Închide meniul
Video

Filmul incidentelor de la Priştina. Ce nu s-a văzut la TV în Kosovo – România 0-0

Publicat: 17 iunie 2023, 18:20

Reclamă

Filmul incidentelor de la Priştina

Ultraşii români au fost evacuaţi în timpul meciului Kosovo - România / AntenaSport

Se ştie care este filmul incidentelor de la Priştina. Fanii naţionalei României, care au făcut deplasarea în Kosovo, au fost evacuaţi de pe stadion de forţele de ordine. Incidentele au început în ultimul sfert de oră al meciului care a fost transmis în direct pe Antena 1 şi în AntenaPLAY.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Aproximativ 130 de fani români au urmărit din tribună meciul Kosovo – România, scor 0-0, din Grupa I a preliminariilor EURO 2024. Aceştia au aprins torţe, motiv pentru care reprezentativa tricoloră riscă să fie „taxată” dur şi să joace următorul meci de acasă cu porţile închise.

Filmul incidentelor de la Priştina

La scurt timp după ce au declanşat un show pirotehnic, ultraşii din „Uniţi Sub Tricolor” au scandat: „Kosovo e Serbia„. A fost momentul în care, pentru a preîntâmpina o reacţie violentă a fanilor din Kosovo, forţele de ordine au intervenit.

Jandarmii au intrat în sectorul fanilor români şi au început evacuarea. Suporterii au fost împinşi în afara arenei. Spiritele s-au încins în momentul în care un ultras a reacţionat şi a împins un jandarm. Românii au fost loviţi cu bastoanele şi s-a dat cu gaze lacrimogene.

Fanii naţionalei din Kosovo au avut o reacţie reprobabilă şi au scandat: „Ţiganii, ţiganii!„. În cele din urmă, ultraşii din „Uniţi Sub Tricolor” au părăsit arena.

Reclamă

Ce recomandări a avut MAE pentru fanii români

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, miercuri, o serie de sfaturi şi recomandări cetăţenilor români (suporteri, jurnalişti etc.) care urmau să facă deplasarea la Priştina, pentru a asista la meciul România-Kosovo. Autorităţile au precizat că, în cazul deplasării pe cale rutieră, este recomandat ca intrarea în Kosovo să se realizeze dinspre Macedonia de Nord (Hani i Elezit – la nord de Skopje). De asemenea, ieşirea se va realiza prin aceleaşi puncte de frontieră. MAE arată că nu este recomandată intrarea în Kosovo dinspre Serbia prin punctele Brnjak şi Jarinje şi subliniază că ”cetăţenii români care ignoră avertismentele MAE şi se deplasează în zone de risc fac acest lucru pe propria răspundere şi se expun consecinţelor şi riscurilor unor astfel de călătorii, având în vedere că posibilităţile de intervenţie ale misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare în astfel de zone sunt reduse”.

MAE menţionează că ”dintre punctele de trecere de pe linia de demarcaţie dintre Serbia şi Kosovo, singurul recomandabil este Merdare, deşi este probabil ca timpii de aşteptare în acest caz să fie mai mari, având în vedere existenţa unor măsuri de securitate sporite”.

Nu este recomandată intrarea în Kosovo dinspre Serbia prin punctele Brnjak şi Jarinje, deoarece acestea pot fi blocate sau închise de autorităţi în cazul unor degradări ale situaţiei de securitate”, precizează comunicatul.

Reclamă 4 / 0/3

MAE menţionează că ieşirea din Kosovo se va putea realiza spre Serbia doar în cazul în care intrarea s-a realizat tot prin această ţară, având în vedere că autorităţile sârbe de frontieră nu recunosc ştampila de intrare/ieşire aplicată în paşaport de către poliţiştii de frontieră kosovari (în cazul în care intrarea în Kosovo s-a realizat anterior dinspre altă ţară – Macedonia de Nord, Muntenegru sau Albania).

Suporterii au fost avertizaţi că nu scandeze sau să afişeze mesaje politice

MAE reaminteşte că situaţia de securitate rămâne imprevizibilă, în special în nordul Kosovo, putând fi înregistrate noi deteriorări. Reiterăm recomandările generale privind: evitarea circulaţiei pe timp de noapte, a locurilor aglomerate şi a deplăsărilor în zone izolate; neimplicarea în orice demonstraţii de stradă, care pot degenera în violenţe; păstrarea în locuri sigure a documentelor şi valorilor personale, a biletelor de călătorie, banilor, cărţillor de credit, fără a le expune în mod vizibil asupra lor sau în autoturisme.

În mod particular, MAE recomandă suporterilor români ca, pe durata deplasării în Kosovo, atât pe stadion, cât şi în afara acestuia, să nu scandeze sau să afişeze mesaje politice care pot conduce la reacţii din partea spectatorilor gazdă. De asemenea, se recomandă evitarea afişării însemnelor naţionale sau scandarea de mesaje de susţinere ale echipei naţionale în afara stadionului sau a spaţiilor special amenajate pentru suporteri. În situaţii de urgenţă, persoanele aflate în Kosovo pot apela numerele de urgenţă locale: poliţia (00383) 192, pompierii (00383) 193 şi ambulanţa (00383) 194”, afirmă ministerul.

MAE subliniază că ”cetăţenii români care ignoră avertismentele MAE şi se deplasează în zone de risc fac acest lucru pe propria răspundere şi se expun consecinţelor şi riscurilor unor astfel de călătorii, având în vedere că posibilităţile de intervenţie ale misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare în astfel de zone sunt reduse”.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
8:26 „Să avem o seară magică acasă!” Reacţia lui Vinicius, după ce a fost „eroul” lui Real Madrid în duelul cu Bayern 8:02 30 de ani de la moartea lui Ayrton Senna. 1 mai, una dintre cele mai triste zile din istoria sportului mondial 0:06 Mihai Stoica nu s-a putut abţine şi i-a dat replica lui Tudorel Stoica: „Oameni pe care i-ai idolatrizat te desconsideră total!” 30
apr.
23:55
VIDEOCoventry – Ipswich 1-2, în AntenaPLAY. Oaspeţii au urcat pe loc de promovare directă în Premier League! Cum arată clasamentul
30
apr.
23:50
Mutarea de geniu făcută de Thomas Tuchel în Bayern – Real Madrid! Bavarezii au întors scorul după numai 12 minute
30
apr.
23:37
Bayern Munchen – Real Madrid 2-2. „Dublă” Vinicius şi răsturnări de scor! Meci de senzaţie pe Allianz Arena!
30
apr.
23:20
Basarab Panduru a făcut o criză de râs când a văzut clipul de prezentare cu Dan Petrescu: „Nu aş fi făcut niciodată aşa ceva”
30
apr.
23:00
„Foarte tare m-am simţit sabotat de Steaua!” Mircea Lucescu, dezvăluiri din culise despre marea lovitură primită în carieră
30
apr.
22:50
Vinicius Jr a deschis scorul în Bayern Munchen – Real Madrid după o fază splendidă! Assist de senzaţie al lui Toni Kroos!
30
apr.
22:23
Conducerea Rapidului a confirmat că vrea să îl aducă pe Mircea Lucescu în Giuleşti: „Ne dorim”! De ce depinde lovitura verii
Vezi toate știrile
Citește și