Acesta spune că şoferiţa de 56 de ani care a fost reţinută şi ar fi consumat şi alcool înainte să se urce la volan ar fi putut evita tragedia. Mai mult, Titi aur spune că şoferiţa de 56 de ani, în loc să tragă de volan spre stânga, s-a panicat şi a accelerat.
"O mașină nouă, silențioasă nu îți dă senzația de viteză, La 80, la 90, la 100 de kilometri la oră, ai impresia că stai. Și-a dat seama că viteza e prea mare pentru a vira la dreapta, s-a speriat și a accelerat în loc să frâneze. Dacă ne uităm la imagini, în primul rând mașina nu se lasă deloc de bot, adică nu a simulat sau nu a apucat să frâneze, și în al doilea rând, dacă ar fi tras foarte puțin stânga, ar fi intrat prin gard și ar fi evitat acele două fete care erau pe bordură. Deci, ea practic a făcut totul inconștient pur și simplu, a intrat în panică, a accelerat și mașina s-a dus unde s-a dus", a spus Titi Aur la Digi.
Explicaţiile lui Titi Aur după accidentul din cartierul Andronache
„În primul rând, din punct de vedere legal, femeia de 56 de ani este vinovată și va răspunde în fața legii. Dar, din punct de vedere moral, aș putea spune că femeia de la volan are cea mai mică vină.
Vin prima dată cu întrebarea: la școala de șoferi a fost învățată șoferița respectivă unde să țină piciorul? În dreptul pedalei de frână sau de accelerație? Și vă dau răspunsul: categoric, nu! Este mai mult ca sigur că a încurcat pedalele. Piciorul trebuie ținut în dreptul pedalei de frânare pentru că, dacă se ajunge într-o situație limită, să frânezi, nu să accelerezi. Se întâmplă în toată lumea”, a explicat Titi Aur, conform wowbiz.
Jurnaliştii de la Observator au dezvăluit că şoferiţa le-a declarat poliţiştilor că nu conduce foarte des şi că nu era obişnuită cu maşina. s-ar fi urcat la volan pentru că soţul ei consumase alcool şi ar fi încurcat pedala de frânare cu acceleraţia.
„S-a urcat într-o mașină nefiind pregătită, o mașină cu cutie automată. Nefăcând un sistem prin care șoferii să fie trecuți periodic prin sisteme de verificare, de educare, de readucere aminte, ajungem la astfel de situații tragice. Și atunci, vin cu întrebarea: autoritățile, toți cei care se opun unor astfel de programe, au sau nu au pe conștiință o astfel de tragedie? Voi spune probabil că nu, dar ar trebui să aibă”, a mai adăugat Titi Aur.