Ce face David Popovici înainte de culcare reprezintă încă un exemplu că acesta este un mare campion şi în afara bazinului. Înaintea să devină celebru, cu un an în urmă, acesta dezvăluia cât de importantă rămâne pentru el şi şcoală.
Astfel, în fiecare zi, înainte de culcare, Popovici îşi face temele pentru a doua zi. Acest obicei va fi păstrat şi în următoarea perioadă, chiar dacă între timp a devenit dublu campion mondial şi european. Cu siguranţă, David are o mare ambiţie legată de examenul de Bacalaureat, pe care îl va susţine în vara viitoare.
Ce poate face David Popovici în fiecare seară înainte de culcare
„Încerc să adorm până la ora 10. Când am două antrenamente, ajung acasă pe la 7. Voi avea şi teme şi asta o să îmi ocupe destul de mult timp. Poate după 7, mă întâlnesc cu prietena mea, sau vorbim la telefon şi cam asta e. Mai mănânc ceva şi cam asta e. Asta e rutina mea. La un moment dat mă satur de ea. Atunci, plec într-o vacanţă.
Am foarte mulţi colegi care sunt la şcoală cu profil sportiv. Eu sunt la liceul George Coşbuc, la care m-au dus ai mei din clasa a cincea. Am nişte profesori care mă înţeleg. Sunt nişte oameni care înţeleg pasiunile. Dacă nu erau ei, nu le puteam face pe amândouă”, a spus Popovici, în cadrul podcastului Cu Inima la Vedere.
David Popovici a dezvăluit că este suspectat de dopaj!
David Popovici a dezvăluit că este suspectat de dopaj, acesta fiind motivul performanţelor sale uimitoare, pentru 17 ani. Dublul campion mondial şi european la 100 şi 200 de metri liber a explicat ce le răspunde acestor oameni care îl privesc cu dubii.
„Dopingul se practică în orice sport care ține de efortul fizic. Te poate ajuta fie să crești mușchii, fie să reziști mai bine la efort. Sunt tot de felul de combinații. Eu fac o grămadă de teste antidoping.
Sunt mulți oameni care spun: «Bă, tu sigur trișezi. Ești cam prea bun». Zic «Bine, mă. Cum zici tu». Nu prea stau să răspund. Dar când mă întreabă lumea serios cum sunt testat, spun că fac foarte multe teste antidoping. Sunt teste care vin super random.
Pot și acum să mă sune «Unde ești?». Spun «Sunt aici, sunt la un podcast». «OK. Te așteptăm la tine acasă, că noi suntem aici. Trebuie să oferi o mostră de sânge și o probă de urină».