Închide meniul

Rapid este campioana României la handbal feminin! A câștigat titlul după o pauză de 19 ani!

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 29 mai 2022, 16:50 / Actualizat: 29 ianuarie 2024, 15:16

Rapid este campioana României la handbal feminin! A câștigat titlul după o pauză de 19 ani!

SCM Rm. Vâlcea - Rapid și CSM București - Minaur sunt meciurile care decid campioana României

Rapid poate câștiga titlul la handbal feminin / SportPictures / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES via Hepta

SCM Rm. Vâlcea – Rapid 27-35. Rapid a devenit campioana a României la handbal feminin şi a cucerit primul titlu după o pauză de 19 ani. A încheiat la un punct peste CSM Bucureşti şi le-a „suflat” titlul „tigroaicelor”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rapid a cucerit cel de-al 7-lea titlu din istoria clubului. Echipa din Giulești nu mai ridicase trofeul din 2003 și avea nevoie de o victorie, în ultima etapă din Liga Florilor, pentru a da startul distracţiei. Angoleza Azenaide Carlos a făcut spectacol în meciul cu Râmnicu Vâlcea. A marcat 17 goluri din 22 de aruncări. În celălalt meci, CSM Bucureşti a învins-o cu 33 la 29 pe Minaur Baia Mare.

În urma rezultatelor, Rapid Bucureşti are 69 de puncte, în timp ce CSM Bucureşti are 68, astfel că titlul naţional revine formaţiei din Giuleşti, campioana din 2021 este vicecampioană, iar podiumul este completat de SCM Râmnicu Vâlcea 55.

Rapid Bucureşti devine campioană după 19 ani, fiind al 6-lea titlu naţional din propriul palmares, după cele din 1961, 1962, 1963, 1967 şi 2003.  Rapid va evolua sezonul viitor şi în Liga Campionilor, competiţie în care are şanse la wild-card şi vicecampioana CSM Bucureşti.

Rapid, campioana României la handbal feminin! A câştigat Liga Florilor

Update 16.52: SCM Rm. Vâlcea – Rapid 27-35! Rapid a câştigat titlul, după o pauză de 19 ani!

Reclamă

Update 16.50:  SCM Rm. Vâlcea – Rapid 27-34, cu un minut înainte de final!

Update 16.35: Rapid a condus cu 24-20, dar a primit trei goluri la rând. Antrenorul alb-vişiniilor a cerut time-out!

Update 16.30: Minutul 40! Rapid s-a distanţat. O conduce cu 23-19 pe SCM Rm. Vâlcea. CSM Bucureşti – Minaur 22-22.

Reclamă 4 / 0/3

Update 16.18: Va fi egalitate perfectă dacă Rapid pierde şi CSM Bucureşti obţine un rezultat de egalitate. În acest caz, departajarea se va face la meciurile directe. Cristina Neagu şi coechipierele ei ar fi campioane.

Update 16.10: Pauză! SCM Rm. Vâlcea – Rapid 17-16, CSM Bucureşti – Minaur 16-17. Surprize de proporţii. Primele două clasate sunt conduse după o jumătate de oră de joc. La aceste rezultate, Rapid este campioană.

Update 15.59: Rapid a fost condusă cu 12-11 şi 13-12, dar a revenit să revină la conducere. Gruparea din Giuleşti conduce cu 14-13 după 26 de minute! În celălalt meci este egalitate, 12-12.

Update 15.50: SCM Rm. Vâlcea – Rapid 9-10 și CSM București – Minaur 8-9, după un sfert de oră de joc!

Update 15.30: Au început cele două partide care pot decide titlul la handbal.

LIVE SCORE SCM Rm. Vâlcea – Rapid și CSM București – Minaur

Rapid are un punct avans peste fosta câștigătoare din Champions League. Echipa pregătită de Carlos Viver, cel care a antrenat și naționala Spaniei, nu a mai pierdut în competiția internă din luna februarie. Ceda atunci chiar împotriva lui CSM, scor 27-28.

Gruparea din Grant a suferit 3 înfrângeri stagionale, dar a profitat de pașii greșiți făcuți de Cristina Neagu & Co. În cele 25 de etape, CSM a suferit 2 înfrângeri și a terminat alte două meciuri la egalitate.

Reclamă

Sunt de părere că echipa care câștigă campionatul intern este echipa cea mai bună pe întreaga durată a unui sezon. Dacă noi vom fi câștigătorii, înseamnă că am fost cea mai bună echipă în acest sezon. Așadar, este cel mai important moment pentru mine de când mă aflu aici și, de ce nu, din întreaga mea carieră„, a declarat Viver înaintea meciului care îi poate aduce medalia de campion.

Rapid nu are însă un meci ușor cu SCM Râmnicu Vâlcea, echipă care tocmai a eliminat-o din semifinalele Cupei României. A cedat atunci cu 39-41, în prelungiri. Totuși, această dispută nu mai are miză pentru gazde, care au asigurat locul 3. Măgura Cisnădie nu o mai poate coborî de pe podium.

Rapidistele au primit încurajări de la echipa de fotbal. De altfel, vor sărbători chiar pe noul stadion din Giulești dacă vor câștiga titlul.

Hai Rapidu’ București, adu’ titlul în Giulești! Baftă multă, fetelor. Toată suflarea rapidistă este alături de voi. Forza Rapid”, le-a transmis Cristian Săpunaru. Mesaje de susținere au primit și de la Daniel Pancu și Alex Albu.

Fanii Rapidului, așteptați la Râmnicu Vâlcea

La început de 2019 eram în liga a 2-a și zâmbeam amar dacă auzeam asocierea “Rapid campioană”. Aveam meciuri cu Spartac București și Școala 181, abia se puneau bazele unui proiect sănatos.
După numai 3 ani, înainte de ultima etapă, suntem cu 1 punct în fața CSM București, suntem la numai 60 de minute de un miracol – titlu de campioană națională.

Și ce ne bucură enorm, emulația fantastică creată în jurul acestei echipe. Toate meciurile pe teren propriu cu sala arhiplină, deplasări peste tot în țară cu sute de suporteri rapidiști la Cisnădie, Buzău sau Craiova.

Pentru a se confirma dragostea necondiționată și în ultima etapă – astăzi Vâlcea va fi alb-vișinie! Sunt așteptati rapidiști din toata țara, săptamana aceasta am simțit mai mult ca oricând cât de iubită este această echipa, probabil nicio sală de 5.000 de locuri nu era de ajuns pentru a acoperi cererea de bilete.

SUNTEM PESTE TOT ACASĂ! Și azi o sa se vadă că nu este doar un slogan, este o realitate. Suntem convinși că cei prezenți în tribune vor arăta ce înseamnă pasiune și iubire pentru culorile alb-vișinii și că vor fi jucătorul 8,9 si 10.

Fetele sunt pregătite să dea pe teren 1923% pentru a arăta tuturor că Rapid este o mare echipă și pentru a intra definitv în istoria acestui club. Rapid Bucuresti, adu’ titlul în Giulesti!
ÎMPREUNĂ SUNTEM DE NECLINTIT!„, a fost mesajul postat pe pagina de Facebook Handbal Rapid București.

Cristina Neagu, acuzaţii incredibile

Cristina Neagu a făcut acuzaţii incredibile înaintea ultimei etape care va decide titlul în Liga Naţională. Marea campioană a răbufnit la adresa rivalelor de la HC Zalău, pe care le acuză că „s-au dat la o parte” în confruntarea cu CS Rapid.

Cristina Neagu a ieşit la atac la scurt timp după ce CSM Bucureşti a învins-o pe HC Zalău, scor 26-24. În urmă cu 4 etape, Zalău a pierdut clar duelul cu CS Rapid, scor 19-26.

Cu noi vă dați viața, cu alții vă dați ..la o parte. Și n-ar fi asta o problemă, dacă totul ar fi fair-play. La Zalău, câștigătoarea se stabilește dinainte.

Norocul nostru că am reușit să rezistăm, a câta oară, 7 contra 9. Oribil, jenant, iar handbalul nu merge într-o direcție bună. Proud of us girls”, a răbufnit Cristina Neagu.

Gheorghe Tadici o face praf pe Cristina Neagu

Răspunsul lui Tadici nu s-a lăsat mult așteptat. Acesta a răbufnit la adresa celei mai bune jucătoare a lumii din 2010, 2015, 2016 şi 2018.

Gestul ei m-a deranjat. Sunt una dintre persoanele care a lucrat cu ea. Nu de azi sau de ieri, ci din ziua în care a ajuns o mică vedetuţă. Caracterul ei este foarte dificil. Are asemenea reacţii în momentul în care întâlneşte jucătoare în campionatul României care încearcă să o oprească. A mai avut asemenea ieşiri. Nu fac bine. Eu am amendat acest lucru de ani de zile. Patru milioane de euro merg spre ele şi pentru ce? Pentru a câştiga campionatul sau Cupa? Au ratat multe obiective în ultimii 2-3 ani. Nu e prost cel care cere, ci cel care dă.

Sportul trebuie ajutat, dar ca să plăteşti aproape un miliard pe lună unei jucătoare care lucrează 2-3 ore pe zi… Dacă ar fi din bani privaţi, n-aş avea nimic. E naivitate. Eşti plătită din bugetul Capitalei. Frustrarea ei este că o echipă cu jucătoare de 19-24 de ani îndrăznesc să li se opună. Nu se califică în Final Four. Rămâne de văzut dacă e cea mai bună jucătoare din lume. N-au declarat-o specialiştii. Au fost jucătoare, sa fim serioşi, de-a lungul anilor… Popovici.. Nu-i ajunge nici la degetul mic Neagu!”, a declarat Gheorghe Tadici, în exclusivitate, pentru Antena Sport.

Meciurile SCM Rm. Vâlcea – Rapid și CSM București – Minaur vor putea fi urmărite în format LIVE SCORE pe as.ro.

Recomandări
Citește și:

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
21:36 Hermannstadt – Petrolul 2-0. Echipa lui Marius Măldărășanu s-a salvat matematic de la retrogradare. Cum arată clasamentul 21:16 Marian Iancu a spus, chiar de ziua lui Dan Şucu, ce ar face dacă l-ar întâlni pe patronul Rapidului! 20:57 Lăcrămioara Perijoc, în finala Campionatelor Europene de Box de la Belgrad! A învins-o pe Niamh Fay, în semifinale 20:50 Scandal Mircea Rednic – Dorinel Munteanu, după UTA – Oţelul 3-1: „Nu vorbeşti de antrenorul advers când pierzi” 20:30 Rafael Nadal, în turul 2 la ATP Masters Madrid! A trecut în două seturi de un adversar de 16 ani 20:13 „S-a lăsat ispitit de bani!” Helmut Duckadam, atac direct la adresa lui Andrei Vlad! Verdict dur despre rezerva de la FCSB 20:10 Universitatea Craiova – CFR Cluj LIVE TEXT (21:45). Oltenii lui Costel Gâlcă atacă locul 2 din Liga 1! Echipele de start 20:03 George Puşcaş a fost operat! Cât va lipsi de pe teren atacantul naţionalei 19:27 Dorinel Munteanu şi-a luat la ţintă jucătorii după înfrângerea cu UTA: „Greşeli de curtea şcolii, dezamăgirea e mare” 19:26 „Am urmărit tot sezonul!” Federico Piovaccari nu a uitat-o pe FCSB! Mesaj superb pentru jucătorii lui Gigi Becali Vezi toate știrile
Citește și