Gabriela Szabo deplânge soarta atletismului românesc. Medaliată cu aur la 5.000 de metri şi cu bronz la 1.500 de metri la Jocurile Olimpice de la Sydney, Gabriela Szabo a comentat rezultatele recente ale atletelor noastre la Campionatele Mondiale indoor de la Glasgow.
Gabriela Szabo le-a transmis sportivilor noştri încurajări şi speră ca România să aibă cât mai mulţi participanţi la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris.
Gabriela Szabo deplânge soarta atletismului românesc: „Ne ducem doar să participăm”
„Îmi doresc să văd cât mai mulţi sportivi în Team Romania. Pentru că România are nevoie de eroi, de sportivi curajoşi, care să ne aducă multe bucurii cu rezultatele lor.
Cu cât vom avea mai mulţi sportivi în Team Romania, cu atât şansele României la medalii vor fi mai mari.
(n.r.: Cum a fost să fiţi erou pentru România?) Nu mă consider un erou, mă consider un om care a pus foarte multă pasiune, care şi-a făcut meseria cu foarte mare responsabilitate.
Acolo, unde eu am concurat, nu era numele meu, ci numele România.
„Sunt foarte multe medalii pe care le-am câştigat pentru istoria sportului românesc”
Am câştigat 23 de medalii la Campionatele Europene, Mondiale, Olimpice. Sunt foarte multe medalii pe care le-am câştigat pentru istoria sportului românesc. Pentru mine toate sunt importante, vorba Elisabetei Lipă: ‘Atunci când câştigi o medalie de aur la o competiţie importantă, s-ar putea să fie o întâmplare. Atunci când câştigi de fiecare dată, putem să spunem cu adevărat că este o performanţă’.
(n.r.: despre o medalie la atletism) Nu aş vrea să fiu critică astăzi, într-o zi aşa de minunată aici, la Fundaţie, dar aţi văzut ce s-a întâmplat la Campionatul Mondial de acum câteva săptămâni, când am participat cu 4 sportivi. Ce să spun, e trist, pentru mine, ca atletă, ca sportivă, ca om care a lucrat în sport, să văd că ne ducem doar să participăm.
Important e să participăm sau important e să câştigăm medalii? Las un semn de întrebare, fiecare dintre noi să cugetăm şi să ne punem întrebarea, ce e mai important, să participăm sau să câştigăm medalii atunci când participăm pentru România.
„Acum punem sportivii şi ne rugăm la Dumnezeu să avem noroc”
(În 2000 cum era?) Atunci se punea numele fiecărui sportiv în parte, se punea semnul întrebării şi aşteptam să se pună culoarea medaliei. Acum punem sportivii şi ne rugăm la Dumnezeu să avem noroc.
(De la cine credeţi că va veni surpriza la Jocurile Olimpice? Să fie Popovici) Haideţi să tragem linie. În primul rând, să îi încurajăm. În faţa lor este o competiţie foarte importantă. Haideţi să îi încurajăm, nu să îi dezamăgim. Este foarte uşor să fim comentatori pe margine şi să nu le dăm încrederea noastră. Eu dau toată încrederea mea tuturor sportivilor din delegaţia României pentru Jocurile Olimpice.
Le doresc succes celor care sunt încă în calificări şi îşi doresc să se califice. Important e ca ei să îşi dorească cu adevărat să fie cei mai buni din lume”, a declarat Gabriela Szabo.
Medaliată cu aur şi bronz la Jocurile Olimpice de la Sydney, Gabriela Szabo a luat şi argintul la Jocurile Olimpice de la Atlanta, la 1.500 de metri. Szabo are în palmares numeroase titluri mondiale şi europene.
Alina Rotaru Kottman, locul 8, în finala probei de săritură în lungime, la Campionatele Mondiale indoor
Alina Rotaru Kottman a obţinut locul 8, în finala probei de săritură în lungime, la Campionatele Mondiale indoor. Rotaru a reuşit cea mai bună săritură din prima încercare – 6.46 metri, celelalte reuşite măsurând 6.33 metri, 6.43 şi 6.45.
Diana Ion şi Andreea Taloş s-au clasat pe locurile 9 (13.73 metri), respectiv 10 (13.65), în finală la triplusalt.
Anterior, Daniela Stanciu s-a clasat pe locul 10 în finală la săritura în înălţime, Andrea Miklos a fost pe 7 la 400 metri (51.83 secunde), iar Claudia Bobocea şi Petronela Simiuc-Burr nu au trecut de serii la 1.500 metri.
A fost cea de a 19-a ediţie a CM de sală, iar în Scoţia au fost prezenţi peste 650 de sportivi din 130 de ţări, care au concurat în 26 probe (13 feminin, 13 masculin).
La ediţia CM de sală din 2022 (Belgrad), România a deplasat 11 sportivi, iar cea mai bună clasare a fost obţinută la 1.500 metri, de Claudia Bobocea – locul 9. Opt ani au trecut de când România a câştigat medalii la CM de sală, în 2016, prin Andrei Gag (argint la aruncarea greutăţii) şi ştafeta feminină 4×400 m (bronz).
- Gabriela Szabo a tras un semnal de alarmă în privinţa situaţiei atletismului românesc şi a sportului în general
- Gabi Szabo a comparat ce se întâmplă acum cu ce se întâmpla în perioada în care ea scria istorie pentru România la Sydney
- WTT Finals Fukuoka e live în AntenaPLAY, în perioada 20-24 noiembrie
- Cele mai tari meciuri din NBA şi NHL sunt live exclusiv în AntenaPLAY
- A murit kenyanul Kipyegon Bett, medaliat cu bronz la 800 de metri la CM de atletism în 2017! Avea numai 26 de ani
- Mihaela Peneş a încetat din viaţă! Campioana olimpică la aruncarea suliţei avea 77 de ani
- Americanii au făcut spectacol în ștafetele de 4×400 de metri de la Jocurile Olimpice 2024! Nou record olimpic la masculin