În cadrul procesului privind circumstanţele morţii lui Diego Maradona, care are loc în prezent la San Isidro (Argentina), fosta sa soţie, Veronica Ojeda, a depus o mărturie emoţionantă. Ea l-a descris pe bărbat ca fiind izolat şi maltratat şi i-a acuzat pe cei din jurul său şi pe cei care au avut grijă de el.
În faţa instanţei din San Isidro, Veronica Ojeda, fosta sa soţie, a susţinut că Diego trăia „ca un prizonier” şi „se temea de orice”. Potrivit acesteia, anumiţi membri din anturajul său îl ţineau în mod deliberat la distanţă.
Veronica Ojeda a făcut dezvăluiri cutremurătoare despre Diego Maradona
Fosta parteneră a campionului mondial din 1986, cu care a avut un fiu, Dieguito Fernando, îşi aminteşte: „Când plecam, el îmi spunea: «Ia-mă cu tine»”.
Din acest anturaj, care nu figurează printre inculpaţi, Ojeda a menţionat doi dintre foştii asistenţi ai lui Diego Maradona, Maximiliano Pomargo şi Vanessa Morla (sora fostului avocat al fotbalistului), precum şi unul dintre foştii bodyguarzi ai lui Diego, Julio Coria, care a fost arestat în mijlocul procesului în urmă cu două săptămâni pentru mărturie falsă.
Veronica Ojeda se referea la perioada de dinaintea operaţiei lui Maradona (pentru un hematom cerebral, la începutul lunii noiembrie 2020) şi a convalescenţei sale fatale, când acesta locuia în La Plata (la sud de Buenos Aires). Când l-a dus pe Dieguito la el, „nu le-a plăcut prezenţa lui şi prezenţa mea”, a mai spus ea.
Ojeda a descris un mediu nesănătos în casa din Tigre. „Unde era Diego, mirosea a pipi şi a caca”, a spus ea despre ultima dată când l-a văzut în viaţă, cu două zile înainte să moară. „În acea zi, i-am spus să facă un duş şi să se radă, pentru că nu era corect să fie aşa. Diego mirosea urât, nu era într-o formă bună”.
Ea i-a acuzat pe neurochirurgul Leopoldo Luque şi pe psihiatrul Augustina Cosachov că au minţit cu privire la condiţiile de convalescenţă ale acestuia, afirmând că „era mai bine pentru el (Diego) să fie în convalescenţă într-o reşedinţă, ca să aibă totul ca într-un spital”.
Şapte membri ai personalului medical sunt judecaţi pentru „omucidere cu intenţie posibilă”, caracterizată atunci când o persoană comite o neglijenţă ştiind că aceasta poate duce la deces, şi riscă până la 25 de ani de închisoare.
