Închide meniul

Cristiano Ronaldo nu se vede la tv din cauza unei legi din 1960. ”Ăștia sărmani ce fac?”

Reclamă

Cătălin Oprișan Publicat: 9 septembrie 2021, 14:58

Cristiano Ronaldo nu se vede la tv din cauza unei legi din 1960. ”Ăștia sărmani ce fac?”

Cristiano Ronaldo a marcat 34 de goluri în sezonul 2007-2008 la Manchester United

Hepta

Robert William „Bob” Lord, președintele celor de la Burnley, se trage dintr-o familie cu tată bărbier. A iubit fotbalul din pruncie, a încercat să ajungă staroste peste trupă încă de pe la 1950, dar, cu patalama a devenit șef abia în 1955. L-a adus, trei sezoane mai târziu, manager pe Harry Potts. În 1960 s-a supărat. Pentru că meciurile din Premier League erau transmise puțin după prânz, lumea rămânea acasă, să le urmărească, și nu mai ajungea la meciurile truplelor ”mici”. ”Ăștia sărmani ce fac?”, s-a întrebat și a început să sune președinții cluburilor de aceeași anvergură.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Așa a apărut ”Legea Lord”, acum mai bine de 60 de ani: nicio partidă de fotbal din primul eșalon sau din Football League să nu se trasmită în intervalul orar 14:45 și 17:15 (fusul local). Nici din Anglia, nici din altă parte, pentru ca oamenii să ajungă la stadion, să-i vadă și pe ”amărâți”.

”Nu vrem excepții nici pentru Cristiano Ronaldo”

Sâmbătă e programată reapariția lui Cristiano Ronaldo în tricoul celor de la Manchester United după o pauză de 12 ani. Jocul contra ”coțofenelor” de la Newcastle purcede la drum la 15.00 (ora locală), deci nu poate fi vorba de o transmisiune în direct. Concret, partida nu se va vedea, ”live”, în Marea Britanie, în Coreea de Nord, Cuba, Afghanistan sau Turkmenistan. Dacă ești din Regatul Unit, fie o asculți la BBC, care a anunțat că va avea o transmisiune ”spercială”, fie o vezi mai pe seară, la ”Match of The Day”, la ”Sky”.

Apropiații celor de la Manchester United spun că nu a exista nici timp și nici voință pentru modificarea orei. ”Ar fi trebuit făcută o excepție, iar MU nu a dorit asta! Da, nici măcar pentru Cristiano Ronaldo”.

Portughezul a ajuns, prima oară, pe ”Old Trafford” în 2003, venind de la Sporting Lisabona, unde fusese aruncat în cușcă de Loți Boloni. Avea să adune 292 de partide, marcând 118 goluri. Trecea la Real Madrid, apoi Juventus, în această vară întorcându-se la United.

Reclamă
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:37 Jucătorul propus la Rapid, de la FCSB! Mesajul clar al lui Dumitru Dragomir: „Să-l ia!” 13:22 Iuliana Demetrescu, o nouă delegare de lux! Arbitra jignită de Gigi Becali va arbitra o semifinală de Liga Campionilor 12:44 Ce cotă a ajuns să aibă Simona Halep la câştigarea Roland Garros 2024. Simo a jucat un singur meci de la revenire 12:41 Echipa care îl regretă pe Ianis Hagi! Fiul „Regelui”, lăudat deși nu joacă la Alaves: „Este protagonist! Viitorul încă se scrie!” 12:31 Emoţii pentru Florinel Coman şi FCSB, înaintea meciului cu Farul! Ce şanse are să joace în meciul care poate decide titlul 12:01 Motivul pentru care Cristi Săpunaru a fost lăsat pe bancă de Bogdan Lobonț, la Farul – Rapid! Anunțul căpitanului giuleștenilor 11:37 „M-a bulversat” Bogdan Lobonţ, făcut praf după înfrângerea lui Rapid cu Farul: „Echipă deplorabilă” 11:17 Nicolae Cristescu aşteaptă revoluţia la Rapid! Îi cere pe Marius Şumudică şi Dani Coman: „Nu vreau să dau în Daniel Niculae” 11:00 Marius Ștefănescu a primit interzis la FCSB! Gigi Becali își poate lua adio de la el: „E singura echipă la care nu pot să-l las!” 10:59 Momentul care i-a schimbat cariera lui Bernadette Szocs: „Cred că a fost cel mai important pas din viaţa mea” Vezi toate știrile
Citește și