Simona Halep a dat în judecată firmele din Canada pe care le consideră vinovate pentru scandalul de dopaj care i-a marcat finalul de carieră. Fostul număr 1 WTA a început demersurile în acest sens încă din februarie 2024, înainte ca suspendarea să fie redusă de la 4 ani, la 9 luni.
Acum, Tribunalul Suprem de la New York, acolo unde se va judeca această speţă, a anunţat când va avea loc prima înfăţişare.
Simona Halep cere despăgubiri de 10 milioane de dolari
Potrivit gsp.ro, data stabilită de către Tribunalul Suprem de la New York pentru prima înfăţişare este 9 aprilie 2025. Dubla câştigătoare de Grand Slam cere 10 milioane de dolari despăgubiri de la compania Quantum Nutrition şi firmele RJ Packaging Inc. și General Ingredient.
Halep cere daune financiare, reputaţionale şi emoţionale, potrivit sursei menţionate anterior, pentru nivelul de neglijență gravă, umilire trecută și viitoare şi pentru durere, suferință, pierderea plăcerii de viață.
De asemenea, Simona Halep a mai „invocat răspunderea absolută pentru produs, încălcarea garanției de conformitate implicite și exprese, denaturare intenționată și din neglijență, publicitate falsă, cu încălcarea legii generale a afacerilor din New York”.
Procesul intentat de Simona Halep se judecă la New York deoarece se afla în acest oraş, atunci când a primit la hotel colagenul care i-a adus probleme, înaintea debutului la US Open 2022.
ITIA a cheltuit peste un milion de lire sterline în cazul Simona Halep: „Au un aparat juridic destul de vast și de costisitor”
Situaţia în care a fost implicată Simona Halep şi modul în care a fost judecat cazul ei a ridicat mai multe semne de întrebare, mai ales în contextul în care Jannik Sinner şi Iga Swiatek au fost şi ei depistaţi pozitiv, dar modul în care cei doi au fost judecaţi a fost total diferit.
Avocatul Cristian Cernodolea, cel care l-a reprezentat şi pe tenismenul de origine română Dragoş Nicolae Mădăraş, care a fost suspendat 4 ani şi jumătate pentru încălcare a Programului Anticorupţie din Tenis, dar care a obţinut o reducere de 2 ani şi jumătate a pedepsei, a vorbit despre modul în care o instituţie precum ITIA procedează.
Cernodolea susţine că ITIA a cheltuit peste un milion de lire sterline în „războiul” cu Simona Halep:
„Eu cred că la cazul Halep s-a cheltuit peste un milion de lire doar cu avocații ITIA. Bine, sunt niște presupuneri. Dar cei de la ITIA au un aparat juridic destul de vast și de costisitor. La cazul Mădăraș au avut patru sau cinci avocați costisitori”, a declarat Cernodolea, pentru sport.ro.