Vedeta din România care face acum parte din corul Bisericii a uimit pe toată lumea, asta chiar dacă întotdeauna Alexandru Tudor a fost dedicat bisericii. Fostul arbitru a fost surprins, în Vinerea Mare, alături de Gigi Becali, la Catedrala Patriarhală.
Alexandru Tudor face parte din corul Bisericii, el cântând alături de ceilalți preoți, la Catedrala Patriarhală, cu ocazia Deniei Prohodului.
Vedeta din România care face acum parte din corul Bisericii
În timpul slujbei, Gigi Becali a îngenuncheat chiar în fața angajatului său de la FCSB. Tudor a ajuns să îi fie foarte apropiat patronului, fiind doi oameni care și-au dedicat a doua parte a vieții bisericii.
Becali și Tudor au rămas în București pentru a sărbători Paștele. Anul trecut, Gigi pleca la Muntele Athos, alături de mai mulți oameni pe care îi consideră parte din familie. Printre ei, se afla și fostul mare arbitru.
Alexandru Tudor, mărturie după 13 ani
Alexandru Tudor a recunoscut că a comis o greşeală impardonabilă într-un meci al echipei la care este acum angajat, FCSB. Fostul arbitru nu a dictat un penalty pe care l-a văzut toată ţara, într-un meci al roş-albaştrilor cu CFR, câştigat de trupa lui Becali, cu 3-1.
Portarul Zapata l-a dărâmat în careu pe Semedo, când scorul era 2-1 pentru Steaua. Tudor nu a acordat însă nimic. Roş-albaştrii au luptat cu ardelenii la titlu în acest sezon, dar feroviarii au câştigat primul campionat din istoria clubului. Între timp, Tudor a ajuns un apropiat al Bisericii.
„Am avut până la pauză un meci perfect, căpitanii mă respectau, echipele se comportau impecabil, jocul era cursiv, foarte frumos. Intrând cu senzaţia asta de suficienţă, de a putea controla orice şi de a crede că poţi face treaba asta de unul singur, m-am dus la pauză şi m-am relaxat. M-am întors cu lipsă de concentrare. Şi prin minutul 50 i-am spus arbitrului de rezervă: «Nu-l pui tu pe Andone să stea jos?». Adică mă ocupam de lucruri colaterale jocului”.
Şi în clipa aia, fundaşul central de la CFR Cluj dă o diagonală de 60 de metri, Semedo se întâlneşte cu portarul Zapata la 55 de metri de mine şi eu văd corner, dar toată lumea ştie că a fost penalty!!!
De acolo s-a spart toată această chestiune. În momentul respectiv n-am realizat că e un câştig, această mare lovitură pe care o simţeam. Mi s-a distrus tot soclul de om cinstit, de om puternic care poate gestiona orice tip de meci.
Mărturia lui Alexandru Tudor
După acest meci, care s-a lăsat cu un scandal imens, am ajuns la Sfântul Munte. Şi în momentul când am ajuns acolo m-am întâlnit cu un părinte care mi-a transmis gândul lui Dumnezeu prin gura lui. Am întrebat: «Noi, arbitrii, ce trebuie să facem?». Eram trei. El a închis ochii, s-a rugat şi am simţit schimbarea de 90 de grade….
Dumneata ştii ce înseamnă Liturghie? Ce fac eu în altar dumneata ai datoria să faci pe teren. Trebuie să te pregăteşti ca un preot, să te spovedeşti, să te împărtăşeşti la fiecare meci ca să aduci duhul lui Dumnezeu pe teren. Trebuie să te rogi pentru jucători, pentru spectatori, pentru antrenori, pentru toată lumea. Trebuie să aduci acest duh pe teren». Şi-am rămas şocat!”
Mi s-a întâmplat ceva extraordinar cu acel părinte. Am rămas marcat de această chestiune. Asta a făcut diferenţa între arbitrul Tudor care la primul derby avea două penalty-uri, două «roşii», 14 «galbene», scandal şi ultimii doi ani de carieră, când n-am avut niciun penalty. Şi un singur «roşu» în ziua în care a murit nea Ilie Balaci. L-am dat afară pe unul că a înjurat de morţi şi la final jucătorul m-a felicitat la televizor» «Felicitări arbitrului că m-a dat afară!». Apare un alt comportament după ce Dumnezeu preia frâiele şi tu îl laşi. Te dai la o parte un pic şi zici «Doamne, aşază tu lucrurile!»”, a spus Tudor, într-un interviu acordat pentru Doxologia.