Închide meniul

Gică Hagi, reticent după ce Guvernul a aprobat construirea unui nou stadion la Constanţa: „Mai vedem până atunci”

Avatar photo

De Viviana Moraru
Publicat: 20 octombrie 2022, 16:30

Gică Hagi este reticent, după ce Guvernul a aprobat construirea unui nou stadion la Constanţa. „Regele” este de părere că oraşul de la malul mării merită pe deplin o nouă arenă, însă nu s-a declarat extrem de entuziasmat.

Reclamă
Gică Hagi, în timpul unui eveniment

Gică Hagi. reticent după ce Guvernul a aprobat construirea unui nou stadion la Constanţa

Gică Hagi, în timpul unui eveniment/ Hepta

Guvernul României a aprobat miercuri construirea unei noi arene pentru Farul. Stadionul va purta numele „Gheorghe Hagi”, şi va avea peste 18.000 de locuri.

Reclamă

Gică Hagi, reticent după ce Guvernul a aprobat construirea unui nou stadion la Constanţa

Gică Hagi a fost cel care a cerut ca Farul să beneficieze de o nouă arenă, iar când proiectul a fost aprobat, „Regele” nu s-a arătat extrem de încântat.

Antrenorul constănţenilor a declarat că lucrurile se pot schimba, până când lucrările vor demara, şi îndeamnă campania care va prelua proiectul să respecte termenii stabiliţi de la început.

„Să mai vedem până când se întâmplă, deocamdată e doar o aprobare. Să se țină cont de termenii care sunt, Constanța e un oraș mare, merită din toate punctele de vedere acest lucru. E un oraș care își dorește sport, vrea sport și e nevoie de un stadion modern, nu un stadion care era în condițiile alea„, a declarat Gică Hagi, la conferinţa de presă premergătoare partidei dintre Rapid şi Farul.

Reclamă

Farul lui Gică Hagi va avea un nou stadion. Guvernul a aprobat oficial construirea unei „bijuterii” la Constanţa

Proiectul arenei din Constanţa a fost aprobat de Guvern, iar durata lucrărilor va fi de aproximativ 28 de luni. Arena se va construi pe locul actualului stadion al celor de la Farul, care se află într-o stare deplorabilă.

„La propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Guvernul a aprobat, în ședința de astăzi, construirea stadionului „Gheorghe Hagi” în municipiul Constanța. Obiectivul va avea o capacitate de 18.000 de locuri și va include și un teren de antrenament pentru fotbal și atletism (pistă cu 6 culoare), cu tribună de circa 1.000 de locuri.

De asemenea, va beneficia de amenajări exterioare (promenadă, alei, drumuri și platforme), rețele de utilități, împrejmuire și zone de parcare pentru jucători şi oficiali. În plus față de funcțiunile de bază, cu destinație sportivă, clădirea stadionului va integra și o serie de funcțiuni complementare, precum săli de antrenament, centru de conferințe, spațiu expozițional, spații administrative, comerciale și de alimentație publică.

Principalele zone funcţionale și cerințe vor fi stabilite în conformitate cu reglementările UEFA pentru asigurarea cerințelor de clasificare UEFA 4 (nivel maxim). Astfel, terenul de joc va avea 105 m lungime şi 68 m lăţime, iar suprafaţa de joc va fi din gazon natural, în sistem hibrid (țesut sau rulou), dotat cu instalație de udare, drenaj și sistem de degivrare/încălzire.

Stadionul, în valoare totală de 480.490.000 lei, va fi finanțat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, durata de proiectare și execuție a lucrărilor fiind estimată la 28 de luni”, se arată în comunicatul emis de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

Reclamă
Citește și:
facebook whatsapp LinkedIn twitter email
EMISIUNI
Nana Falemi, la AS.ro LIVE
Nana Falemi, la AS.ro LIVE
Ultimele știri
29
ian.
23:18
Basarab Panduru, genial după ce l-a auzit pe Pintilii: „Mă uitam după Puya! Era pe acolo, că nu-l vedeam?”
29
ian.
22:50
Ionuț Radu, debut cu stângul la Auxerre! Ce notă a primit goalkeeper-ul român
29
ian.
22:38
VideoJucătorii de la FCSB au pus tunurile pe Horaţiu Feşnic: „Ne simţim vânaţi” / „A fost depăşit de meci!”
29
ian.
22:09
„Meriţi să fii titular?”. Reacţia lui Florinel Coman după FCSB – Farul 2-3. Ce l-a nemulţumit pe Arena Naţională
29
ian.
21:56
Cum a explicat Leo Strizu înfrângerea în faţa lui Gică Hagi
29
ian.
21:49
Andrei Cordea, tiradă la adresa arbitrajului din FCSB – Farul: „Și-au bătut joc de noi, avem VAR degeaba în Liga 1!”
29
ian.
21:43
Mihai Pintilii, prima reacţie după FCSB – Farul 2-3: „Nu pot să dau într-un singur jucător!”. Ce discurs a avut în vestiar
29
ian.
21:27
FCSB – Farul 2-3 | Gică Hagi, la picioarele lui Denis Alibec: „Fantastic! A fost cel mai bun de pe teren, a făcut diferenţa!” Ce a spus despre Coman
29
ian.
21:26
Denis Alibec, în al nouălea cer după FCSB – Farul 2-3: „După eliminarea lui Dawa, le-am spus colegilor că-i batem! Nu am mai trăit așa ceva de mult timp!”
29
ian.
21:22
Andrei Borza, eroul lui Gică Hagi la 17 ani. Ce a declarat după golul victoriei marcat în FCSB – Farul 2-3, în minutul 90+6
Pe același subiect
Gică Hagi, în extaz după FCSB - Farul 2-3
Liga 1 • 29 ian., 23:52
FOTO
Imaginile bucuriei! Cum a sărbătorit Gică Hagi victoria cu FCSB. „Regele”, în extaz pe Arena Naţională
Liga 1 • 29 ian., 23:46
Gică Hagi le-a răspuns lui Coman şi Olaru, după ce au făcut praf arbitrajul: „Cred că a fost penalty la Alibec! Era 10 metri în careu când a căzut!”
Daniel Niculae i-a dat replica lui Mihai Stoica
Liga 1 • 29 ian., 23:20
Daniel Niculae l-a ironizat pe Mihai Stoica, după FCSB – Farul 2-3. Replică teribilă pentru managerul roş-albaştrilor
Știri
Roxana Blenche şi surorile Odagiu au preparat ”Banofee pie”
Roxana Blenche şi surorile Odagiu au preparat ”Banofee pie”
Închide căutarea