Închide meniul
EXCLUSIV

Povestea spectaculoasă a Alexandrei Dobrin, campioana la înot în România și Franța. Se antrenează lângă David Popovici și visează să fie la JO 2024

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 3 septembrie 2022, 14:22

Povestea spectaculoasă a Alexandrei Dobrin, campioana la înot în România și Franța. Se antrenează lângă David Popovici și visează să fie la JO 2024

Povestea spectaculoasă a Alexandrei Dobrin, campioana la înot în România și Franța

Alexandra Dobrin / Antena Sport

O româncă este campioană la înot în două țări, România și Franța. Alexandra Dobrin visează la cele mai strălucitoare medalii şi să îi cânte, pe podium, imnul țării noastre. Ea este bună și la școală. A terminat una dintre cele mai grele facultăți. Povestea spectaculoasă a Alexandrei Dobrin bate filmul!

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alexandra Dobrin a obținut succesul carierei. A ieșit campioană națională în Franța la una dintre cele mai dificile probe, 400 de metri mixt.

Povestea spectaculoasă a Alexandrei Dobrin

Mi-am dorit foarte tare să câştig şi am reuşit. Sunt cea mai bună senioară a României în probele de mixt. A fost foarte importantă această medalie în Franţa şi competiţia, mai ales. Concurenţa de acolo este mult mai bună decât la noi şi presiunea e mai mare, ceea ce face ca performanţa din finală să fie mai grandioasă. Da, cred că pot să ma laud cu asta.

Cred că ceea ce ne face să venim în fiecare zi (n.r. la bazin) este pasiunea pentru lucrul pe care îl facem. Ceea ce mă motivează foarte tare să fac acest lucru este că acum sunt profi. Mi-am dorit de foarte mică să pot să fac asta profesionist şi să fiu cea mai bună„, a declarat Alexandra Dobrin pentru Antena Sport.

La 16 ani a plecat singură în Franța, acolo unde a făcut liceul. Nu se laudă numai cu diplomele de la concursuri. A terminat și una dintre cele mai tari facultăți de Drept din Belgia.

Reclamă

„Am ajuns la bazin printr-o greșeală”

Am ajuns la bazin printr-o greşeală. Aveam probleme cu scolioza şi medicul de familie mi-a recomandat să fac înot. La primul campionat naţional, la vârsta de 10 ani, am reuşit să câştig toate cele patru probe, adică 50 m din fiecare procedeu.

La 16 ani şi jumătate am participat la CE de juniori, la Praga. A fost primul campionat unde am văzut ce înseamnă nivelul de afară şi competiţia. Cei care m-au impresionat atunci, ca pregătire, au fost francezii. Cu părinţii mei am făcut nişte demersuri şi sacrificii ca să mă pot integra la o echipă din Franţa, unde am rămas până după examenul de Bac.

Am plecat singură, la 16 ani şi jumătate. Stăteam la un cămin, mergeam la şcoală. Mi-a plăcut întotdeauna să particip acolo (n.r. în Franța), însă neavând atunci un nivel foarte profi, nu aveam acces în finală. Însă, cu timpul, am depus şi mai multă muncă şi mi-am dorit foarte tare să reuşesc.

Reclamă 4 / 0/3

Mi-am spus atunci, eram prin decembrie 2009, că într-o zi voi fi campioana Franţei. A durat ceva timp, însă am reuşit. Facultatea am terminat-o la Bruxelles, am studiat dreptul civil. Mi-a fost destul de greu, pentru că nu aveam niciun statut special ca sportiv. Nu puteam să lipsesc nici de la cursuri, nici de la examene. Nivelul meu de peformanţă a fost atunci mai scăzut, însa cred că în perioada aceea studiile au fost cele mai importante.

Alexandra Dobrin: „Majoritatea renunță sau au frică de schimbare”

Contează foarte mult ca fiecare dintre noi să avem o meserie, o diploma în ceva, pentru că nu se ştie niciodată ce se poate întâmpla.

Când am terminat facultatea, am fost susţinută foarte tare de familia şi părinţii mei. Le-am spus că pasiunea mea este înotul şi că nu ştiu dacă voi ajunge într-o zi să câştig o super medalie, însă mi-aş dori ca atât cât pot şi sunt tânără, să îmi ating potenţialul maxim.

E normal ca în cariera unui sportiv să se atingă un platou, un platou care e greu de depăşit, atât din punct de vedere psihologic, cât şi fiziologic. Majoritatea renunţă sau au frică de schimbare, însă când trecem peste acest lucru şi facem cu drag, cu pasiune şi sacrificăm totul pentru ceea ce vrem din suflet, lucrurile bune vin de fiecare dată„, a dezvăluit sportiva.

La 29 de ani, Alexandra e multiplă campioană și în România. Ea face înot de la 8 ani.

Eu sunt componenta lotului naţional de seniori, sunt salariată şi legitimată la Corona Braşov, unde sunt pregatită de prietenul meu Bogdan (n.r Ștefănescu). Şi de profesorul universitar Silviu Cioroiu. Dânsul este cel care îmi face planificarea şi pregătirea.

Visul oricărui sportiv e participarea la Jocurile Olimpice. Sportivii care sunt campioni şi ating performanţe foarte bune sunt cei în jurul vârstei de 30 de ani. Bineînţeles, şi mai tineri se poate.

Reclamă

Aş avea nevoie de mai multă susţinere (n.r. ca să ajungă la JO), atât din partea Federaţiei, cât şi din partea clubului, asta însemnând refacere mai bună, salariu mai bun. Un profesor care să fie prezent la bazin şi să înţeleagă că performanţa nu ţine de program, aş avea nevoie de un preparator fizic şi de metode de recuperare zilnice„, a anunțat campioana la înot.

David Popovici, exemplu pentru înotătorii români

Alexandra împarte bazinul, la antrenamente, cu fenomenul David Popovici. Amândoi ar putea concura, sub culorile României, la Jocurile Olimpice de la Paris.

David este cineva care deschide drumurile, în sensul că toţi trebuie să înţelegem că performanţa nu înseamnă numai chin şi numai stres şi numai durere. Cred că este un exemplu mai ales pentru cei tineri, care trebuie să îşi deschidă mintea puţin şi să aibă mai multă încredere în ei înşişi.

Nu există o limită de vârstă. Dar când nu voi mai fi în apă, voi fi pe margine. Îmi doresc să transmit celor tineri ceea ce mi-a fost şi mie transmis, care m-a dus foarte departe„, a mai spus Dobrin pentru Antena Sport.

Recomandări
  • Povestea spectaculoasă a Alexandrei Dobrin
  • Chefi la cuțite și mai ascuțite. Premiera Sezonului 10 este Duminică, ora 20.00, Luni, Marți și Miercuri 20.30, pe Antena 1 și AntenaPLAY

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
16:26 PAOK – Club Brugge LIVE SCORE (22:00). Răzvan Lucescu luptă pentru semifinalele Conference League! Meciurile serii din Europa 16:01 „Se rupe” Arena Naţională la derby-ul FCSB – Rapid! Câte bilete s-au vândut deja la meciul ce poate decide matematic titlul! 15:44 Oţelul Galaţi – U Cluj LIVE TEXT (20:30). Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei României. Echipe probabile 15:12 Alex Chipciu, uluit de reacţiile la adresa lui Vlad Chiricheş: „Mi se pare incredibil că lumea a crezut că nu e” 15:06 Oferta pe care a făcut-o Gigi Becali pentru Juan Bauza şi răspunsul pe care l-a dat Adrian Mititelu! 14:17 Au început negocierile cu Carlos Sainz! Ce echipe sunt pe urmele pilotului spaniol: „Are o ofertă foarte profitabilă” 14:01 Valentin Mihăilă a decis unde va juca sezonul viitor! Ce se întâmplă în aceste momente cu colegul lui Dennis Man de la Parma 13:51 VIDEOBernadette Szocs – Manyu Wang 1-4 a fost în AntenaPLAY, în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024 13:33 EXCLUSIV AS.ro LIVEExpertul din fotbal care crede că Adrian Mutu a fost „lucrat” de jucătorii lui CFR Cluj: „Nu au vrut să joace” 12:52 Dennis Man şi-a decis viitorul! Unde va evolua românul din sezonul viitor Vezi toate știrile
Citește și