Partida este programată sâmbătă, 25 februarie, de la ora 11:00.
- Mihai Rotaru, aproape de CSA Steaua
- WTT Finals Fukuoka e live în AntenaPLAY, în perioada 20-24 noiembrie
- Cele mai tari meciuri din NBA şi NHL sunt live exclusiv în AntenaPLAY
- Zeljko Kopic, verdict categoric înainte de Petrolul – Dinamo. Ce spune antrenorul „câinilor” despre evoluţia echipei: „Am luptat mult”
- „Înainte să întrebe, după să vorbească!” Dan Petrescu, taxat în direct de Cristi Balaj! Replică dură pentru antrenorul de la CFR Cluj
- „Inexplicabil!” Gică Hagi, discurs furibund după eşecul cu Oţelul! Ce le-a reproşat jucătorilor, după ce au luat gol la ultima fază