Mănușile lui Helmut Duckadam din finala Cupei Campionilor Europeni au devenit piese de muzeu. „Eroul de la Sevilla” a dezvăluit și ce poveste au în spate acestea, mărturisind că le-a primit cu o seara înainte de duelul cu Barcelona.
Helmut Duckadam a intrat în istorie după finala Cupei Campionilor Europeni. Steaua reușea să o învingă pe Barcelona în 1986 la loviturile de departajare, portarul reușind să pareze patru penalty-uri.
Mănușile lui Helmut Duckadam din finala Cupei Campionilor Europeni au devenit piese de muzeu
Mănușile lui Helmut Duckadam din finala Cupei Campionilor Europeni, din urmă cu aproape 40 de ani, au devenit piese de muzeu. Fostul portar a ales să le doneze la Muzeul Fotbalului din București, dezvăluind care este povestea care stă în spatele lor.
„Eroul de la Sevilla” a declarat că a primit mănușile cu o seara înainte de finala „de foc” cu Barcelona. De asemenea, acesta a dezvăluit că a apărat o singură dată cu ele, și atunci a fost cu noroc, deoarece a cucerit trofeul mult râvnit alături de Steaua.
Totodată, Duckadam a mai povestit că după finală, visul său a fost să vândă mănușile pentru a-și cumpăra o mașină. În cele din urmă, a reușit să le vândă în schimbul sumei de 3000 de dolari, în 2002, la aproape 20 de ani după ultimul act de la Sevilla. Acesta susține că nu ar mai recurge la acest gest în prezent.
Helmut Duckadam a numit cei mai buni portari români
Helmut Duckadam a numit cei mai buni portari români! „Eroul de la Sevilla” este de părere că Ștefan Târnovanu (FCSB), Mihai Aioani (Farul Constanța) și Horațiu Moldovan (Rapid) se află în top 3 goalkeeperi români.
Fostul mare portar al Stelei spune că ordinea celor trei goalkeeperi menționați este dată de poziția echipelor de club, la care activează, în clasamentul Ligii 1. Astfel, topul arată în felul următor: Mihai Aioani, Ștefan Târnovanu și Horațiu Moldovan.
„Pe Târnovanu l-aș plasa în primii trei (n.r. portari români), pentru că l-am văzut și pe Moldovan, care a apărat foarte bine la Rapid, Aioani… Ordinea ar fi cea din calsament, ca să nu supărăm pe nimeni”, a declarat Helmut Duckadam, în exclusivitate, pentru AS.ro.
Helmut Duckadam, elogiu pentru un fost coechipier de la Steaua
Helmut Duckadam (63 de ani) a avut un elogiu superb pentru un fost coechipier de la Steaua. „Eroul de la Sevilla” l-a lăudat la scenă deschisă pe Dumitru Stângaciu (58 de ani). Retras din activitate în 2000, Stângaciu a fost rezerva lui Duckadam în perioada glorioasă din Ghencea. El a fost rezervă în 1986, în finala Cupei Campionilor Europeni câștigată de Steaua la loviturile de departajare.
„Voiam să spun că se vorbește foarte puțin de el, de un coleg fantastic, de Dan Stângaciu. Ar fi un exemplu foarte bun pentru tinerii portari, chiar și pentru Popa, de la Craiova, care a avut acea problemă.
Dan Stângaciu a fost un coleg senzațional, care niciodată n-a fost invidios că nu joacă. Doi ani a fost rezerva mea, apoi a jucat, a jucat și Supercupa Europei, 1-0 cu Dinamo Kiev, după care a venit Silviu Lung și a fost dat la FC Scornicești un sezon. Apoi s-a reîntors la Steaua.
În total a câștigat opt campionate, două Cupe ale României, o Cupă a Turciei, Supercupa Europei, deci cred că e un exemplu fatastic. După ce ai fost rezervă în finala Cupei Campionilor Europeni și titular în Supercupa Europei, să fii trimis la Scornicești și apoi să ai aceste performanțe denotă tărie de caracter. E un exemplu pentru tinerii portari”, a spus Helmut Duckadam, potrivit digisport.ro.
- Mănușile lui Helmut Duckadam din finala Cupei Campionilor Europeni au devenit piese de muzeu
- Poveștile fabuloase ale „Eroului de la Sevilla”
- Marele Premiu din Qatar e în AntenaPLAY, în perioada 29 noiembrie - 1 decembrie
- Cele mai tari meciuri din NBA şi NHL sunt live exclusiv în AntenaPLAY
- Alegeri prezidenţiale şi parlamentare 2024 în România. Rezultate, prezenţă la vot, exit-poll-uri. Primele rezultate
- Radu Drăguşin şi iubita sa au votat la Londra la alegerile prezidenţiale din România: „Schimbarea vine de la noi!”
- Soţia kosovarului Vedat Muriqi arată fabulos! Edibe este femeia care îl calmează după gesturile golăneşti de pe terenurile de fotbal