Închide meniul

Simona Halep a revenit în TOP 10 WTA după ce s-a calificat în finala de la Toronto + Câți bani a încasat campioana noastră

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 13 august 2022, 23:28

Simona Halep a revenit în TOP 10 WTA după ce s-a calificat în finala de la Toronto + Câți bani a încasat campioana noastră

Simona Halep, la turneul de la Montreal, în 2021

Simona Halep, la turneul de la Montreal, în 2021/ Profimedia

Simona Halep a revenit în TOP 10 WTA după ce s-a calificat în finala de la Toronto. De asemenea, campioana noastră a încasat o sumă impresionantă după ce a învins-o în semifinale pe Jessica Pegula, scor 2-6, 6-3, 6-4.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Halep s-a calificat în ultimul act al turneului din Canada. Sportiva din Constanța a avut o revenire de senzație în duelul cu Pegula, reușind să se impună în decisiv, după două ore și 14 minute.

Simona Halep a revenit în TOP 10 WTA după ce s-a calificat în finala de la Toronto

Simona Halep s-a calificat în prima sa finală de când a început colaborarea cu antrenorul francez Patrick Mouratoglou. Grație succesului din această seară, „Simo” a revenit printre primele 10 jucătoare din clasamentul WTA, la fix un an după ce ieșise din acest top prestigios.

De luni, Halep va urca pe locul 9 în ierarhia mondială. Dacă va câștiga trofeul de la Toronto, campioana noastră va ajunge pe poziția a 6-a.

În urma performanței de până acum, din Canada, “Simo” și-a asigurat un cec în valoare de 259.100 de dolari, precum și 585 de puncte WTA. Dacă va câștiga trofeul de la Toronto, sportiva noastră va mai încasa 180.600 de dolari și își va mai trece în cont alte 315 puncte în ierarhia mondială.

Reclamă

În ultimul act al turneului, Simona Halep se va duela cu învingătoarea dintre Beatriz Haddad Maia și Karolina Pliskova.

Contra sportivei din Cehia, Simo conduce la directe cu 8-4. De cealaltă parte, în partidele cu Haddad Maia, Simo are de asemenea avantaj, 2-1.

Pe drumul către finală, Simona le-a învins pe Vekic, Zhang, Teichmann, Gauff și Pegula, pierzând un singur set.

Reclamă 4 / 0/3

Simona Halep, prima reacție după calificarea în finala de la Toronto

Pentru Simona Halep, aceasta este a doua finală a carierei, la Toronto, după cea din 2015, atunci când a abandonat în fața Belindei Bencic.

De asemenea, este a doua prezență a româncei în ultimul act al unui turneu din acest sezon, după cea de la Melbourne Summer Set 1.

Simona Halep a avut prima reacție după calificarea în finala de Toronto. Sportiva de 30 de ani a avut un mesaj special pentru Mouratoglou:

”În primul rând, le mulțumesc că m-au încurajat nebunește azi. Am muncit pentru fiecare minge, nu am renunțat în niciun punct, ea e în Top 10 WTA, a fost foate greu, am jucat bine și sunt mulțumită de ce am jucat azi. A fost o provocare pentru mine.

Am schimbat tactica după primul set, lovea puternic și eu nu simțeam ritmul. Am reușit să o împing în spatele terenului. E prima noastră finală (n.r. – alături de Patrick Mouratoglou), sperăm că vom avea cât mai multe. Îi mulțumsc că mă ajută să câștig fiecare meci. Sunt onorată”, a spus Halep, la finalul meciului.

Simona a câștigat Rogers Cup în două rânduri, dar când competiția s-a disputat la Montreal. Ea s-a impus în 2016 și 2018, după finale cu Madison Keys și Sloane Stephens.

Reclamă
Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
8:10 Lucian Sânmărtean insistă ca Gigi Becali să transfere un jucător la FCSB: „E de excepţie” 23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
23
apr.
23:01
Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!”
23
apr.
22:53
AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român
23
apr.
22:50
Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!”
23
apr.
22:20
„Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani
23
apr.
22:18
Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost”
Vezi toate știrile
Citește și