Închide meniul

Detalii de ultimă oră despre noul stadion al lui Dinamo! Noua casă a „câinilor” va fi o „bijuterie” şi va avea dotări unice în România

Viviana Moraru Publicat: 23 decembrie 2022, 17:37

Detalii de ultimă oră despre noul stadion al lui Dinamo! Noua casă a „câinilor va fi o „bijuterie şi va avea dotări unice în România

Ultimele detalii despre noul stadion al lui Dinamo

Noul stadion Dinamo/ Facebook Noul Stadion Dinamo

  • Ultimele detalii despre noul stadion al lui Dinamo
  • Anunţul făcut de „câini”

Au apărut detalii de ultimă oră despre noul stadion al lui Dinamo. Noua casă a „câinilor” se anunţă a fi o „bijuterie”, şi va avea dotări unice în România.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Arena din Ştefan cel Mare urmează a fi demolată la începutul anului 2023. În acest sezon, trupa lui Ovidiu Burcă nu şi-a mai disputat niciun meci pe bătrânul stadion, deplasându-se pentru partidele de pe teren propiu la Giurgiu, Clinceni, Chiajna şi Arcul de Triumf.

Detalii de ultimă oră despe noul stadion al lui Dinamo! Noua casă a „câinilor” va fi o „bijuterie”

Noua arenă din „Groapă” va fi construită în acelaşi loc în care este amplasată actuala. Stadionul va avea aproximativ 25.000 de locuri, iar lucrările ar urma să fie finalizate în 2025.

Reclamă

Pagina de Facebook „Noul Stadion Dinamo” a anunţat ce va oferi noua bijuterie din Capitală. După semnarea contractului cu firma care se va ocupa de proiectarea stadionului, „câinii” au publicat o serie de dotări care vor fi regăsite pe arena din Ştefan cel Mare.

Atât echipa din Liga a 2-a, cât şi sportivii înregistraţi la clubul Dinamo se vor putea bucura de cele mai moderne condiţii de pregătire.

Reclamă

„Complexul va fi încadrat in categoria a 4-a (ex”Elite”) conform clasificării UEFA, cu o capacitate netă de aproximativ 25.000 de locuri, urmand a avea 5 vestiare (gazde, oaspeti, arbitri, copii de mingii, personal auxiliar), destinat in principal fotbalului si rugby-ului, cu urmatoarele carcateristici și dotări:

Complexul va fi încadrat in categoria a 4-a (ex”Elite”) conform clasificării UEFA, cu o capacitate netă de aproximativ 25.000 de locuri, urmand a avea 5 vestiare (gazde, oaspeti, arbitri, copii de mingii, personal auxiliar), destinat in principal fotbalului si rugby-ului, cu urmatoarele carcateristici și dotări:
➢ Dimensiunea terenului de joc: 105 x 68 metri;
➢ Incinta terenului, respectiv terenul de joc şi distanţele (de siguranță și pentru panourile led publicitare) până la tribune: 125 x 85 metri;

Stadionul Dinamo va avea gazon hibrid

➢ Suprafaţa de joc hibridă (gazon natural ranforsat cu fibre sintetice), prevăzut cu sistem de aspersoare și de drenare a apelor şi instalaţie de încalzire și degivrare;
➢ Circa 2.000 de locuri pentru zona VIP, incluzând locurile din loje;
➢ Locuri speciale pentru persoanele cu dizabilități şi pentru insoţitorii acestora;
➢ Sector special destinat galeriei oaspete (circa 1.250 locuri), însemnând 5% din capacitatea totală a stadionului, cu o cale de acces distinctă faţă de ceilalţi spectatori;
➢ Magazine de suveniruri, de articole sportive (fan-shopuri) si spaţii pentru alimentaţie tip fast-food & bauturi racoritoare, amplasate în fiecare tribună a stadionului;
➢ Restaurant (pub);
➢ Spaţii pentru presă şi săli pentru conferinţe şi activităţi de protocol;
➢ Zonă de presă și minim 2 studiouri tv;
➢ Spaţiu expoziţional pentru “Muzeul Dinamo”;
➢ Hotel pentru sportivi (circa 40 camere);
➢ Sala ospitalitate VIP;
➢ Spaţii vânzare bilete;
➢ Spaţii tehnico-administrative;
➢ Cabinet medical de prim ajutor;
➢ Post de supraveghere pentru sistemul de monitorizare video – atât cel perimetral, cât şi cel din incintă;
➢ Camera VAR;
➢ Infrastructură modernă de comunicații;
➢ Sistem suplimentar independent de alimentare electrică de rezervă (generator electric);
➢ Spații depozitare utilaje întreținere teren;
➢ Parcări (parcare specială destinată echipelor, arbitrilor şi oficialilor meciurilor, parcare VIP de circa 150 locuri, parcare subterană de 2 nivele pentru circa 1.000 masini);

Reclamă 4 / 0/3

Noul stadion Dinamo va avea dotări de ultimă generaţie

➢ 10 Sali integrate in infrastructura tribunelor, pentru secțiile sportive ale CS Dinamo, fiecare sală urmând sa fie dotată cu vestiare, grupuri sanitare si birouri antrenori, astfel:
o Sală antrenament pentru handbal și baschet;
o Sală antrenament pentru volei și tenis;
o Sală antrenament cu dotări pentru judo, jujitsu, karate, taekwondo;
o Sală antrenament cu dotări pentru lupte şi sambo;
o Sală antrenament pentru box;
o Sală antrenament cu dotări pentru haltere;
o Sală antrenament cu dotări pentru scrimă;
o Sală antrenament cu dotări pentru canotaj, kaiac-canoe și ciclism;
o Sală antrenament atletism cu pistă si dotări pentru săritura în lungime şi săritura în înălţime;
o Sala de fitness si pregătire fizică;
➢ Centru de recuperare cu bazin de recuperare, saună-criosaună, cabinet fizioterapie, cabinet kinetoterapie, cabinet masaj şi cabinet medical dedicat.
➢ Complexul sportiv va avea sistem de afișaj electronic LED pe suprafață exterioră pentru spoturi publicitare, sistem performant de iluminare, urmand sa beneficieze de un sistem de sonorizare de ultima generatie ce va rezulta intr-o acustică exceptionala.
➢ ”Arena Multifunctionala Dinamo” va avea integrat, ca noutate și un element deosebit de important, un heliport certificat care să permită aterizarea elicopterelor MAI ce execută misiuni în situații de urgență (SMURD), construit la înaltimea copertinei tribunelor, cu acces direct în Spitalul Clinic de Urgență Bucuresti.
➢ Se vor amenaja pe suprafata lotului de teren (de circa 66.000 mp) spaţii verzi în procent de circa 30% din suprafaţa aferentă complexului sportiv.
➢ Totodata, se vor proiecta pentru a fi utilizate sisteme alternative de eficiență ridicată pentru creșterea performanței folosirii utilităților in vederea aplicarii dezideratelor de sustenabilitate.
➢ Arena Dinamo va avea modernizate si căile de acces/evacuare, din 3 directii: Șos. Ștefan cel Mare, Calea Floreasca si Bd. Barbu Văcărescu”, se arată în comunicatul emis de „câini”.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
22:16 VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte 22:15 Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024 21:50 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024 21:37 VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor 21:29 Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el” 20:30 Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune! 19:54 Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor” 19:11 CSM Bucureşti – Dunărea Brăila 35-35! „Thriller” în Liga Naţională de handbal! Brăilencele au reuşit o revenire de senzaţie 18:51 Victor Angelescu, dezvăluire de ultimă oră în scandalul materialelor pirotehnice: „Ştiam că fanii dau cu torţe cu FCSB” 18:50 Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză că a pariat din nou! De câte ori a încălcat regulamentul după transferul la Newcastle Vezi toate știrile
Pe același subiect
Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo
Liga 1 • 20:30
Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune!
Stadionul pe care va juca Dinamo, după sancțiunea primită
Liga 1 • 15:42
Stadionul pe care va juca Dinamo, după sancțiunea primită! Anunț de ultim moment: „Îi ajutăm cu orice!”
Ionuț Lupescu, reacție categorică după pedeapsa uriașă primită de Dinamo
Liga 1 • 9:40
„O decizie proastă!” Ionuț Lupescu, reacție categorică după pedeapsa uriașă primită de Dinamo
Mircea Lucescu, reacţie vehementă după sancţiunea dură primită de Dinamo
Liga 1 • 27 mart., 21:41
„Asta le mai lipsea!” Mircea Lucescu, reacţie vehementă după sancţiunea dură primită de Dinamo: „Va fi un dezavantaj!”
Mihai Stoica a reacționat, după ce Dinamo a decis să plece din București. Ce a transmis oficialul rivalei FCSB.
Liga 1 • 27 mart., 21:25
Mihai Stoica a reacționat, după ce Dinamo a decis să plece din București: „În Ștefan cel Mare juca cu stadionul gol!”