Robert William „Bob” Lord, președintele celor de la Burnley, se trage dintr-o familie cu tată bărbier. A iubit fotbalul din pruncie, a încercat să ajungă staroste peste trupă încă de pe la 1950, dar, cu patalama a devenit șef abia în 1955. L-a adus, trei sezoane mai târziu, manager pe Harry Potts. În 1960 s-a supărat. Pentru că meciurile din Premier League erau transmise puțin după prânz, lumea rămânea acasă, să le urmărească, și nu mai ajungea la meciurile truplelor ”mici”. ”Ăștia sărmani ce fac?”, s-a întrebat și a început să sune președinții cluburilor de aceeași anvergură.
Așa a apărut ”Legea Lord”, acum mai bine de 60 de ani: nicio partidă de fotbal din primul eșalon sau din Football League să nu se trasmită în intervalul orar 14:45 și 17:15 (fusul local). Nici din Anglia, nici din altă parte, pentru ca oamenii să ajungă la stadion, să-i vadă și pe ”amărâți”.
”Nu vrem excepții nici pentru Cristiano Ronaldo”
Sâmbătă e programată reapariția lui Cristiano Ronaldo în tricoul celor de la Manchester United după o pauză de 12 ani. Jocul contra ”coțofenelor” de la Newcastle purcede la drum la 15.00 (ora locală), deci nu poate fi vorba de o transmisiune în direct. Concret, partida nu se va vedea, ”live”, în Marea Britanie, în Coreea de Nord, Cuba, Afghanistan sau Turkmenistan. Dacă ești din Regatul Unit, fie o asculți la BBC, care a anunțat că va avea o transmisiune ”spercială”, fie o vezi mai pe seară, la ”Match of The Day”, la ”Sky”.
Apropiații celor de la Manchester United spun că nu a exista nici timp și nici voință pentru modificarea orei. ”Ar fi trebuit făcută o excepție, iar MU nu a dorit asta! Da, nici măcar pentru Cristiano Ronaldo”.
Portughezul a ajuns, prima oară, pe ”Old Trafford” în 2003, venind de la Sporting Lisabona, unde fusese aruncat în cușcă de Loți Boloni. Avea să adune 292 de partide, marcând 118 goluri. Trecea la Real Madrid, apoi Juventus, în această vară întorcându-se la United.