Închide meniul

Florentin Pera, avertisment pentru tricolore înainte de România – Portugalia: „Nu va fi uşor”. Ce le cere jucătoarelor

Reclamă

Bogdan Stănescu Publicat: 4 aprilie 2023, 19:14

Florentin Pera, avertisment pentru tricolore înainte de România – Portugalia: „Nu va fi uşor. Ce le cere jucătoarelor

Florentin Pera dă indicaţii în timpul unei partide a României

Florentin Pera, la un meci al României / Profimedia Images

Florentin Pera a transmis un avertisment înainte de România – Portugalia. Tricolorele întâlnesc sâmbătă, la Piteşti, Portugalia, în barajul de calificare la Campionatul Mondial. Selecţionerul naţionalei feminine de handbal a României, Florentin Pera, a vorbit despre atmosfera din lotul tricolorelor. Pera a subliniat că vrea ca fetele noastre să ia o opţiune serioasă pentru calificare încă din primul meci.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Selecţionerul naţionalei de handbal feminin a României, Florentin Pera, a mărturisit că vrea ca fetele să îşi propună obiective cât mai îndrăzneţe. Pentru Pera obiectivul principal al României trebuie să fie calificarea la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris, iar calificarea la Campionatul Mondial să fie un obiectiv intermediar.

Florentin Pera, avertisment pentru tricolore înainte de România – Portugalia

România este singura echipă care s-a calificat la toate Campionatele Mondiale, lucru care ne responsabilizează pentru această dublă cu Portugalia. Nu va fi un meci deloc uşor. Recent, Portugalia a demonstrat că este capabilă de surprize, a învins Spania şi acest lucru trebuie să ne dea de gândit. Trebuie să abordam acest meci cu maximă de seriozitate şi atenţie. Trebuie să dăm tot ce avem mai bun şi, bineînţeles, să încercăm încă din primul meci să ne asigurăm o oarecare linişte pentru meciul retur.

Ne bucurăm că s-au vândut toate biletele şi vom avea în spatele nostru 4.000 de spectatori. Faptul că publicul va fi alături de noi trebuie să ne facă să jucăm la potenţial maxim şi să obţinem o victorie cât mai concludentă.

Sorina Grozav este bine, eu cred că are şanse mari să joace, nu vreau să mă grăbesc cu verdictul. Voi vedea zilele următoare cum se va integra şi cum va reintra după aceste zile de pauză.

Reclamă

Mă bucur pentru Denisa că a revenit după doi ani. Postul de portar e unul dintre cele mai bine acoperite la echipa naţională. E un portar cu experienţă, eu îi doresc succes şi să aiba rezultatele pe care le-a avut şi în trecut.

Este foarte adevărat că fetele de la CSM şi Rapid au avut un program infernal, au venit, într-adevăr, obosite. Şi din acest punct de vedere la dubla cu Ucraina am încercat să menajez anumite jucătoare tocmai în ideea de a le avea acum la capacitate maximă.

Nu s-a simţit în niciun moment rivalitatea dintre CSM şi Rapid la echipa naţională. Atmosfera a fost întotdeauna foarte bună la echipa naţională, dovadă jocurile convingătoare de la Campionatul European, acolo unde echipa naţională s-a ridicat la un nivel foarte bun în ciuda faptului că nu am putut alinia cea mai bună echipă. Am fost la două goluri de a ajunge în primele 4 echipe la Campionatul European.

Reclamă 4 / 0/3

Nu mi-a fost uşor să aleg lotul, sunt multe jucătoare cu potenţial în România. Sunt convins că, treptat, echipa naţională de handbal feminin se va ridica la un nivel şi mai bun.

Trebuie să ne propunem mai mult. Obiectivul principal este să ajungem la Jocurile Olimpice, dubla cu Portugalia e un obiectiv intermediar, trebuie să ne propunem să ajungem la Campionatul Mondial.

Gândul nostru trebuie să fie calificarea la Jocurile Olimpice. Cred că acest obiectiv este realizabil„, a declarat Florentin Pera într-un interviu publicat de Federaţia Română de Handbal (FRH) pe contul său de YouTube.

Care este lotul României pentru dubla de baraj cu Portugalia

Iată care este lotul cu care naţionala României va aborda dubla de calificare la Campionatul Mondial cu Portugalia:

Portari: Yuliya Dumanska (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud), Daciana Hosu (SCM Râmnicu Vâlcea), Denisa Şandru (CS Rapid Bucureşti);

Extreme dreapta: Alexandra Badea (CS Rapid), Sonia Seraficeanu (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud);

Extreme stânga: Nicoleta Dincă (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud), Ana-Maria Tănasie (CS Minaur Baia Mare);

Reclamă

Inter dreapta: Daria Bucur (SCM Râmnicu Vâlcea);

Interi stânga: Bianca Bazaliu (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud), Sorina Grozav (CS Rapid), Anca Miţicuş (CS Minaur Baia Mare), Cristina Neagu (CSM Bucureşti);

Centri: Eliza Buceschi (CS Rapid), Cristina Laslo (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud), Andreea Cristina Popa (CS Minaur Baia Mare);

Pivoţi: Nicoleta Balog (HC Dunărea Brăila), Lorena Ostase (CS Rapid), Crina Pintea (CSM Bucureşti).

România a învins luna trecută Ucraina în două meciuri de pregătire disputate la Bistriţa – Năsăud: cu 29-24 şi 29-23.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:25 Carlos Alcaraz, discurs superb despre Rafael Nadal: „Vreau să profit la maximum de Rafa” 13:51 Benfica – Braga LIVE VIDEO în AntenaPLAY (20:00). Meciul zilei în Liga Portugal 13:51 Pierdere uriaşă pentru Rapid, pentru tot restul sezonului. Anunţul oficial făcut de giuleşteni 13:38 România – Italia LIVE VIDEO (duminică, 20:30, AntenaPLAY). Debutăm la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 13:30 Sorana Cîrstea – Iga Swiatek 1-6, 1-6. Românca, demolată de numărul 1 WTA. „Sori”, fără replică la Madrid 13:24 Victor Piţurcă i-a „făcut” echipa lui Cosmin Olăroiu, în 2006. Detalii spectaculoase ale fostului selecţioner 12:58 „De ce să te schimbi, mă?” Marius Şumudică a fost criticat înaintea negocierilor cu Rapid: „Nu mi s-a părut ok” 12:00 FCSB – Farul LIVE TEXT (20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 11:57 Florinel Coman pleacă la vraciul Marijana! Când se va întoarce starul lui FCSB de la Belgrad şi când ar putea juca 11:11 Mobilizare generală înainte de FCSB – Farul! Jucătorii liderului, pregătiţi de sărbătoare! Ce îndemn au avut pentru fani Vezi toate știrile
Citește și