Închide meniul

Daniil Medvedev s-a calificat în finala de la Australian Open 2024! L-a învins dramatic pe Alexander Zverev

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 26 ianuarie 2024, 15:46

Daniil Medvedev s-a calificat în finala de la Australian Open 2024! L-a învins dramatic pe Alexander Zverev

Daniil Medvedev s-a calificat în finala de la Australian Open 2024

Daniil Medvedev, în timpul unui meci la Australian Open/ Profimedia

Daniil Medvedev s-a calificat în finala de la Australian Open 2024. Rusul de pe locul 5 ATP a avut o revenire fabuloasă şi l-a învins în cinci seturi pe Alexander Zverev, după ce germanul a condus cu 2-0 la seturi. Medvedev s-a impus cu scorul de 5-7, 3-6, 7-6, 7-6, 6-3, şi s-a calificat în a cincea finală de Grand Slam, din carieră.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Daniil Medvedev se va lupta pentru marele trofeu de la Australian Open cu Jannik Sinner. Italianul a produs marea surpriză în semifinale şi l-a eliminat pe Novak Djokovic.

Daniil Medvedev s-a calificat în finala de la Australian Open 2024

Alexander Zverev a început perfect duelul cu Daniil Medvedev. Germanul a reuşit două break-uri în startul partidei şi a condus cu 4-1. Rusul a revenit, a egalat scorul la 5, însă în cele din urmă, Zverev a reuşit din nou un break şi şi-a adjudecat primul set.

Setul secund a fost controlat de Zverev, care a reuşit două break-uri şi şi-a adjudecat setul cu scorul de 6-3.

Setul al treilea a fost foarte echilibrat, fără niciun break reuşit. S-a ajuns astfel în tie-break, unde Zverev a câştigat doar patru puncte, Medvedev recuperând pe tabelă. Rusul a împins partida în decisiv, după ce a salvat două mingi de break la scorul de 3-4, pentru Zverev.

Reclamă

Daniil Medvedev, campionul revenirilor din acest an, de la Melbourne, a obţinut biletele pentru marea finală, după ce setul decisiv al duelului cu Zverev l-a câştigat clar, scor 6-3.

Daniil Medvedev va juca a cincea sa finală de Grand Slam. Rusul a câştigat US Open 2021, şi a mai pierdut finalele de la Australian Open 2021 şi 2022, cât şi pe cea de la US Open 2019.

Duelul dintre Daniil Medvedev şi Alexander Zverev a durat peste patru ore, fiind al treilea meci de cinci seturi câştigat de rus, la ediţia din acest an de la Australian Open.

Reclamă 4 / 0/3

Novak Djokovic, eliminat de Jannik Sinner de la Australian Open 2024

Novak Djokovic a fost eliminat de Jannik Sinner de la Australian Open 2024. Italianul a produs marea surpriză în semifinalele turneului de Grand Slam de la Antipozi, şi l-a învins pe liderul mondial, scor 6-1, 6-2, 6-7, 6-3.

Novak Djokovic a fost învins pentru prima dată în semifinalele de la Australian Open. Sârbul a bifat, la ediţia din acest an, a 11-a calificare în semifinalele de la Antipozi. Până acum, Nole a câştigat de fiecare dată turneul, atunci când a bifat penultimul act de la Melbourne.

Pentru Jannik Sinner, este prima calificare într-o finală de Grand Slam. Italianul de 22 de ani, de pe locul 4 ATP, a scris istorie la Australian Open, fiind primul sportiv din Italia care reuşeşte să obţină biletele pentru ultimul act de la Melbourne.

Jannik Sinner, cel care este antrenat de Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep, i-a administrat lui Novak Djokovic o înfrângere şoc. În primele două seturi ale confruntării din semifinale, Sinner i-a cedat doar trei game-uri lui Nole. Djokovic nu mai câştigase atât de puţine game-uri la un meci de la Australian Open, în primele două seturi, de la ediţia din 2005. La momentul respectiv, sârbul era învins clar de Marat Safin, scor 6-0, 6-2, 6-1, rusul câştigând turneul în anul respectiv.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:38 România – Italia LIVE VIDEO (duminică, 20:30, AntenaPLAY). Debutăm la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 13:30 Sorana Cîrstea – Iga Swiatek 1-6, 1-6. Românca, demolată de numărul 1 WTA. „Sori”, fără replică la Madrid 13:24 Victor Piţurcă i-a „făcut” echipa lui Cosmin Olăroiu, în 2006. Detalii spectaculoase ale fostului selecţioner 12:58 „De ce să te schimbi, mă?” Marius Şumudică a fost criticat înaintea negocierilor cu Rapid: „Nu mi s-a părut ok” 12:00 FCSB – Farul LIVE TEXT (20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 11:57 Florinel Coman pleacă la vraciul Marijana! Când se va întoarce starul lui FCSB de la Belgrad şi când ar putea juca 11:11 Mobilizare generală înainte de FCSB – Farul! Jucătorii liderului, pregătiţi de sărbătoare! Ce îndemn au avut pentru fani 10:13 Performanţă uriaşă pentru Eliza Samara! A câştigat Liga Campionilor la tenis de masă pentru a treia oară consecutiv 10:02 Ţara din Europa care refuză să folosească VAR, după ce fanii s-au revoltat! Anunţul federaţiei 9:49 Leicester a promovat în Premier League. Leeds are şanse mici să promoveze direct. Cum ar putea arăta play-off-ul Vezi toate știrile
Citește și