Loţi Boloni a făcut dezvăluiri din vestiarul echipei României din meciul cu Cipru, disputat în 1982, în preliminariile pentru EURO 1984. Sub conducerea lui Mircea Lucescu, tricolorii au ajuns la turneul final, lăsând campioana mondială Italia acasă.
Pe 1 mai, la Hunedoara, echipa condusă de Lucescu întâlnea Cipru, cu 15.000 de oameni pe stadionul „Corvinul”. Tricolorii se impuneau cu 3-1, Boloni marca ultimul gol, iar pe teren se mai aflau Costică Ştefănescu, Gino Iorgulescu, llie Balaci, Rodion Cămătaru sau Ionel Augustin.
Totuşi, la pauza meciului, scorul era doar 2-1, motiv pentru care în vestiarul României au existat momente tensionate, dezvăluite de Loţi Boloni.
Loţi Boloni, dezvăluiri după patru decenii, din vestiarul României
„Cipru n-a fost niciodată o forță. Actuala echipă nu o cunosc, de asta mi-e greu să fac o comparație cu cea din ’82, ’83. Însă îmi amintesc foarte bine că, în ciuda valorii noastre ridicate, ne-a fost foarte greu să-i învingem. Păi, echipa noastră națională era încă în reconstrucție, Mircea o preluase de puține luni.
Pentru că era legat de Corvinul, a dorit neapărat să joace la Hunedoara, în fața unui public care avea încredere în dânsul, și a folosit mulți jucători localnici. Poate prea mulți! (n.r. – referitor la partida tur, de la Hunedoara, câștigată cu 3-1) Așa. A fost un meci mediocru.
În ciuda unui start reușit, cu două goluri ale noastre, am intrat la pauză cu avantaj de numai un gol, după ce ciprioții au redus diferența în urma unei gafe comune Gino – Costică, parcă. La 2-1, siguranța ne-a părăsit, s-a instalat puțin panica. Te gândești că poate apărea încă o greșeală și adversarul te egalează.
A fost nervos, foarte nervos (n.r. – Mircea Lucescu, la pauză). Motiv pentru care au și zburat niște ghete în diferite direcții… Gândindu-mă cu mintea de acum, îl înțeleg. Era la debutul oficial, juca practic acasă, în orașul care-l adoptase atâția ani, nu voia cu nici un preț să se facă de râs”, a spus Boloni, citat de iamsport.ro.
În calificările pentru EURO 1984, România a terminat pe locul 1 Grupa 5, din care au mai făcut parte Suedia, Cehoslovacia, Italia şi Cipru. Campioana mondială Italia a terminat pe poziţia a cincea.
- Denis Alibec a rupt tăcerea despre conflictul cu Amir Rrahmani: „Ei de asta au venit”
- „V-aţi certat?” Denis Alibec, prima reacție despre conflictul cu Mircea Lucescu! Ce a spus despre riscul de a nu mai fi convocat
- Câte adversare va avea România în grupa din preliminariile pentru World Cup 2026. Specialiștii au dezvăluit totul