Închide meniul

Simona Halep, inclusă în topul scandalurilor de dopaj care au zguduit lumea tenisului mondial! Analiza presei britanice

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 14 octombrie 2023, 17:05

Simona Halep, inclusă în topul scandalurilor de dopaj care au zguduit lumea tenisului mondial! Analiza presei britanice

Reacţia spaniolilor, după ce Simona Halep a aflat când va fi audiată la TAS

Simona Halep, în timpul unui meci / Profimediaimages

Simona Halep a fost inclusă în topul scandalurilor de dopaj care au zguduit lumea tenisului mondial. Românca a primit o suspendare de patru ani, după ce a fost depistată cu Roxadustat. Presa britanică a analizat situaţia româncei, situaţie pe care o traversează de mai bine de un an.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

După ce a aflat că ITIA a suspendat-o pentru patru ani, Simona Halep a făcut apel la TAS, în încercarea de a-şi micşora pedeapsa.

Simona Halep, în topul scandalurilor de dopaj care au zguduit lumea tenisului mondial

Jurnaliştii englezi au catalogat cazul de dopaj al Simonei Halep ca fiind unul dintre cele mai mari din lumea tenisului, din toate timpurile. Bratanicii au făcut chiar şi un top cu aceste scandaluri, iar pe româncă au clasat-o pe locul secund.

Pe primul loc în ierarhia britanicilor este Maria Sharapova. Rusoaica a fost depistată pozitiv cu Meldonium, în 2016.

„În cel mai memorabil dintre scandalurile recente legate de dopaj, superstarul Maria Sharapova a picat un test antidoping în 2016. Substanța incriminată a fost un medicament numit meldonium, care îmbunătățește circulația sângelui prin transferul de acizi grași în organism și care este utilizat pentru tratarea problemelor cardiace”, au notat britanicii de la Tennis365.

Reclamă

În continuare, jurnaliştii englezi expun şi cazul Simonei Halep, care a fost depistată cu Roxadustat după US Open 2022. Aceştia susţin că situaţia româncei a provocat o mare agitaţie în lumea tenisului, având în vedere că aceasta a fost susţinută de mai mulţi sportivi.

„Cazul Simona Halep a provocat agitație în tenis, cu personalități de marcă care au susținut-o pe fostul număr 1 mondial în încercarea de a-și reabilita numele. Ea a fost informată în octombrie 2022 că a fost depistată pozitiv cu Roxadustat, un medicament anti-anemie care favorizează formarea de globule roșii, în timpul US Open. În mai 2023, ea a fost acuzată de o a doua infracțiune de dopaj de către ITIA din cauza unor nereguli în așa-numitul său pașaport biologic. Halep și-a declarat intenția de a depune un recurs la Tribunalul de Arbitraj Sportiv cu privire la decizia de a o suspenda pentru patru ani”, au notat britanicii, conform sursei citate mai sus.

Topul scandalurilor de dopaj este completat de Andre Agassi, care a fost testat pozitiv cu metamfetamină în 1997, Richard Gaquet (cocaină, 2009) şi Martina Hingis (Benzoylecgonine, derivat din cocaină, 2007).

Reclamă 4 / 0/3

Fostul şef ANAD, noi detalii despre suspendarea primită de Simona Halep

Cristi Balaj, fostul şef ANAD, a oferit noi detalii despre suspendarea primită de Simona Halep. Preşedintele de la CFR Cluj consideră că decizia celor de la ITIA, de a o suspenda pe „Simo” timp de patru ani, nu ar trebui să fie privită ca o umilinţă de către români, deoarece aceasta ar fi putut primi o pedeapsă şi mai mare.

Balaj susţine că românca risca chiar să primească şase ani de suspendare, ca urmare a faptului că a fost depistată cu Roxadustat, şi i-au fost de asemenea găsite nereguli şi în paşaportul biologic.

„Cel mai important a fost să dea o decizie corectă atâta timp cât ştiau că sancţiunea este mai mare decât un an. Ne ducem într-o direcţie greşită când spunem că şi-au bătut joc de Halep, de noi.

Noi ne-am cramponat că am luat-o ca pe o umilinţă. Cu ce ne-ar fi ajutat dacă s-ar fi dat decizia mai rapid? Putea să primească şase ani pentru că sunt două abateri.

Pentru fiecare abatere, sancţiunea este de patru ani de zile. Le-au comasat. Trebuie făcute simultan. S-au suprapus şi au rămas patru ani, probabil.

Propunerea a fost de şase ani, iar comisia, blamată că nu a dat mai repede, i-a dat patru ani”, a declarat Cristi Balaj, conform fanatik.ro.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
28
apr.
0:05
Gică Hagi, discurs uriaş după ce FCSB a câştigat campionatul: „Trebuie să vorbim mai puţin şi să-i felicităm!”
23:33 VideoJucătorii de la FCSB au întrerupt conferința lui Charalambous și au declanșat nebunia: „Campionii, campionii!” 23:18 „Sunt antrenor de marcă!” Gigi Becali, reacţie savuroasă după triumful FCSB-ului: „Mă întorc la muls oile acum!” 23:16 Florinel Coman, după titlul cucerit de FCSB după 9 ani: „Golul lui Băluţă a fost cel mai emoţionant” 23:14 Octavian Popescu l-a imitat pe „Dodel” Tănase după ce FCSB a câștigat titlul: „Bravo vouă, bă!” 23:00 Gigi Becali, propunere în direct pentru Florinel Coman, după ce FCSB a devenit campioană: „Trebuie să discut cu el!” 22:51 Mihai Stoica, plin de sânge în peluză după ce FCSB a câștigat titlul! Imagine uluitoare cu oficialul roș-albaștrilor 22:43 Gigi Becali a anunţat primul jucător de pe lista de transferuri de la FCSB. Ce a spus despre Denis Alibec, Kiki şi Louis Munteanu 22:42 Gigi Becali nu le-a uitat pe rivalele Rapid şi Dinamo! Prima reacţie, după ce FCSB a devenit campioană: „Nu mă interesează!” 22:31 FotoNebunie pe Arena Națională după ce FCSB a câștigat titlul! Imagini de senzație cu noii campioni ai României Vezi toate știrile
Citește și