Universitatea Craiova va fi fără Eugen Neagoe și la următorul meci de Liga 1, cu Hermannstadt, pe 28 ianuarie. Cameria de Soluționare a Litigiilor a amânat termenul în procesul antrenorului cu fosta sa echipă, U Cluj.
Eugen Neagoe încă nu și-a reziliat oficial contractul cu U Cluj, deși, cu Universitatea Craiova s-a înțeles cu mai bine de o lună în urmă. Fiind în litigiu cu fosta echipă, Neagoe nu poate sta pe banca oltenilor la meciurile din Liga 1.
Universitatea Craiova, fără Eugen Neagoe și la meciul cu Hermannstadt
Camera de Soluționare a Litigiilor a anunțat, joi, că termenul în procesul dintre Eugen Neagoe și U Cluj a fost amânat până la data de 2 februarie. Astfel, va rata duelul cu Hermannstadt, programat pe 28 ianuarie.
Universitatea Craiova a pierdut ultimul meci, 0-1 cu FC Botoșani, și s-a îndepărtat de liderul CFR Cluj.
După duelul cu Hermannstadt, Universitatea Craiova va avea trei dueluri de foc, cu Farul, CFR Cluj și FCSB.
Corneliu Papură îi va ține locul lui Eugen Neagoe
Până la rezolvarea situației lui Eugen Neagoe, Papură a fost trecut în acte drept antrenor principal. Gică Craioveanu şi Sorin Cârţu puteau fi şi ei soluţii pentru patronul Universităţii Craiova.
”Corneliu Papură are un contract de antrenor principal cu noi. Conform regulamentelor în vigoare sperăm ca în cel mai scurt timp Eugen Neagoe să-și rezolve problema cu U Cluj, de ce nu săptămâna aceasta, și apoi lucrurile vor intra pe un făgaș normal. Dacă v-a spus domnul Burchel că Papură este antrenorul principal în acte, înseamnă că așa e. Noi aveam și varianta Gică Craioveanu, numai că era în Spania. În club îi avem cu licența PRO pe Sorin Cârțu, Corneliu Papură, Nae Ungureanu și Gică Craioveanu”, a declarat Mihai Rotaru la fanatik.ro.
Eugen Neagoe face orice ca să scape de U Cluj
Eugen Neagoe chiar a restituit bani „Şepcilor Roşii” pentru a putea fi acceptată rezilierea unilaterală a contractului.
„Domnul Neagoe a cerut o reziliere unilaterală cu U Cluj, este o acțiune individuală, dar permisă de regulamente. Împotriva acestei acțiuni se protejează în mod uzual acea numită clauză de reziliere. Nu a existat și atunci obligativitatea domniei sale este de a restitui jumătate din banii primiți în această perioadă.
A făcut acest lucru pentru că erau 4 luni, dintre care 2 neplătite, a restituit și ultimul salariu primit, dar în România nu este ca la FIFA. Nu înseamnă că e mai bine sau mai rău, înțeleg că se fac niște demersuri ca să se schimbe această situație.
Orice acțiune, chiar dacă este o înțelegere între părți, trebuie constatată de comisii. De exemplu, dacă eu reziliez cu un jucător de comun acord, această reziliere, chiar dacă e făcută de comun acord, trebuie să treacă prin așa zisele Comisii de Disciplină și acestea să constate„, a mai spus patronul Universităţii Craiova.