Închide meniul

Motivul pentru care au apărut iregularităţi în paşaportul biologic al Simonei Halep. Explicaţia venită din partea TAS

Alex Masgras Publicat: 6 martie 2024, 21:56

Reclamă
Motivul pentru care au apărut iregularităţi în paşaportul biologic al Simonei Halep. Explicaţia venită din partea TAS

Simona Halep, în timpul unui meci, la Indian Wells 2022 / Profimedia

Motivul pentru care au apărut iregularităţi în paşaportul biologic al Simonei Halep a fost dezvăluit de TAS. Fostul număr 1 WTA a primit o veste uriaşă de la Lausanne în cursul zilei de marţi, atunci când TAS a decis reducerea suspendării de 4 ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a redus suspendarea la numai 9 luni, astfel încât Simona Halep poate reveni în circuitul WTA. TAS a venit cu explicaţii şi a anunţat de ce a a stabilit că pedeapsa de 9 luni este cea corectă.

Motivul pentru care au apărut iregularităţi în paşaportul biologic al Simonei Halep

Concret, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a decis că sportiva din România a consumat un produs contaminat cu roxadustat, substanţa la care Simona Halep a ieşit pozitivă în urma testului anti-doping de la US Open 2022.

În ceea ce priveşte a doua acuzaţie a celor de la ITIA, aceea legată de neregularităţile din paşaportul biologic al Simonei Halep, TAS a decis că aceste iregularităţi au apărut în urma operaţiei suferite de Halep pe 12 septembrie:

„Acuzația privind pașaportul biologic al sportivului (ABP)

Reclamă
Reclamă

În ceea ce privește acuzația referitoare la ABP-ul Simonei Halep, ITIA a avut sarcina de a stabili că Halep a utilizat o substanță interzisă și/sau o metodă interzisă. În primul rând s-a bazat pe o probă de sânge dată de Halep pe 22 septembrie 2022, al cărei rezultat a demonstrat încălcarea regulilor antidoping în temeiul articolului 2.2 din TADP.

Contrar raționamentului tribunalului de primă instanță, TAS a stabilit că era oportun, în aceste circumstanțe, să se considere rezultatele probei de sânge private date de Simona Halep pe 9 septembrie 2022 în contextul operației la care a fost supusă la scurt timp după aceea. Aceste rezultate, precum și declarațiile publice ale Simonei Halep potrivit cărora ea nu intenționa să concureze pentru restul anului calendaristic 2022, au avut un impact asupra veridicității scenariilor de dopaj pe care s-a bazat Tribunalul independent al ITF.

Având în vedere probele în ansamblu, TAS nu a fost suficient de convins că s-a comis o încălcare a regulilor antidoping în temeiul articolului 2.2. din TADP. Prin urmare, a respins această acuzație”, a anunţat TAS, potrivit gsp.ro.

Reclamă

Avocatul american al Simonei Halep, după victoria de la TAS: „Unul dintre cele mai intense cazuri”

Howard Jacobs este unul dintre avocaţii care au reprezentat-o pe Simona Halep la Lausanne. Americanul a dezvăluit că acest caz a fost unul dintre cele mai complicate cazuri din cariera sa, mai ales că cei de la ITIA au avut resurse nelimitate pentru pregătirea acestui caz.

„Cazul Simonei Halep a fost unul dintre cele mai dure și intense cazuri din cariera mea, cu cei de la ITIA alocând resurse nelimitate pentru acest caz. Cu toate astea, nici sumele mari folosite de ITIA nu au putut învinge adevărul și dreptatea în cazul Simonei Halep”, a declarat Howard Jacobs, potrivit adevărul.ro.

Munca lui Jacobs nu se opreşte aici. Avocatul american a anunţat că urmează o analiză, pentru a vedea dacă trebuie trase la răspundere şi alte persoane pentru ce i s-a întâmplat Simonei Halep. Românca a dat deja în judecată compania care a furnizat suplimentul contaminat:

„Am demarat deja după cum știți o acțiune în instanță împotriva companiei care a furnizat suplimentul contaminat. Vom analiza în perioada următoare dacă și alte persoane trebuie trase la răspundere pentru ce i s-a întâmplat Simonei Halep”, a mai spus Howard Jacobs.

Înapoi la Homepage
Reclamă
Recomandări

Cine va fi campioana de iarnă a Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:40 11 dec.

Nebunie totală în Borussia Dortmund – Barcelona 2-3. Un nou meci de coşmar pentru City, iar echipa lui Guardiola tremură pentru calificare. Clasamentul actualizat

23:35 11 dec.

Reacţia lui Cristiano Ronaldo după ce Portugalia a fost desemnată ca ţară organizatoare la World Cup 2030: „Cea mai specială”

22:54 11 dec.

Moment rar pe un teren de fotbal în Juventus – City. Arbitrul Clement Turpin a fost „faultat” de Teun Koopmeiners

22:28 11 dec.

„Sunt obligat să mă uit la asta” Motivul pentru care Lucescu l-a convocat la naţională pe Ianis Hagi, deşi fiul „Regelui” nu juca la echipa de club!

22:25 11 dec.

România a terminat pe locul 11 la Campionatul European de handbal. Franţa – Danemarca şi Norvegia – Ungaria sunt cele două semifinale

22:23 11 dec.

Radu Drăguşin, interviu eveniment pentru cei de la Tottenham: „Am evoluat ca fotbalist şi ca om!”

1 Wim Fissette, săgeţi către Simona Halep: „Nimeni nu va lucra cu ea mai mult de un an”. Marea problemă identificată la fostul lider WTA 2 FotoCine este şi cu ce se ocupă iubita lui Charles Leclerc. Alexandra Saint Mleux este faimoasă pe reţelele de socializare 3 FotoFCSB a plecat spre Hoffenheim! Jucătorii campioanei, întâmpinaţi de elfii lui Moş Crăciun pe aeroport 4 „Am stabilit” Sepsi OSK a făcut anunţul despre viitorul lui Denis Ciobotariu. Ce se întâmplă cu transferul la Rapid 5 OFICIAL | Un fost jucător al unei rivale, prezentat de Universitatea Craiova! Anunţul echipei patronate de Mihai Rotaru 6 Vlad Chiricheş, discurs războinic înainte de Hoffenheim – FCSB: „De ce să ne limităm la asta?” Ce a spus despre poziţia sa din teren
Citește și