Închide meniul

Cum poate ajunge România în urna a 2-a a preliminariilor pentru World Cup 2026! Criteriul care poate schimba calculele

Alex Ioniță Publicat: 18 august 2024, 18:51

Reclamă
Cum poate ajunge România în urna a 2-a a preliminariilor pentru World Cup 2026! Criteriul care poate schimba calculele

Cum poate ajunge România în urna a 2-a a preliminariilor pentru World Cup 2026!

Profimedia

Iată cum poate ajunge România în urna a 2-a a preliminariilor pentru World Cup 2026! Tricolorii speră ca un criteriu care i-ar ajuta enorm să fie luat în calcul de oficiali.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Antena va transmite în direct şi în exclusivitate în România următoarele 2 Campionate Mondiale de Fotbal – World Cup – în 2026 şi 2030, premieră în piaţa de televiziune.

Cum poate ajunge România în urna a 2-a a preliminariilor pentru World Cup 2026!

În momentul de față, există două scenarii cu privire la stabilirea urnelor pentru preliminariile World Cup 2026.

Potrivit statisticienilor de la Football Meets Data, urnele pot fi calculate pe baza clasamentului UEFA, sau pe baza clasamentului FIFA.

În cazul în care clasamentul UEFA va fi utilizat pentru acest calcul, România se va afla în urna a 3-a.

Reclamă
Reclamă 4

Iată cum ar arăta, în momentul de față, urnele pe baza clasamentului UEFA:

Totuși, scenariul favorabil pentru echipa națională a României este acela în care clasamentul FIFA va fi utilizat, pentru stabilirea urnelor. Astfel, tricolorii s-ar afla în urna a 2-a.

Iată cum ar arăta, în momentul de față, urnele pe baza clasamentului FIFA:

Reclamă
  • Urna 1: Franța, Spania, Anglia, Belgia, Olanda, Portugalia, Italia, Croația, Germania, Elveția, Danemarca, Austria.
  • Urna 2: Ucraina, Turcia, Polonia, Suedia, Țara Galilor, Ungaria, Serbia, România, Cehia, Scoția, Norvegia.
  • Urna 3: Slovenia, Grecia, Irlanda, Finlanda, Albania, Georgia, Islanda, Muntenegru, Macedonia de Nord, Irlanda de Nord, Bosnia și Herțegovina, Israel
  • Urna 4: Bulgaria, Luxemburg, Armenia, Belarus, Kosovo, Kazahstan, Azerbaidjan, Estonia, Cipru, Lituania, Letonia, Insulele Feroe.
  • Urna 5: Andorra, Moldova, Malta, Gibraltar, Liechtenstein, San Marino.

Noul format al preliminariilor, explicat

Tragerea la sorți a grupelor pentru preliminariile World Cup va avea loc după meciurile acestui an din UEFA Nations League. Astfel, este de așteptat ca aceasta să se desfășoare la finalul lunii noiembrie / începutul lunii decembrie.

Formatul fazei de calificare pentru World Cup a fost schimbat, iar, de acum, nu se vor mai regăsi tradiționalele 10 grupe de 5 sau 6 selecționate.

Din această campanie de calificare vor exista 12 grupe a câte 4 și 5 echipe naționale. Un total de 54 de selecționate se vor lupa pentru cele 16 locuri pe care Europa le oferă, la World Cup 2026.

Selecționatele care vor ocupa primul loc în cele 12 grupe se vor califica direct la World Cup, în timp ce naționalele care termină pe locul al 2-lea vor ajunge la baraj, cu cele mai bune 4 reprezentative din Nations League, pe baza clasamentului.

Totul despre noul format al Cupei Mondiale 2026

Noul format al Cupei Mondiale 2026 va aduce la startul competiţiei pe care Antena o va transmite în exclusivitate o modificare majoră. Vom avea parte de 48 de echipe calificare, cu 16 mai multe decât la ultimele ediţii.

World Cup 2026 va fi a 23-a ediţie a cupei mondiale şi se va desfăşura în perioada 11 iunie – 19 iulie 2026. 16 oraşe vor găzdui turneul ce va avea gazde cele 3 state nord-americane.

Aşa cum spuneam mai sus, de la această ediţie, vom avea calificate 48 de echipe. Ele vor fi împărţite în 12 grupe de câte patru naţionale. În fazele eliminatorii, în şaisprezecimi, vor ajunge ocupantele primelor două locuri, dar şi cele mai bune 8 locuri 3.

Numărul total al meciurilor de la Cupa Mondială va creşte de la 64 la 104 meciuri, iar numărul de partide ale echipelor care vor ajunge în finală va creşte de la 7 la 8.

Europa e continentul cel mai bine reprezentat la World Cup 2026 şi va trimite 16 echipe. Africa şi Asia vor avea câte 9 reprezentante, America de Nord – 6, dintre care 3 sunt ţările gazdă, şi Oceania – 1.

Va reuşi Răzvan Lucescu să îşi apere titlul câştigat cu PAOK în Grecia?

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:53

„E mai rău decât am crezut!” Claudiu Petrila, cu moralul la pământ după Rapid – Dinamo 1-1: „Fanii nu mai au răbdare cu noi”

23:51

Astrit Selmani, prima reacție după scandalul cu Neil Lennon din Rapid – Dinamo 1-1! Antrenorul i-ar fi arătat semne obscene

23:29

Rapid – Dinamo 1-1! Giuleştenii rămân fără victorie! Derby-ul din Giuleşti, decis de două penalty-uri

23:18

LIVE VIDEOBoavista – Braga se joacă ACUM în AntenaPLAY Moreirense – Arouca 3-1. Guimaraes – Estoril 1-0

23:18

Cum a fost surprins Dan Şucu, după penalty-ul primit de Rapid în derby-ul cu Dinamo! Nu a mai rezistat presiunii

23:15

„Rapidistul Şumudică a murit!” Ultraşii Rapidului, atac direct la Marius Şumudică. Bannere incredibile în derby-ul cu Dinamo

1 FotoFotografie virală! Cum a fost surprins David Popovici în trafic, la volanul maşinii pe care tocmai a primit-o de la Ion Ţiriac! 2 VIDEOPAOK – Panserraikos 3-2 şi Volos – Olympiacos 0-2, în AntenaPLAY. Răzvan Lucescu, victorie cu emoţii în prima etapă din Grecia! 3 FotoAndrei Ivan este în extaz! Anunţul făcut de fosta gimnastă Anda Ivan: „Ne vedem în ianuarie!” 4 FotoIubita unui jucător de la FCSB, răvăşitoare la plajă! Alexandra a făcut senzaţie într-un costum de baie roz 5 FCSB – Poli Iaşi 0-1! Campioana, învinsă în Ghencea înaintea meciului cu LASK Linz! Olaru, eliminat 6 Foto„Măriuca mea!” Gică Popescu, mesaj plin de emoţie de ziua fiicei lui. Imaginea virală a Kirei Hagi alături de Maria Popescu
Citește și