Închide meniul

(P) Ce legume poți planta toamna în grădina ta

Antena Sport Publicat: 30 septembrie 2022, 16:18 / Actualizat: 26 ianuarie 2024, 23:39

(P) Ce legume poți planta toamna în grădina ta

Ce legume poți planta toamna în grădina ta

Ce legume poți planta toamna în grădina ta

  • Ce legume poți planta toamna în grădina ta
  • Grădina ta de legume a dat roade bune în vară

Ce legume poți planta toamna în grădina ta. Ești încă începător în ceea ce privește grădinăritul, dar îți face plăcere să te ocupi de așa ceva. Grădina ta de legume a dat roade bune în vară, dar nu înseamnă că dacă a venit toamna trebuie să renunți să cultivi ceva, pe motiv că e prea rece și riști să nu răsară nimic. Există o mulțime de legume care se pot planta toamna, astfel încât la primăvară să te bucuri de roadele muncii tale. Pentru a-ți fi mai ușor, avem și câteva sugestii de care ai putea ține cont.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce legume poți planta toamna în grădina ta. Ceapă verde

În lunile de primăvară, ceapa verde este pur și simplu delicioasă, și toată lumea o adoră. Poate fi folosită la o mulțime de preparate, salate și chiar și smoothie-uri, oferindu-ți din plin efectele ei benefice. Se pretează să fie cultivată în grădina de legume în octombrie sau noiembrie, așa că poți să începi să te pregătești de acum. Ceapa verde adoră solul argilos, dar dacă nu ai așa ceva în grădina ta, poți să amesteci multă argilă cu solul deja existent și vei obține un mediu bun pentru ea. Pentru a încolți, arpagicul are nevoie de multă umiditate.

Praz

Prazul este o legumă care pur și simplu adoră temperaturile scăzute, așa că îl poți trece pe lista ta de plante care pot fi plantate toamna. Atenție: are nevoie de multă apă și lumină pentru a se dezvolta așa cum trebuie, iar pentru a crește lung și sănătos, trebuie plantat mai adânc în sol.

Reclamă

Broccoli

O legumă pe care nu toată lumea o agreează, dar cu toate acestea este una foarte sănătoasă. Dacă vrei să duci o viață sănătoasă, și să ai un stil alimentar echilibrat, broccoli nu trebuie să lipsească. Poți să îl plantezi în grădină primăvara sau toamna, și se va comporta la fel de bine. Alege însă semințe de bună calitate, pentru a te bucura de recolte bogate. Să apelezi la magazin seminte legume esenzi.ro poate fi soluția cea mai bună, dar nu uita ca la venirea frigului să acoperi planta, cu scopul de a o proteja de temperaturile mult mai scăzute.

Sparanghel

Este pur și simplu delicios la abur, sau la grill, iar în anumite tarte este acel ingredient care face diferența dintre un preparat banal și unul demn de un restaurant cu pretenții. Sparanghelul se cultivă în lunile octombrie sau noiembrie, într-un sol ușor drenabil. Atenție, nu îi place prea multă umezeală. Dacă respecți aceste reguli, în primăvară te vei putea bucura de prima recoltă, fragedă și plină de vitamine și nutrienți de care organismul are nevoie. Nu va mai fi nevoie să cheltuiești bani frumoși la market să îl cumperi, ci te vei bucura chiar de roadele grădinii tale. Ce poate fi mai bine decât atât?

Reclamă

Salată verde

Vedeta primăverii, pe care cu toții o așteptăm cu nerăbdare, pentru a primi vitaminele și mineralele pe care aceasta le conține. Este ușor de cultivat, chiar și toamna, și nici prea dificil de crescut. Dar ce plăcere va fi în primăvară, când vei consuma o salată delicioasă, în care ai pus doar ce ai crescut în propria grădină de legume!

Morcovi

Ai avantajul de a locui într-o zonă cu ierni blânde? Atunci nu este nicio problemă dacă vei cultiva morcovi chiar și toamna, în special în lunile octombrie și noiembrie. Pentru o recoltă reușită, semințele de morcovi trebuie introduse în sol la o adâncime de 2 centimetri, pentru a putea încolți mult mai ușor.

Mazăre

Este una dintre legumele preferate de cei mici, în special pentru gustul dulce, și forma rotundă a boabelor ei. Nu este nicio problemă să o cultivi și toamna, doar că trebuie să o protejezi sub plastic. De asemenea, trebuie să pregătești bine și solul, folosind în acest sens îngrășăminte pe bază de fosfor și potasiu. Da, poate fi ceva mai dificil de plantat în grădină, în special pe perioada toamnei, așa că nu este nicio problemă dacă renunți deocamdată la ea.

Reclamă 4 / 0/3

Ridichi

Există unele soiuri de ridichi care se pretează foarte bine să fie plantate chiar și toamna, așa că dacă se numără printre legumele tale preferate, nu mai ezita și treci la treabă. Ai nevoie de un sol ce poate fi drenat ușor, și care să fie îmbogățit cu potasiu, dar nu atât de mult azot. În rest, nicio problemă, se vor comporta așa cum trebuie și foarte rapid vei putea savura o porție delicioasă de ridichi crocante.

Spanac

Pe cât pare de fragil, cu frunzele sale delicate, nu degeaba Popeye îl consuma cu plăcere, pentru că este un adevărat rezistent. Acesta poate supraviețui foarte bine temperaturilor extreme, chiar și când afară se ajunge la -20, chiar -25 de grade Celsius.

Țelina

Deși nu este prea bună prietenă cu temperaturile ridicate, țelina pur și simplu le adoră pe cele scăzute. Este una dintre legumele cele mai ușor de crescut, pentru că trebuie doar să o plantezi, și mai departe se va descurca și singură. Atunci când este plantată toamna, umiditatea ridicată din această perioadă o va ajuta să se dezvolte așa cum trebuie.

Cam acestea au fost sugestiile noastre referitor la legumele care pot fi plantate și acum, pe perioada toamnei. Dacă nu ai prea multă experiență, nu ezita să ceri sprijinul celor cu mai multă experiență decât tine, și ai grijă și la acele asocieri de legume care se pot face. Încet-încet, vei deveni și tu un fermier cu experiență, care se va bucura de roadele grădinii lui și toți cei ai casei vor savura mâncăruri delicioase, preparate cu legumele crescute chiar de voi, în grădina din spatele sau fața casei.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:42 Bernadette Szocs – Chen Meng e LIVE STREAM în AntenaPLAY (sâmbătă, 05:45). Duel pentru semifinale, la WTT Champions Incheon 2024 14:40 UPDATEGică Hagi, ofertă uriaşă din Emiratele Arabe Unite! Anunţul făcut de impresar: „A plecat, azi e în Dubai”. Reacţia lui Hagi 14:24 LPF a schimbat regulamentul, iar Dinamo – Petrolul se poate juca cu fani în tribună! Anunţul oficial 13:58 Ioan Ovidiu Sabău, despre revenirea lui Chipciu la echipa naţională: „Va fi luat în calcul cu condiţia asta!” 12:58 Raul Rusescu a anunţat care e atacantul pe care l-ar lua „cu ochii închişi” la FCSB. Sfat pentru Gigi Becali 12:53 Sepsi – CFR Cluj LIVE TEXT, ora 20:30. Echipa lui Mutu nu mai are voie să facă paşi greşiţi în lupta la titlu 12:34 Flavio Briatore a fost externat după ce a fost operat cu succes: „Mi-au găsit o tumoare benignă la inimă” 12:13 Cristi Balaj, anunţ despre jucătorul pe care CFR Cluj îl poate vinde în Premier League: „Va ajunge la un club important!” 12:04 Antrenorul celor de la Leicester a fost dat afară după ce a avut o aventură cu o jucătoare 11:12 NEWS ALERTS-a mai accidentat un jucător la FCSB! A suferit o ruptură şi riscă să stea o lună departe de teren. Lovitură dură pentru lider Vezi toate știrile