FCSB a fost nevoită să joace ultimele meciuri de pe teren propriu la Buzău, în timp ce Rapid a jucat la Mioveni. Cele două rivale din București nu au primit acceptul de a evolua, după ce Arena Națională a devenit indisponibilă, pe stadionul Ghencea, respectiv Arcul de Triumf. Cornel Dinu a avut un discurs dur la adresa celor care administrează cele două stadioane.
„Avem o vorbă românească, unii se cred «buricul Pământului». Există un totalitarism al unor instituții, chiar dacă bunul respectiv a fost făcut din bugetul statului, în folosul echipelor, al sportului.
Există acest totalitarism al unor persoane care îşi permit să facă asta. Spun «Asta e pofta ce am poftit. Joacă doar cine vreau eu şi cum vreau. Eu sunt şeful administrației Ghencea sau al Ministerului Apărării. Sunt buricul Pământului, mă! Dacă nu vreau eu, nu jucaţi acolo!»”, a spus Cornel Dinu la telekomsport.ro.
Motivul real pentru care FCSB nu joacă pe noul Stadion Steaua
Cristi Balaj, noul conducător al lui CFR Cluj, a făcut lumină în legătură cu motivul pentru care FCSB nu a jucat încă pe noul stadion din Ghencea. În afară de CSA, un terț are nevoie de o Hotărâre de Guvern pentru a avea acces pe noua arenă din București.
„Eu ţin minte că la meciul de rugby, la finala campionatului, discutam cu cei de la Steaua. Meciul a fost între Steaua şi Baia Mare, pe Arcul de Triumf. Le spuneam că ar fi corect ca cei de la FCSB să fie lăsaţi să joace acolo (n.r. – pe Stadionul Steaua), că stadioanele au fost făcute pentru echipele care le pot închiria. Investiţiile acestea vor şi civiliza spectatorii, e o experienţă.
Mi s-a dat un răspuns. Nimeni n-a întrebat care e modalitatea de a desfăşura competiţii. Nu e o Hotărâre de Guvern, care să spună exact în ce condiţii se poate juca, în acest moment. Competiţiile oficiale se pot disputa doar cu un protocol. Nu cunosc protocolul dintre FRF şi Steaua (n.r. – echipa naţională a jucat, deja, în Ghencea). La competiţia de rugby, federaţia de rugby, care e finanţată de MTS… Acolo s-a putut.
La Steaua nu a fost iniţiată această Hotărâre de Guvern. Probabil că nici nu s-au grăbit, din anumite motive pe care le putem înţelege. Despre Ghencea zic. La echipa naţională a fost un protocol. Ca să închiereze spre terţ, la jocuri oficiale, se face doar printr-o Hotărâre de Guvern. Eu reproduc ce mi s-a spus, nu înseamnă şi că sunt de acord”, a spus Balaj, citat de telekomsport.ro.