În Ucraina, un candidat trebuie să treacă două examene teoretice și unul practic pentru a obține permisul de conducere, potrivit site-ului immigrationua.com. Aproximativ două luni durează să termini școala de șoferi.
În ce condiţii şi-ar fi putut lua Florinel Coman permisul în Ucraina
Legislația este foarte strictă și nu permite susținerea examenelor decât în limba ucraineană, fără translator. Înainte de toate, candidatul trebuie să se înregistreze ca non-rezident.
Mai mult, permisele sunt obțiute ilegal, de cele mai multe ori. "Industria școlilor de șoferi din Ucraina e un domeniu foarte ușor mituibil”, scrie sursa citată.
Candidații pentru obținerea permisului în Ucraina trebuie să prezinte următoarele documente:
1. Copie scanată a pașaportului internațional;
2. O copie a permisului de ședere temporară sau permanentă în Ucraina;
3. Număr de indentificare fiscală ucraineană;
4. 4 fotografii cu dimensiunea de 3,5 x 4,5 cm.
"Are carnet! Dar ei nu ştiu, pentru că l-a luat în Ucraina. E valabil, dar ei au verificat doar aici, în România, şi nu era. Trebuia să îl înregistreze", a dezvăluit Gigi Becali, pentru AS.ro
Gigi Becali nu s-a supărat pe Florinel Coman
Patronul lui FCSB a anunțat că nu-l va taxa pe fotbalistul de 22 de ani pentru acest incident. Florinel Coman este una dintre "perlele" de la FCSB, pe care Gigi Becali spera să obțină zeci de milioane de euro.
"De ce să mă supăr?! Oricărui om i se întâmplă aşa ceva. Nu-i problemă. Îi dă o amendă pentru că nu l-a înregistrat", a mai spus Becali pentru AS.ro.
Dacă se va dovedi că documentul prezentat de Coman este fals, acesta riscă înschisoare de la 1 la 5 ani.