Închide meniul

FCSB și Petrolul, amendate de FRF! Cât au de plătit cele două cluburi

Alexandru Ivan Publicat: 19 octombrie 2022, 21:22

Reclamă
FCSB și Petrolul, amendate de FRF! Cât au de plătit cele două cluburi

Petrolul - FCSB, amendate de FRF

Meci direct între Petrolul și FCSB / Hepta

Cluburile Petrolul Ploieşti şi FCSB au fost amendate de Comisia de Disciplină din cadrul FRF, ca urmare a unor incidente de la meciuri.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Deciziile comisiei se referă la meciul direct dintre cele două formații, dar și la o partidă disputată de Petrolul împotriva celor de la Universitatea Craiova,.

FCSB și Petrolul, amendate de FRF! Cât au de plătit cele două cluburi

  • Petrolul vs. FCSB – Incidente – În temeiul art. 82.1 şi 3 a şi c, raportat la art. 83. 2. d din RD, se sancţionează clubul ACS Petrolul 52 cu penalitate sportivă de 15.000 lei. În temeiul art. 82.2 şi 3 a şi c, raportat la art. 83. 2. b din RD, se sancţionează clubul FC FCSB cu penalitate sportivă de 5.000 lei.
  • Universitatea Craiova vs. Petrolul – Incidente – În temeiul art. 82.2 şi 3 a şi c, raportat la art. 83. 2. b din RD, se sancţionează clubul ACS Petrolul 52 cu penalitate sportivă de 7.500 lei.

Articolele invocate în decizii prevăd următoarele:

Articolul 82 – Responsabilitatea pentru comportarea spectatorilor

1. Clubul gazdă răspunde pentru comportarea neregulamentară a spectatorilor şi, în funcţie de situaţie, poate fi sancţionat gradual cu penalitate sportivă şi interzicerea organizării de jocuri pe propriul stadion sau măsura programării jocurilor fara spectatori de la 1 la 10 jocuri. În funcţie de circumstanţe măsura programării jocurilor fără spectatori se poate aplica parţial prin interzicerea ocupării unui anumit sector de tribună de la 1 la 10 jocuri.

Reclamă

2. Clubul vizitator răspunde pentru comportarea neregulamentară a propriilor grupuri de suporteri şi, în funcţie de gravitatea faptelor, poate fi sancţionat în mod similar cu clubul gazdă si/sau cu masura interzicerii propriei galerii sau propriului grup de suporteri la jocurile disputate in deplasare sau pe teren neutru de la 1 la 10 jocuri. Suporterii care ocupă în stadion sectorul destinat oaspeţilor sunt consideraţi a fi suporterii echipei oaspete, cu excepţia cazului în care se probează contrariul.

De ce au fost sancționate FCSB și Petrolul

3. Comportamentul neregulamentar cuprinde:

introducerea în locurile de desfăşurare a jocurilor de băuturi alcoolice, obiecte şi materiale explozive, incendiare şi fumigene, substanţe toxice, halucinogene şi iritante, alte obiecte ce au fost folosite de spectatori la acţiuni de tulburare a ordinii publice sau care pot contribui la producerea unor acte de violenţă;

Reclamă 4 / 0/3

c) aprinderea ori aruncarea cu obiectele prevăzute la alin. 3, lit. a), spre alţi spectatori sau spre/în terenul de joc;

Articolul 83 – Nerespectarea obligaţiilor de organizare a jocurilor

2 Neîndeplinirea sau îndeplinirea necorespunzătoare a obligaţiilor privind asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă în stadion care au avut drept rezultat:

d) aruncarea cu obiectele prevăzute la art. 82, alin. 3, lit. a), spre alţi spectatori sau spre/în terenul de joc se sancţionează cu penalitate sportivă de la 10.000 la 60.000 de lei. În cazul săvârşirii unei noi abateri de acelaşi tip, clubul se sancţionează cu o penalitate majorată cu ½ faţă de sancţiunea aplicată anterior, până la atingerea pragului de 60.000 lei. Ulterior, la fiecare nouă abatere de acest tip, clubul va fi sanţionat gradual cu măsura programării jocurilor fără spectatori, cumulat cu penalitatea maximă de 60.000 lei.

Schimbarea majoră făcută de Nicolae Dică la FCSB

Nicolae Dică face o primă schimbare majoră la FCSB, după ce Gigi Becali i-a refuzat demisia. Antrenorul va conduce antrenamente mai lejere, pentru ca jucătorii să fie într-o formă fizică mai bună în timpul meciurilor.

Becali a dat exemplu meciul cu Rapid, de pe Arena Naţioanală, câştigat de giuleşteni cu 2-0. Atunci, FCSB a fost cea care a avut posesia.

”Dică mi-a spus că va schimba ceva la antrenamente. I-am spus, de mai multe ori, că vreau posesie, că vreau ca mingea să fie la noi. Nu mă interesează doar să câștigăm, vreau să avem și posesia. Nu m-am supărat când am pierdut cu Rapid pe Arena Națională. De ce? Pentru că a fost mingea la noi. Dar, acum cu UTA ne-am chinuit. Și Dică a spus că va schimba la antrenamente”, a spus Gigi Becali, citat de digisport.ro.

Reclamă
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:34 Simona Halep a primit wild card la Trophee Clarins! Românca aşteaptă să fie pe tabloul principal şi la Roland Garros 2024 17:32 FCSB revine în Ghencea! Anunţul de ultimă oră legat de echipa lui Gigi Becali: „E semnat contractul” 17:19 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 30 aprilie 2024 17:02 EXCLUSIVValeriu Iftime anunţă că se îmbată dacă FC Botoşani se salvează de la retrogradare: „Nu am crezut niciodată că putem să scăpăm”! 16:33 România – Japonia, în optimile Billie Jean King Cup! Test dificil pentru tricolore. Cum arată tabloul turneului final din Sevilla 16:28 Rapid „forţează” aducerea lui Mircea Lucescu: „Şucu îl dorește și insistă” 16:13 Ungaria – România, LIVE VIDEO, 13:30. Al treilea meci al naţionalei la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, în AntenaPLAY 15:58 Cristi Chivu, dorit insistent la Ajax! Anunţul uriaş venit din Italia. Planul „lăncierilor” 15:46 VIDEOSlovenia – România 6-1 a fost în AntenaPLAY, la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 15:40 NEWS ALERTDan Petrescu a semnat cu CFR. Clip de prezentare spectaculos: „Gata cu vorba!” Vezi toate știrile
Citește și