Închide meniul

Strigătul de revoltă al lui Toni Kroos, după ce 6500 de muncitori au murit la construcţia stadioanelor pentru CM din 2022

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 31 martie 2021, 14:23

Strigătul de revoltă al lui Toni Kroos, după ce 6500 de muncitori au murit la construcţia stadioanelor pentru CM din 2022

profimediaimages.ro

Toni Kroos, discurs manifest

Potrivit unui studiu al jurnaliştilor de la The Guardian, peste 6.500 de imigranţi din India, Pakistan, Nepal, Bangladesh şi Sri Lanka au murit, în ultimii 10 ani. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Iritat de cele aflate, Toni Kroos a avut un discurs manifest, în care pune tunurile pe oficialităţile din Qatar. Vedeta lui Real Madrid a amintit de condiţiile condiţiile dificile în care lucrează angajaţii şi a declarat că este inacceptabil.

"Oamenii lucrează la 50 de grade Celsius în Qatar, iar unii au murit pentru că sunt puși la muncă fără pauză, nu au destulă apă şi nu primesc suficientă hrană. Toate acestea sunt inacceptabile. Fotbalul trezește întotdeauna o atenție extremă. Fie înainte sau în timpul turneului", a declarat Kroos, în Marca.

Chiar dacă nu a propus un boicot al Campionatului Mondial, mijlocaşul lui Real Madrid a precizat şi că, în Qatar, homosexualitatea este pedepsită penal şi că se practică "o anumită violenţă" împotriva muncitorilor.

Mii de victime la construcţia stadioanelor din Qatar

Oficialităţile din Qatar s-au angajat, în urmă cu un deceniu, la investiţii fără precedent. Pe lângă cele şapte arene noi care au fost construite, au mai fost finalizate alte zeci de proiecte majore, printre care un aeroport, drumuri şi hoteluri.

Reclamă

"O proporție semnificativă dintre migranții care au murit din 2011 şi până acum se aflau în țară doar pentru că Qatarul a câștigat dreptul de a găzdui Cupa Mondială”, a declarat Nick McGeehan, directorul unei firme de avocatură specializată în drepturile angajaţilor din Golf.

Autorităţile au recunoscut, oficial, numai 37 de decese care au avut loc în timpul construcţiei stadioanelor pentru Cupa Mondială de anul viitor.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
  • Toni Kroos, discurs manifest
  • Oficialităţile din Qatar, puse la zid

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:01 Mircea Lucescu: „FCSB e campioană”! Ce a spus marele antrenor român despre Rapid şi noul antrenor, Lobonţ, înainte de derby! 17:55 „Dacă mai era un etaj, ne urcau acolo!” Cristi Săpunaru a răbufnit chiar înainte de FCSB – Rapid. Ce a spus despre lupta la titlu 17:32 VideoMircea Lucescu a făcut dezvăluirea despre fiul său, Răzvan, după ce acesta a fost eliminat cu PAOK din Conference League! 17:32 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 19 aprilie 2024 17:15 „A fost stresant” Fernando Alonso, sincer după calificările pentru sprintul din MP al Chinei! Obiectivul spaniolului la Shanghai 17:05 FotoIon Țiriac a plătit un „preț obscen” și a așteptat cinci ani să o primească. Miliardarul este acum în extaz! Imagini colosale 17:01 Suma „chilipir” pe care trebuie să o plătească Gigi Becali pentru Rafa Mujica, atacantul ce face senzaţie în Liga Portugal! 16:33 VIDEOScandal în Italia! Antrenorul Fiorentinei a sărutat pe gură o jurnalistă! Fiecare dintre ei e căsătorit cu o altă persoană! 16:28 Adi Mutu a primit o ofertă spectaculoasă! „Briliantul” cere un salariu fabulos pentru a semna 16:00 Zinedine Zidane, la un pas de Bayern Munchen! Ce condiţii are francezul pentru a semna cu bavarezii Vezi toate știrile
Citește și