Închide meniul

România – Franţa 21-35. „Tricolorele” nu au avut nicio şansă în faţa campioanei olimpice. Româncele, obligate să învingă Macedonia de Nord

Reclamă

Antena Sport Publicat: 7 noiembrie 2022, 22:25

România – Franţa 21-35. „Tricolorele nu au avut nicio şansă în faţa campioanei olimpice. Româncele, obligate să învingă Macedonia de Nord

România - Franţa 21-35

Profimedia

România – Franţa 21-35. Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă luni, la Skopje, de campioana olimpică Franţa, scor 35-21 (17-11), în al doilea meci din grupa C a Campionatului European. Următorul meci va fi miercuri, cu Macedonia de Nord, pentru calificarea de pe locul 3 în grupele principale, pentru care au obţinut deja ”biletele” Franţa şi Olanda.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Principalele marcatoare pentru România au fost Neagu 5 goluri, Grozav 5, Lixăndroiu 4, iar de la Franţa s-au remarcat Nze Minko 6 şi Foppa 5 reuşite, după o partidă în care tricolorele au rezistat în primele 25 minute în faţa campioanei olimpice en-titre, iar după primele minute din repriza secundă antrenorul Florentin Pera a decis să nu le mai trimită în teren pe Cristina Neagu şi Crina Pintea, având în vedere diferenţa de scor.

În cealaltă partidă de luni, din grupa C, Olanda – Macedonia de Nord, scor 30-15, iar în grupa D, Germania – Muntenegru 25-29. În primul meci din grupa C, tricolorele au pierdut la limită cu Olanda, scor 28-29, şi au 0 puncte. Franţa şi Olanda, neînvinse după două etape, cu 4 puncte, obţin calificarea în grupele principale, unde au ajuns de duminică şi Norvegia (grupa A), respectiv Suedia (B). Din grupa D s-a calificat după două etape Muntenegru (4 puncte). Miercuri vor avea loc ultimele dispute din grupa C, între România – Macedonia de Nord (ora 19.00) şi Franţa – Olanda (21.30). Primele trei clasate în fiecare grupă vor avansa în grupele principale, în care se va juca între 10-16 noiembrie. De acolo, doar primele două clasate obţin calificarea în semifinale, programate în 18 noiembrie. Finalele pentru medalii vor avea loc în 20 noiembrie.

Campioana europeană din 2022 se va califica automat la Jocurile Olimpice din 2024, precum şi la Campionatul Mondial din 2023, la Mondiale urmând să se califice şi medaliatele europene cu argint şi bronz. CM de anul viitor va avea loc între 30 noiembrie – 17 decembrie, în Danemarca, Norvegia şi Suedia.

România – Franţa 21-35

Min. 60: FINAL DE MECI! România a pierdut clar partida cu Franţa, scor 21-35.

Reclamă

Min. 52: România este condusă de Franţa cu scorul de 30-19.

Min. 43: Franţa conduce la 8 goluri diferenţă pe România: 23-15.

Min. 35: Se păstrează diferenţa de 6 goluri! Franţa conduce România cu 18-12.

Reclamă 4 / 0/3

Min. 30: Final de primă repriză! Franţa conduce România cu 17-11.

Min. 25: Franţa conduce România cu 13-10.

Min. 20: România este condusă la 3 goluri de campioana olimpică: 7-10. Pera a cerut time-out.

Min. 15: Cristina Neagu a marcat, după ce a ratat şi o lovitură de la 7 metri, iar scorul este 6-6. Prestaţie solidă a României.

Min. 10: Început echilibrat de partidă! Români şi Franţa se află la egalitate, scor 3-3.

Min. 1: A început partida!

Tot în prima etapă, Franţa s-a impus în faţa Macedoniei de Nord cu 24-14.

Reclamă

România – Franţa LIVE SCORE, ora 21.30. Misiune infernală pentru „tricolore” în faţa campioanei olimpice

Meciurile din grupele A şi B se încheie în 8 noiembrie, iar cele din grupele C şi D în 9 noiembrie, iar primele trei clasate în fiecare grupă vor avansa în grupele principale, în care se va juca între 10-16 noiembrie. De acolo, doar primele două clasate obţin calificarea în semifinale, programate în 18 noiembrie. Finalele pentru medalii vor avea loc în 20 noiembrie.

Campioana europeană din 2022 se va califica automat la Jocurile Olimpice din 2024, precum şi la Campionatul Mondial din 2023, la Mondiale urmând să se califice şi medaliatele europene cu argint şi bronz. CM de anul viitor va avea loc între 30 noiembrie – 17 decembrie, în Danemarca, Norvegia şi Suedia.

Naţionala României va participa pentru a 14-a oară la turneul final al CE, iar ediţia din 2022 are loc între 4 şi 20 noiembrie, la Ljubljana, Celje, Skopje şi Podgorica. Căpitanul tricolorelor, Cristina Neagu, a început competiţia europeană din postura de golgeter absolut, cu 264 de goluri de-a lungul ediţiilor la care a participat. După partida cu Olanda, Neagu a ajuns la 267 goluri.

La ediţia CE din 2020, România s-a clasat pe locul 12. Cel mai bun rezultat a fost obţinut la ediţia din 2010 – medalia de bronz. Titlul european este deţinut de Norvegia, care l-a cucerit pentru a opta oară la ediţia din 2020.

Cum arată lotul României la Euro 2022

Portari: Iulia Dumanska, Diana Ciucă, Daciana Hosu
Extreme stânga: Nicoleta Dincă, Alexandra Dindiligan, Corina Lupei
Interi stânga: Cristina Neagu, Sorina Grozav, Bianca Bazaliu, Diana Lixăndroiu
Centri: Eliza Buceschi, Laura Pristăvița
Interi dreapta: –
Extreme dreapta: Sonia Seraficeanu, Alexandra Badea, Mihaela Mihai
Pivoţi: Crina Pintea, Lorena Ostase, Andreea Țîrle

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
12:01 Motivul pentru care Cristi Săpunaru a fost lăsat pe bancă de Bogdan Lobonț, la Farul – Rapid! Anunțul căpitanului giuleștenilor 11:37 „M-a bulversat” Bogdan Lobonţ, făcut praf după înfrângerea lui Rapid cu Farul: „Echipă deplorabilă” 11:17 Nicolae Cristescu aşteaptă revoluţia la Rapid! Îi cere pe Marius Şumudică şi Dani Coman: „Nu vreau să dau în Daniel Niculae” 11:00 Marius Ștefănescu a primit interzis la FCSB! Gigi Becali își poate lua adio de la el: „E singura echipă la care nu pot să-l las!” 10:59 Momentul care i-a schimbat cariera lui Bernadette Szocs: „Cred că a fost cel mai important pas din viaţa mea” 10:49 Conducerea Barcelonei a reacţionat, după ce Xavi s-a hotârât să continue la echipă! Care a fost momentul decisiv pentru antrenor 10:02 Testat pozitiv la testul anti-doping, Cosmin Matei a revenit pe teren cu FCSB: ”Nu o să vă vină să credeți de la ce a pornit tot” 9:54 SUA au anunţat primii jucători care merg la Campionatul Mondial de hochei, LIVE în AntenaPLAY! Ce staruri din NHL merg în Cehia 9:24 Ilie Dumitrescu, reacție furibundă după gestul făcut de Krasniqi la adresa lui Bogdan Lobonț: „Nu toți sunt Mbappe sau Vinicius!” 9:07 AS.ro LIVE | Titi Aur a fost invitatul lui Dan Pavel! Poveşti de senzaţie ale pilotului român Vezi toate știrile
Citește și