Închide meniul

Loţi Boloni, dezvăluiri după patru decenii, din vestiarul României: „Lucescu era nervos, au zburat ghete”

Dan Roșu Publicat: 11 octombrie 2024, 14:24

Reclamă
Loţi Boloni, dezvăluiri după patru decenii, din vestiarul României: „Lucescu era nervos, au zburat ghete

Loţi Boloni, dezvăluiri după patru decenii, din vestiarul României

Ladislau Boloni, în timpul unui eveniment - Profimedia Images

Loţi Boloni a făcut dezvăluiri din vestiarul echipei României din meciul cu Cipru, disputat în 1982, în preliminariile pentru EURO 1984. Sub conducerea lui Mircea Lucescu, tricolorii au ajuns la turneul final, lăsând campioana mondială Italia acasă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pe 1 mai, la Hunedoara, echipa condusă de Lucescu întâlnea Cipru, cu 15.000 de oameni pe stadionul „Corvinul”. Tricolorii se impuneau cu 3-1, Boloni marca ultimul gol, iar pe teren se mai aflau Costică Ştefănescu, Gino Iorgulescu, llie Balaci, Rodion Cămătaru sau Ionel Augustin.

Totuşi, la pauza meciului, scorul era doar 2-1, motiv pentru care în vestiarul României au existat momente tensionate, dezvăluite de Loţi Boloni.

Loţi Boloni, dezvăluiri după patru decenii, din vestiarul României

„Cipru n-a fost niciodată o forță. Actuala echipă nu o cunosc, de asta mi-e greu să fac o comparație cu cea din ’82, ’83. Însă îmi amintesc foarte bine că, în ciuda valorii noastre ridicate, ne-a fost foarte greu să-i învingem. Păi, echipa noastră națională era încă în reconstrucție, Mircea o preluase de puține luni.

Pentru că era legat de Corvinul, a dorit neapărat să joace la Hunedoara, în fața unui public care avea încredere în dânsul, și a folosit mulți jucători localnici. Poate prea mulți! (n.r. – referitor la partida tur, de la Hunedoara, câștigată cu 3-1) Așa. A fost un meci mediocru.

Reclamă
Reclamă

În ciuda unui start reușit, cu două goluri ale noastre, am intrat la pauză cu avantaj de numai un gol, după ce ciprioții au redus diferența în urma unei gafe comune Gino – Costică, parcă. La 2-1, siguranța ne-a părăsit, s-a instalat puțin panica. Te gândești că poate apărea încă o greșeală și adversarul te egalează.

A fost nervos, foarte nervos (n.r. – Mircea Lucescu, la pauză). Motiv pentru care au și zburat niște ghete în diferite direcții… Gândindu-mă cu mintea de acum, îl înțeleg. Era la debutul oficial, juca practic acasă, în orașul care-l adoptase atâția ani, nu voia cu nici un preț să se facă de râs”, a spus Boloni, citat de iamsport.ro.

În calificările pentru EURO 1984, România a terminat pe locul 1 Grupa 5, din care au mai făcut parte Suedia, Cehoslovacia, Italia şi Cipru. Campioana mondială Italia a terminat pe poziţia a cincea.

Reclamă
Reclamă

Ce rezultat va face România cu Cipru?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
17:08

„Vom avea răbdare”. Drăgușin, transferat la Napoli? Când ar putea pleca internaţionalul român de la Tottenham

17:04

Cum a reacţionat Daniel Bîrligea când a aflat că nu este convocat la naţionala României: „Trebuie să aibă răbdare”

17:00

LIVE TEXTMuntenegru U21 – România U21 0-0. Rareş Ilie a avut o bară! Naționala lui Daniel Pancu, duel „de foc” pentru EURO 2025

16:58

Jucătorii echipei naţionale, mesaj emoţionant pentru suporteri, înainte de Cipru – România: „Voi aţi creat Generaţia de Suflet”

16:49

Gică Hagi, singurul român care a fost aproape de Balonul de Aur! Pe ce loc a terminat „cursa”, în 1994

16:35

Novak Djokovic s-a calificat în semifinalele turneului ATP Masters 1000 de la Shanghai! O nouă bornă impresionantă a sârbului

1 Scoţienii anunţă o mare „durere de cap” cauzată de revenirea lui Ianis Hagi la prima echipă a lui Rangers 2 NEWS ALERTRapid a primit răspunsul final de la FIFA! Ce se întâmplă cu Aaron Boupendza, după „războiul” declanșat de Zamalek 3 Gigi Becali e convins că va putea folosi marca Steaua: „N-am schimbat numele. FCSB e Steaua”! Decizia pe care o aşteaptă 4 „Este la fel de fals ca dinții lui!” Jurgen Klopp, desființat în Germania după ce a revenit în fotbal și a semnat cu Red Bull 5 Grecia este în stare de șoc, după ce George Baldock a murit la 31 de ani! Trupul său, găsit în piscina casei 6 „Luaţi-o pe asta” Presa din Grecia anunţă că rivalele lui PAOK îl doresc pe Răzvan Lucescu: „Prima alegere”
Citește și