Închide meniul
EXCLUSIV AS.ro LIVE

Cum a ajuns România campioană mondială la table! Un matematician şi un oftalmolog ne-au adus medaliile de aur. „Am avut o forţă fantastică”

Reclamă

Gabriel Zamfirescu Publicat: 7 septembrie 2021, 11:27

Nimeni nu s-ar fi gândit la asta, dar popularele table care se joacă în fiecare parc sau la fiecare scară de bloc din România au devenit un sport de performanţă. Ce-i drept, un pic diferit. Faţă de jocul pe care îl ştim cu toţii, backgammon are în plus un cub de dublaj care poate fi activat de către fiecare jucător înaintea să dea cu zarul.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România, campioană mondială la table

Backgammon sau tablele au pornit ca un hobby pentru doi dintre cei şapte magnifici din echipa României care a bătut pe toată lumea la Campionatul Mondial din Hamburg. Un matematician şi un oftalmolog au adus medalia cea mai strălucitoare în România.

Sergu Maliş, căpitanul României, de profesie oftalmolog, a făcut dezvăluiri complete lui Cătălin Oprişan, la emisiunea AS.RO Live. „Mihai este un jucător excepţional, piesa noastră de rezistenţă în echipă. Am ajuns într-o finală. un fel de play-off, cu Anglia şi cu Franţa. Orice român se poate simţi campion mondial. Am adus acest trofeu pentru ţară”, a spus Sergiu Maliş, completat de căpitanul echipei.

Matematicianul, campion mondial la table

Vedeta echipei, matematicianul Mihai Neagu nu s-ar fi aşteptat la o astfel de performanţă. Stabilit în Canada, s-a întors în ţară după un studiu aprofundat asupra jocului. „A fost un vis. Nu ne puteam imagina că putem câştiga, dar am avut o forţă de echipă fantastică. Un căpitan, Sergiu, care a luat decizii excepţionale. E un calcul non stop la acest joc.

Locuiesc în Canada de 29 de ani. Era într-o vacanţă din România în 2009. Un prieten m-a învăţat noul joc. Am citit apoi câteva cărţi despre table. M-am documentat. Cel mai bun jucător de table din lume e un program de computer astăzi”, a spus matematicianul.

Reclamă

Backgammon-ul sau mai simplu tablele nu se joacă individual. România a avut 7 magnifici în echipă, 5 titulari şi două rezerve. Sergiu, căpitanul echipei, a spus cum a ajuns să practice acest sport. „În studenţie am căpătat acest hobby. Tablele la nivel internaţional se joacă cu aces club de dublaj. Acesta poate fi folosit de unul dintre jucători înainte să dea cu zarul. Se juca la noi backgammon”, a mai spus Sergiu Maliş.

Recomandări

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:55 VIDEORafa Mujica, un nou gol în AntenaPLAY. Atacantul dorit de Gigi Becali a marcat în Rio Ave – Arouca 1-1, din Liga Portugal 23:47 „E incredibil” Ce a remarcat Mihai Stoica la Gică Hagi după Farul – CFR Cluj 5-1 23:40 Formula 1: Cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY (06:00) 23:32 „Ce ar spune Dan Petrescu după ce aţi primit 5 goluri de la Farul?” Cristi Manea a cedat şi şi-a anunţat plecarea de la CFR Cluj 23:30 Palermo – Parma 0-0 în AntenaPLAY. Dennis Man şi Valentin Mihăilă s-au întrecut în ratări! 23:23 Mario Camora, devastat după Farul – CFR Cluj 5-1! Mesaj dur către colegi: „Să le fie ruşine tuturor, să nu ieşim din casă” 23:07 Gică Hagi a dezvăluit de ce a renunţat la Constantin Budescu: „Ştie că e un hotel frumos la Mamaia!”. Anunţ după Farul – CFR 5-1 22:59 Răspunsul lui Louis Munteanu atunci când a fost întrebat de interesul FCSB-ului şi al Rapidului! Ce a spus vedeta lui Gică Hagi 22:46 Ionuţ Cojocaru, noul star al lui Gică Hagi. „Dublă” şi assist în Farul – CFR Cluj 5-1: „Un meci formidabil! Asta trebuie să fac” 22:33 Farul a ajuns pe locul 2 în Liga 1, CFR Cluj a căzut pe 4 după umilinţa de la Ovidiu! Cum arată acum clasamentul în play-off Vezi toate știrile
Citește și