Închide meniul

Roger Federer, decizia luată după înfrângerea de la Doha! "Este mai bine aşa"

Dan Roșu Publicat: 12 martie 2021, 6:13

Roger Federer, decizia luată după înfrângerea de la Doha! "Este mai bine aşa"

Profimediaimages

Roger Federer, decizia luată după eliminarea de la Doha

  • Roger Federer, eliminat în sferturi, la Doha
  • Elveţianul de 39 de ani a revenit după 14 luni de absenţă

"A fost minunat să revin în circuit, m-am bucurat de fiecare minut jucat din nou în Doha. Îi mulţumesc mult celei mai bune şi loiale echipe care m-a ajutat să ajung aici. Am decis că este mai bine să mă întorc la antrenamente şi, ca urmare, am decis să mă retrag din turneul de la Dubai, de săptămâna viitoare", a scris Federer, pe reţelele de socializare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Roger Federer, primele meciuri după o pauză de 14 luni

Cap de serie 2 la Doha, Federer l-a bătut în primul meci pe Daniel Evans, 7-6, 3-6, 7-5, în turul secund. Aceasta a fost primul meci disputat de marele campion elveţian după o pauză de 14 luni. Lipsa meciurilor s-a simţit în faza sferturilor, acolo unde a fost învins de Nikoloz Basilashvili, 6-3, 1-6, 5-7. El a ratat şi o minge de meci înainte de a se recunoaşte bătut. 

"Am venit de atât de departe încât mă bucur că am putut juca două meciuri de trei seturi. Încă nu sunt sută al sută, văd asta, simt asta. Dar scopul este să fiu sută la sută pentru sezonul de iarbă", a declarat jucătorul care va împlini 40 de ani în august.

Reclamă

Roger Federer jucase ultima oară la Australian Open 2020

Înainte de revenirea de la Doha, ultima partidă disputată de Federer fusese în semifinalele de la Australian Open, acolo unde era învins de Novak Djokovic. El a suferit o accidentare şi a reluat antrenamentele la finalul lui martie 2020, în urma unei operaţii la genunchiul drept, pe 3 februarie. 

În iunie, Federer declara că îşi încheie sezonul 2020, după ce suferea o nouă intervenţie chirurgicală. Nefiind la 100%, deţinătorul de 20 de turnee de Grand Slam a luat decizia să sară şi peste debutul acestui sezon, nefiind prezent la Australian Open. 

Reclamă

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:24 Cristiano Bergodi, reacție fermă înainte de Universitatea Craiova – Rapid: „Ne-a prăbușit!” Ce a spus despre Dan Șucu 14:03 Surpriză de proporții! Max Verstappen ar fi favorit să-i ia locul lui Lewis Hamilton la Mercedes 13:25 Italienii dau de pământ cu George Puşcaş după ultimele evoluţii ale atacantului lui Bari: „Până acum a fost dezamăgitor” 13:24 Adrian Mutu își poate pierde una dintre vedetele de la CFR Cluj! Poate prinde transferul carierei în Premier League sau Serie A 12:09 Cine îi poate lua locul de titular lui Ștefan Târnovanu la FCSB! Anunțul lui Mihai Stoica: „Nu poți să-i dai gol” 11:53 Programul românilor la Cupa Mondială de haltere. Competiţia e în AntenaPLAY, în perioada 31 martie – 11 aprilie 11:20 VIDEO„E un imbecil!” Cea mai dură reacție despre Fernando Alonso, după incidentul cu George Russell din Australia 11:15 Florin Prunea a anunţat care e jucătorul de la FCSB care „este imposibil să facă parte din lotul României la EURO 2024” 11:05 Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024! Mesajul categoric transmis: „Nu au mari vedete!” 10:10 „Ai antrena FCSB?” Marius Șumudică a oferit imediat răspunsul! Ce a spus despre lupta la titlu Vezi toate știrile
Pe același subiect
Jasmine Paolini a câştigat turneul de la Dubai
Tenis • 24 feb., 21:22
Jasmine Paolini a câştigat turneul de la Dubai. Final devastator pentru Anna Kalinskaia
Jasmine Paolini - Sorana Cîrstea 6-2, 7-6
WTA • 23 feb., 16:56
Jasmine Paolini – Sorana Cîrstea 6-2, 7-6. „Sori”, eliminată dramatic în semifinalele de la Dubai după o luptă eroică
Reacţia Soranei Cîrstea, după revenirea uluitoare de la Dubai
Tenis • 22 feb., 15:57
Reacţia Soranei Cîrstea, după revenirea uluitoare de la Dubai, de la 2-6, 1-5 cu Marketa Vondrouseva: „Nu ştiu cum am reuşit”
Sorana Cîrstea, victorie absolut incredibilă la Dubai
Tenis • 22 feb., 15:04
Sorana Cîrstea, victorie absolut incredibilă la Dubai. A revenit de la 2-6, 1-5 şi a salvat 6 mingi de meci
Imagini colosale cu fiul lui Ion Ţiriac, la Dubai
WTA • 21 feb., 16:53
FOTO
Imagini colosale cu fiul lui Ion Ţiriac, la Dubai! Momentul în care Ion Alexandru s-a descătuşat, la meciul Soranei Cîrstea