Închide meniul

Sorana Cîrstea, dezvăluiri din interior. Ce se întâmplă la testările antidoping: „Stres maxim, nu e de joacă!”

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 25 octombrie 2022, 9:33 / Actualizat: 25 octombrie 2022, 19:03

Sorana Cîrstea, dezvăluiri din interior. Ce se întâmplă la testările antidoping: „Stres maxim, nu e de joacă!

Sorana Cîrstea va juca în primul meci al zilei

Sorana Cîrstea, în direct la AntenaPLAY / Profimediaimages

Sorana Cîrstea a venit cu detalii despre ce se întâmplă la testările antidoping. Sportiva în vârstă de 32 de ani a recunoscut prin ce stres trec jucătorii de tenis şi cât de mare e riscul de a fi suspendaţi. Dezvăluirile au fost făcute într-un moment în care Simona Halep a fost suspendată pentru dopaj, după ce în corpul ei a fost găsită o substanţă interzisă, Roxadustat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Sori” a vorbit despre aplicaţia care îi dă „coşmaruri” şi pe care o verifică în fiecare zi. A anunţat că a fost verificată chiar şi de trei ori într-o săptămână şi că a trecut prin clipe grele în momentul în care a avut un test ratat.

Sorana Cîrstea a anunţat ce se întâmplă la testările antidoping

Este această aplicație în care tu, în fiecare zi, trebuie să dai o oră în care poți fi testat. Pe noi ne testează în turnee, dar avem acest program care te testează și în afara turneelor. Când vor ei, fără să anunțe. Și tu, în fiecare zi, ai aplicația și spui: «Eu în general am 6-7 dimineața acasă». Pentru că știu că între 6 și 7 sunt acasă dimineața. Trebuie să dai o oră în care ei pot veni să te testeze.

De foarte multe ori, dimineața, la ora 6, aud că bate la ușă cineva. Îți vin acasă, mi-au venit și săptămâna trecută. Vin constant. Tu practic trebuie să fii disponibil o oră pe zi în care ei să poată veni să te testeze. Eu dacă o să fiu în Franța, eu trebuie să dau adresa hotelului și o oră la care pot veni să mă testeze. Poți să dai adresa de la bază. Dacă sunt între 12 și 1 la Stejarii, eu trebuie să dau adresa de la Stejarii. Doar că e mai complicat, așa că mai toată lumea dă de acasă.

Am avut și de trei ori într-o săptămână. Dacă ai trei ‘missed test’ (n.r. test ratat), ești suspendat doi ani. Nu e de joacă.

Reclamă

Mi s-a întâmplat să am întârziere la avion, am plecat din România spre Seul și am pierdut conexiunea. Am uitat, pur și simplu am uitat să îmi schimb ora, pusesem la 10-11 seara. Am ajuns la hotel la 1 noaptea și am uitat complet.

Ei au venit, nu m-au găsit. Au stat acolo ora respectivă, pentru că trebuie să stea până se termină ora și mi-au pus un “missed test”. Stai cu un stres maxim. Trebuie să schimbi din aplicație, nu ai scuze. Și nu poți să o dai la întors, sunt foarte stricți„, a declarat Sorana Cîrstea în podcastul „La Fileu”.

Sorana Cîrstea ocupă locul 38 WTA. De-a lungul carierei a câştigat 2 turnee la simplu (Tashkent – 2008, Istanbul – 2021) şi 5 turnee în circuitul de dublu.

Reclamă 4 / 0/3

ANAD, noi precizări în cazul Simonei Halep

Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD) a publicat, luni, pe site-ul oficial, o serie de precizări în contextul depistării pozitive a jucătoarei de tenis Simona Halep, printre care faptul că „Roxadustat este substanţă nespecifică” şi că dacă se dovedeşte încălcarea intenţionată a Listei Interzise perioada de suspendare a unui sportiv este de 4 ani.

Substanţa FG-4592 (Roxadustat) se încadrează în Lista Interzisă la secţiunea S2 – Hormoni peptidici, factori de creştere, substanţe înrudite şi mimetice, agenţi activatori ai factorilor care induc hipoxia. Stabilizatorii factorilor care induc hipoxia s-au regăsit pe Lista Interzisă din anul 2011. În 2015 şi 2016 a fost introdusă denumirea FG-4592 în cadrul acestei secţiuni de stabilizatori ai factorilor care induc hipoxia. Din anul 2017 a fost adăugată în Lista Interzisă denumirea internaţională a FG-4592 Roxadustat. Substanţa Roxadustat este considerată substanţă nespecifică”, se menţionează pe site-ul citat.

ANAD explică faptul că gestionarea rezultatelor implică toate aspectele, pornind de la revizuirea cazului, la notificarea sportivului (sau a persoanei implicate), la acuzarea sportivului şi soluţionarea cazului, care poate include o procedură de audiere şi apel. Un caz poate fi închis, iar gestionarea rezultatelor se poate încheia în oricare dintre aceste etape.

Orice încălcare a obligaţiilor sau orice lipsă de grijă aferentă unei anumite situaţii. De exemplu, atunci când un sportiv sau o altă persoană nu ţine cont de reglementările antidoping sau nu acordă atenţie riscurilor pe care le presupune comportamentul său.

Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:22 „Toată lumea așteaptă titlul!” Elias Charalambous, declarație în forță înainte de FCSB – Farul! 14:50 FRF a anunțat ce echipe au primit licența pentru cupele europene! Ce se întâmplă cu Corvinul Hunedoara 14:41 Reacția lui Gigi Becali, după ce a aflat că Risto Radunovic e pe lista lui CFR Cluj! Mesaj direct pentru vedeta de la FCSB 14:17 QPR – Leeds LIVE VIDEO în AntenaPLAY (22:00). Continuă lupta incendiară pentru promovarea în Premier Leauge! Echipele probabile 14:07 NEWS ALERTDaniel Niculae, urmărit penal în dosarul materialelor pirotehnice 13:47 Mircea Lucescu, Ion Ţiriac şi Nicolae Badea, super-proiect la unicul Dinamo: „Au avut o întâlnire cei trei” 13:30 „Să vină targa, să mă ia!” Romario, declarație fabuloasă după ce s-a antrenat pentru prima dată în 16 ani! 13:15 „Nu sunt idiot!” Cum poate pica transferul lui Florinel Coman în Qatar. Anunțul făcut de Gigi Becali 12:39 Gigi Becali, anunțul momentului despre situația lui Florinel Coman! Noi detalii despre accidentarea lui „Mbappe” 12:29 „Cu el am avut cea mai proastă relație!” Alexandru Bourceanu, dezvăluiri din perioada în care Costel Gâlcă o antrena pe FCSB! Vezi toate știrile
Citește și