"Cum vedeți voi treaba asta?
Se ia situația în sine: a murit de covid un preot. Chiar la Matei Balș. Ceva mai cu grade am văzut, Înalt Preasfintitul Pimen. Ăstora le-a pus cineva la mișto "Prea"-ul ăsta că i-a văzut pe exagerare. Eu dacă îmi iau vreodată grade bisericești o sa refuz acest "Prea" și claaaar o sa refuz și "Înalt"-ul că și ăla da rău la mine ca mă știe lumea… O sa fiu Sfințitul Codin. Sau Fericitul Codin, stai, asta sunt deja. În fine, hai ca am luat-o prin aratura. Deci a murit omul și i s-a aprobat mare înmormântare cu pelerinaj de mii de oameni. Pâi e corect așa, bossilor?
Uite ce zice Arafat, dau cu citat sa nu ziceți ca am interpretat eu:
„Este solicitarea personală a Mitropolitului Moldovei și Bucovinei. E foarte greu să refuzi când e vorba de așa ceva… Dar s-a acceptat ceva minimal, care să respecte toate regulile. Noi am acceptat în ideea că, fiind o personalitate bisericească, n-ai cum să nu accepți."
Deci e vorba de muritorii de rând și de bossi până și când vine vorba de pandemie? Și unde tragem linia? Cum definim personalitățile, cum definim domeniile? Pâi dacă moare, Doamne ferește, Victor Rebengiuc de exemplu? Că mie personal mi se pare mai personalitate decât Preasfintitul sucevean. La acest monstru sacru al teatrului și filmului care set de norme se aplică?
Am votat PNL și ma gândeam sa îi mai votez. Care este reacția celor pe care îi apreciez din interiorul acestui partid, mai exact a președintelui Klaus Iohannis sau a lui Rareș Bogdan? Cum o vedeți voi pe asta? E o greșeală, o scăpare sau o normalitate? Dacă asta e normalitatea de ce mai e o problemă ca Funky da muzica tare și dansează lumea în parcare?
Voi cum o vedeți?
Later edit: legenda spune ca oameni de rând care-și înmormântau familie și prieteni în week-endul ăla și n-aveau voie sa meargă la ai lor, au fost la Pimen ca sa simtă și ei ca merg la o înmormântare", a scris Codin Maticiuc pe Facebook.
Ritualul înmormântării a fost altul în cazul Arhipescopului Pimen, care a murit la 90 de ani, după ce a fost confirmat cu coronavirus. Sicriul a fost purtat pe umeri de opt bărbaţi în combinezoane şi nu militari din Garda de onoare, aşa cum ar fi cerut protocolul.
Credincioşii veniţi cu sutele la Mănăstirea Sfântul Ioan au păstrat distanţa, dar s-au rugat într-un glas.