Închide meniul

AS.com: „David Popovici a deschis o nouă eră! Parcă ar fi venit dintr-un viitor în care oamenii sunt amfibieni”

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 20 iunie 2022, 21:23

AS.com: „David Popovici a deschis o nouă eră! Parcă ar fi venit dintr-un viitor în care oamenii sunt amfibieni

David Popovici, campion mondial la 200 de metri spate

David Popovici, în finala probei de 200 de metri spate la CM de Natație / Profimedia

Publicația spaniolă AS a reacționat după ce David Popovici a devenit campion mondial la natație în proba de 200 de metri liber. Spaniolii au avut o adevărată reverență în fața înotătorului român.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Popovici a deschis o nouă eră”, e titlul dat de AS.com după performanța lui David Popovici. Spaniolii sunt uluiți de maniera de înot a puștiului român.

AS.com: „David Popovici a deschis o nouă eră! E înfricoșător!”

„Înotătorul român în vârstă de 17 ani tranformă în realitate toate previziunile. Viitorul lui este înfricoșător. El a luat aurul cu o altă mușcătură gigantică de rechin. Popovici începe o nouă eră la Budapesta. Înotul lui nu are limite, parcă ar fi venit dintr-un viitor în care oamenii sunt amfibieni.

Românul are cântare. Alunecă prin piscină cu puțin efort, fără să schimbe ritmul, cu o naturalețe uimitoare. Face parte din acel grup de sportivi care impresionează la prima vedere. Din prima clipăm Arena Duna din Budapesta și-a pus ochii pe acel bărbat înalt, brunet, cu aspect încă tineresc, care a înotat pe culoarul 4„, a scris as.com.

David Popovici a devenit primul campion mondial la nataţie din România. La masculin, ţara noastră nu a mai avut parte de medalii de aur la această competiţie.

Reclamă

1 min 43 sec și 21 de sutimi a fost timpul obținut de David Popovici, un nou record mondial la juniori. Popovici e debutant la Mondialele de seniori.

David Popovici, prima reacție după ce a devenit campion mondial la 200 de metri liber

„Sunt absolut obosit. Piscina e foarte rapidă. M-a ajutat faptul că oamenii pe care îi iubesc m-au privit și cei de acasă au crezut în mine. O să mă refac, treaba nu e terminată, încă mai am foame pentru performanță”, a spus David Popovici, citat de aquatics.eurovisionsports.tv.

Tânărul de 17 ani a adus primul titlu mondial în bazin olimpic pentru înotul masculin românesc. România mai avea până acum două medalii de aur, cucerite de Tamara Costache (50 m liber, 1986) şi Diana Mocanu (200 m spate, 2001). Bilanţul României la Mondiale este acum de trei medalii de aur, una de argint şi şase de bronz.

Reclamă 4 / 0/3

David Popovici a fost urmat în finală de sud-coreeanul Sunwoo Hwang, 1 min 44 sec ȘI 47 de sutimi, în timp ce medalia de bronz a revenit britanicului Tom Dean, în 1 min 44 sec și 98 de sutimi.

Rezultatele din finala Campionatului Mondial în proba de 200 de metri liber

1. Popovici (ROU) – 1:43,21
2. Hwag (KOR) – 1:44,47
3. Dean (GBR) – 1:44,98
4. Kibler (USA) – 1:45,01
5. Auboeck (AUT) – 1:45,11
6. Smith (USA) – 1:45,16
7. Martens (GER) – 1:45,73
8. Winnington (AUS) – 1:45,82

 

Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:27 Costel Gâlcă, după înfrângerea cu CFR Cluj: „Trebuie să facem mult mai mult să câştigăm”! Ce a spus despre lupta pentru locul 2 0:10 Tabloul complet al optimilor Campionatului Mondial de snooker. 8 capi de serie sunt out 25
apr.
23:58
FCSB e la un punct de titlu, lupta pentru locul 2 devine teribilă! Cum arată acum clasamentul în play-off
25
apr.
23:55
Daniel Bîrligea, mesaj pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1: „O să dau totul!”
25
apr.
23:35
FotoUniversitatea Craiova – CFR Cluj 0-1. Bîrligea a marcat singurul gol al meciului! Oltenii au ratat matematic titlul
25
apr.
23:22
Nicolae Dică a spus totul despre conflictul cu Denis Alibec! Ce a declanşat tensiunile dintre ei doi: „A spus că nu e de acord”
25
apr.
23:05
„S-a operat ieri” Mihai Stoica, ultimele detalii despre situația lui Vlad Chiricheș. Când va reveni pe teren fundașul de la FCSB
25
apr.
22:53
UPDATESorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! Urmează un duel „stelar” cu Iga Swiatek
25
apr.
22:47
FotoOlimpiu Moruțan s-a fotografiat cu tortul pe patul de spital și a oferit prima reacție, după ce a fost operat de ziua lui!
25
apr.
22:41
Sorana Cîrstea, după ce s-a calificat în turul 3 la Madrid: „Nu ştiam cum joacă”! Ce a spus „Sori” despre noul ei antrenor
Vezi toate știrile
Citește și