Ion Ţiriac putea să fie răpit în acest an, anunţă jurnaliştii de la The Guardian. Poliţiştii au evitat scenariul coşmar, iar riscul a fost îndepărtat în ultimul moment. Totul după ce miliardarul român a insistat să îl viziteze în închisoare pe bunul său prieten, Boris Becker.
Ţiriac a avut trei tentative de a se duce în Marea Britanie, pentru a-l vedea pe fostul număr 1 mondial. De fiecare dată, cererile lui au fost refuzate. Motivul invocat a fost unul incredibil. Omul de afaceri din România putea avea grave probleme.
Motivul incredibil pentru care Ion Ţiriac putea să fie răpit în acest an
Printr-o situaţie similară a trecut şi managerul lui Liverpool, Jurgen Klopp, care a încercat fără succes să îşi viziteze prietenul. Totul s-a aflat după ce Boris Becker a fost eliberat de după gratii şi a oferit primul interviu.
„Când Jurgen Klopp, pe care l-a descris ca fiind un bun prieten, a încercat să-l viziteze, cererea a fost respinsă de guvernatorul Huntercombe, acolo unde fusese transferat în mai, din cauza temerilor pentru siguranţa lui.
O solicitare a fostului său antrenor și agent Ion Țiriac a fost respinsă de trei ori din motive similare, a spus el. Lui Becker i s-a spus că orice persoană care are mulţi bani era considerată a fi în pericol de a fi răpită„, au transmis cei de la theguardian.com, după ce au ascultat interviul oferit de triplul campion de la Wimbledon.
„L-au căutat pe Google pe Ţiriac şi au văzut cât de bogat este. Imediat au considerat că ar fi în pericol„, a dezvăluit Boris Becker.
Fostul campion german, care locuia în Regatul Unit din 2012, a fost găsit vinovat în luna aprilie pentru că a disimulat sau transferat ilicit sute de mii de euro şi de lire sterline pentru a nu-şi plăti datoriile în urma declarării falimentului. El a fost condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare de către un tribunal londonez, dar nu a ispăşit decât opt luni.
Becker a fost acuzat că ar fi transferat sute de mii de lire sterline dintr-un cont în alte conturi, în special ale fostelor sale soţii, şi că nu a declarat o proprietate în Germania şi a ascuns un împrumut de 825.000 de euro şi acţiuni la o societate. A fost eliberat joia trecută din închisoarea din Huntercombe, la aproximativ 60 de kilometri vest de Londra, deoarece era eligibil pentru deportare ca străin condamnat la o pedeapsă de peste 12 luni de închisoare.
Boris Becker a făcut dezvăluiri cutremurătoare după ce a fost eliberat din închisoare
„Am învăţat o lecţie. O lecţie foarte costisitoare. Foarte dureroasă„, a afirmat starul german, triplu câştigător al turneului de la Wimbledon, pentru canalul de televiziune Sat.1. Acesta este primul interviu de la ieşirea sa din detenţie, săptămâna trecută, după opt luni de închisoare în Regatul Unit.
„Desigur că am fost vinovat. Ani de zile am făcut greșeli, am avut prieteni falși. Acest timp petrecut în închisoare m-a adus înapoi„, a recunoscut sextuplul câştigător de turnee de Grand Slam, potrivit agerpres.ro. În cursul procesului său, el a pledat naivitatea sau eroarea de judecată. Dar Curtea a criticat dur lipsa sa de remuşcare pentru ce a făcut.
Izbucnind în lacrimi, fostul campion a povestit, în detaliu, viaţa sa din închisoare, una „de pericol extrem”, precum şi despre „cursurile de engleză şi matematică” pe care le-a ţinut celorlalţi deţinuţi.
„În închisoare eşti nimeni. Nu eşti decât un număr. Al meu era A2923EV„, a adăugat el, precizând că s-a temut de multe ori pentru viaţa lui, în special atunci când un deţinut l-a ameninţat cu moartea, înainte ca „alţi deţinuţi” să intervină.
„Voi păstra legătura cu unii dintre prizonieri. Aveam nevoie unul de altul. Ne-am susținut cu adevărat unul pe celălalt„, a spus Becker, „copilul de suflet” al lui Ion Ţiriac, potrivit thesun.co.uk.
Mama fostului tenisman, Elvira Becker, în vârstă de 87 de ani, a declarat marţi că mult aşteptata lui întoarcere acasă este „cel mai frumos cadou de Crăciun”.
„La început i-am spus că sunt în viață și că mă descurc bine. A vrut să-mi audă vocea. I-am spus că nu există pericol, am mințit, desigur. Este extrem de plin, extrem de murdar, extrem de periculos. Sunt criminali, oferte de sex, afaceri cu droguri, întâlnești de toate„, a rememorat fostul mare jucător de tenis.
Schimbări uriaşe în topul celor mai bogaţi români din 2022. Ion Ţiriac a urcat pe locul 2
Ion Ţiriac a încheiat anul 2021 pe locul 3, cu o avere estimată la 7.2 miliarde de lei. Pe durata acestui an a mai adunat peste 1 miliard de lei. Astfel, a ajuns la 8.5 miliarde de lei, iar Ţiriac a urcat pe locul 2 în clasamentul bogaţilor României!
Potrivit estimărilor făcute de forbes.ro, cea mai mare avere o au fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl, cu 13 miliarde de lei. Ion Ţiriac este pe poziţia a doua şi este urmat de Daniel Dines, cel care a avut un 2022 de coşmar. De la 22.2 miliarde de lei, acesta a ajuns să mai aibă numai 8 miliarde de lei.
Cum arată TOP 10 al miliardarilor din România în 2022:
1. Dragoș și Adrian Pavăl – 13 miliarde de lei
2. Ion Țiriac – 8,5 miliarde de lei
3. Daniel Dines – 8 miliarde de lei
4-5. Ion Stoica și Matei Zaharia – 7,5 miliarde de lei
6. Florin și Măriuca Talpeș – 4,7 miliarde de lei
7. Ștefan Vuza – 4,5 miliarde de lei
8. Anastasia Soare – 3,4 miliarde de lei
9. Anca Vlad – 2,8 miliarde de lei
10. Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu – 2,5 miliarde de lei
“Țiriac Holdings integrează, în prezent, peste 40 de companii private, care activează în domenii precum comerț auto, imobiliare, servicii financiare, operațiuni de leasing și transport aerian, dar și în supraveghere și protecție“, anunţă sursa citată anterior.
- Ion Ţiriac risca să fie răpit
- Anunţul uluitor făcut de Boris Becker
- WTT Finals Fukuoka e live în AntenaPLAY, în perioada 20-24 noiembrie
- Cele mai tari meciuri din NBA şi NHL sunt live exclusiv în AntenaPLAY
- Adrian Mutu a intrat în Hall of Fame la Fiorentina! Reacţia „Briliantului” după ce a devenit oficial legendă la Firenze
- Imagini copleşitoare cu soţia lui Rafael Nadal. Nu şi-a putut stăpâni lacrimile în momentul în care soţul său spunea adio tenisului
- România a devenit campioană mondială la Counter-Strike. Câţi bani au primit românii pentru performanţa istorică