Cluburile Petrolul Ploieşti şi FCSB au fost amendate de Comisia de Disciplină din cadrul FRF, ca urmare a unor incidente de la meciuri.
Deciziile comisiei se referă la meciul direct dintre cele două formații, dar și la o partidă disputată de Petrolul împotriva celor de la Universitatea Craiova,.
FCSB și Petrolul, amendate de FRF! Cât au de plătit cele două cluburi
- Petrolul vs. FCSB – Incidente – În temeiul art. 82.1 şi 3 a şi c, raportat la art. 83. 2. d din RD, se sancţionează clubul ACS Petrolul 52 cu penalitate sportivă de 15.000 lei. În temeiul art. 82.2 şi 3 a şi c, raportat la art. 83. 2. b din RD, se sancţionează clubul FC FCSB cu penalitate sportivă de 5.000 lei.
- Universitatea Craiova vs. Petrolul – Incidente – În temeiul art. 82.2 şi 3 a şi c, raportat la art. 83. 2. b din RD, se sancţionează clubul ACS Petrolul 52 cu penalitate sportivă de 7.500 lei.
Articolele invocate în decizii prevăd următoarele:
Articolul 82 – Responsabilitatea pentru comportarea spectatorilor
1. Clubul gazdă răspunde pentru comportarea neregulamentară a spectatorilor şi, în funcţie de situaţie, poate fi sancţionat gradual cu penalitate sportivă şi interzicerea organizării de jocuri pe propriul stadion sau măsura programării jocurilor fara spectatori de la 1 la 10 jocuri. În funcţie de circumstanţe măsura programării jocurilor fără spectatori se poate aplica parţial prin interzicerea ocupării unui anumit sector de tribună de la 1 la 10 jocuri.
2. Clubul vizitator răspunde pentru comportarea neregulamentară a propriilor grupuri de suporteri şi, în funcţie de gravitatea faptelor, poate fi sancţionat în mod similar cu clubul gazdă si/sau cu masura interzicerii propriei galerii sau propriului grup de suporteri la jocurile disputate in deplasare sau pe teren neutru de la 1 la 10 jocuri. Suporterii care ocupă în stadion sectorul destinat oaspeţilor sunt consideraţi a fi suporterii echipei oaspete, cu excepţia cazului în care se probează contrariul.
De ce au fost sancționate FCSB și Petrolul
3. Comportamentul neregulamentar cuprinde:
introducerea în locurile de desfăşurare a jocurilor de băuturi alcoolice, obiecte şi materiale explozive, incendiare şi fumigene, substanţe toxice, halucinogene şi iritante, alte obiecte ce au fost folosite de spectatori la acţiuni de tulburare a ordinii publice sau care pot contribui la producerea unor acte de violenţă;
