Închide meniul

România – Italia 13 – 45 | „Stejarii” nu au putut face faţă colosului din Turneul celor Şase Naţiuni

Publicat: 1 iulie 2022, 23:43

România – Italia 13 – 45 | „Stejarii nu au putut face faţă colosului din Turneul celor Şase Naţiuni

Lotul României pentru meciul cu Spania

Hepta

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În primul meci dintre cele două echipe la Bucureşti, după o pauză de 18 ani, ”stejarii” au fost depăşiţi la toate capitolele de echipa ce participă la Turneul celor Şase Naţiuni, diferenţa cea mai mare fiind la viteza de joc. Italia a marcat nu mai puţin de şapte eseuri în acest meci.

România – Italia 13 – 45 |  „Stejarii” nu au avut nicio şansă

Jucătorii antrenaţi de Andy Robinson, a căror calificare la Cupa Mondială din 2023 a fost confirmată recent, au avut un început bun de joc şi au condus cu 3-0, prin lovitura de pedeapsă transformată de Florin Vlaicu (10). Italienii au replicat printr-un eseu semnat de Tommaso Menoncello (16), dar Allan a ratat transformarea şi a oferit astfel şansa României să revină în avantaj pe tabelă, după o nouă lovitură de penalitate fructificată de Vlaicu (24).

Reclamă

Oaspeţii au preluat controlul jocului şi s-au desprins pe tabelă în finalul primei reprize, după două încercări semnate de Tommaso Allan (38) şi Niccolo Cannone (40), ambele transformate de Allan (39, 40).

Italia a continuat să domine momentele importante şi şi-a avansul pe tabelă, prin încercările reuşite de Alessandro Garbisi (46), Tommaso Menoncello (58), Marco Zanon (61) şi Giacomo Nicotera (69), trei transformate de Allan (47, 61, 69).

Reclamă

Deşi a rămas în inferioritate numerică în min. 72, când Vlad Neculau a primit cartonaş roşu pentru o lovitură cu capul, ”stejarii” au reuşit să înscrie eseul de onoare, prin Alexandru Savin (79), iar Bucur a realizat transformarea (79).

În min. 43, Dragoş Ser a suferit o comoţie după ce s-a izbit cu capul de teren la un duel cu Manuel Zuliani, jocul fiind întrerupt mai multe minute. Stelistului i s-a pus un guler cervical şi a fost evacuat de pe teren cu o targă, în aplauzele spectatorilor. Ser a ridicat mâna şi le-a făcut semn că este în regulă.

România va efectua în perioada următoare un turneu în America de Sud, urmând să dispute două meciuri-test cu reprezentativa Uruguayului, pe 10 şi 17 iulie, la Montevideo.

Reclamă 4 / 0/3

România – Italia 13 – 45. Echipele care au evoluat

Pe Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf au evoluat echipele:

România: 1. Vasile Bălan (CSA Steaua), 2. Tudor Butnariu (CSA Steaua), 3. Victor Leon (Colomiers), 4. Marius Iftimiciuc (Perigeux), 5. Marius Antonescu (USBPA), 6. Vlad Neculau (SCM USAMVB Timişoara), 7. Dragoş Ser (CSA Steaua), 8. Mihai Macovei (Colomiers; căpitan), 9. Gabriel Rupanu (SCM USAMVB Timişoara), 10. Florin Vlaicu (SCM USAMVB Timişoara), 11. Adrian Apostol (CSM Ştiinţa Baia Mare), 12. Hinckley Vaovasa (CSA Steaua), 13. Taylor Gontineac (Rouen), 14. Mihai Lămboiu (CSM Ştiinţa Baia Mare), 15. Marius Simionescu (CS Dinamo). Selecţioner: Andy Robinson.
Rezerve: 16. Iulian Harţig ( Club Alcobendas Rugby), 17. Alexandru Savin (SO Chambery), 18. Alexandru Gordaş (CS Dinamo), 19. Andrei Toader (CS Dinamo), 20. Kamil Sobota (CSA Steaua), 21. Florin Surugiu (CSA Steaua), 22. Alexandru Bucur (SCM USAMVB Timişoara), 23. Sioeli Lama (CSA Steaua).

Italia: 1. Ivan Nemer (Benetton Rugby), 2. Gianmarco Lucchesi (Benetton Rugby), 3. Simone Ferrari (Benetton Rugby), 4. Niccolo Cannone (Benetton Rugby), 5. Marco Fuser (Newcastle Falcons), 6. Federico Ruzza (Benetton Rugby), 7. Manuel Zuliani (Benetton Rugby), 8. Toa Halafihi (Benetton Rugby), 9 Alessandro Garbisi (Benetton Rugby), 10. Tommaso Allan (Harlequins), 11. Pierre Bruno (Zebre Parma), 12. Marco Zanon (Pau), 13. Tommaso Menoncello (Benetton Rugby), 14. Edoardo Padovani (Benetton Rugby; căpitan), 15. Ange Capuozzo (Grenoble). Selecţioner: Kieran Crowley.
Rezerve: 16. Giacomo Nicotera (Benetton Rugby), 17. Cherif Traore (Benetton Rugby), 18. Ion Neculai (Zebre Parma), 19. David Sisi (Zebre Parma), 20. Michele Lamaro (Benetton Rugby), 21. Renato Giammarioli (Zebre Parma), 22. Manfredi Albanese (Transvecta Calvisano), 23. Paolo Garbisi (Montpellier).

România s-a calificat la Cupa Mondială de Rugby din 2023! Apelul Spaniei a fost refuzat

România s-a calificat la Cupa Mondială de Rugby din 2023. O comisie independentă de apel a menţinut decizia de descalificare a echipei Spaniei de la turneul final, a anunţat, luni, World Rugby, fapt sinonim cu calificarea directă a „stejarilor” la competiţia din Franţa.

În urma apelului depus de Federaţia Spaniolă de Rugby (FER), comisia independentă de apel a menţinut decizia originală a Comisiei independente de judecată, legată de încălcarea regulilor de eligibilitate a jucătorilor în timpul procesului de calificare la Cupa Mondială din 2023, luată pe 5 mai.

România s-a calificat la Cupa Mondială de Rugby din 2023

Spania a fost găsită vinovată că l-a aliniat pe Gavin van den Berg în două meciuri de calificare la CM 2023, deşi acesta nu era eligibil. Sancţiunea comisiei a fost de a amenda federaţia spaniolă şi de penalizare cu puncte, rezultând că Spania nu mai este calificată pentru CM 2023.

Comisia independentă de apel a fost compusă din preşedintele Wang Shao Ing, Adam Casselden şi John Langford (fost jucător australian).

Reclamă

Federaţia spaniolă trebuia să demonstreze în apel că decizia Comisiei de judecată a fost greşită, că este în interesul justiţiei ca decizia să fie schimbată sau că sancţiunea impusă a fost excesivă sau greşită din principiu.

„Suntem bucuroși că România a revenit la Cupa Mondială de Rugby și este în acest moment singura națională masculină a țării noastre care participă la un eveniment global. Nu trebuie să diminuăm cu nimic meritul jucătorilor pentru că ei au dus echipa România într-o poziție calificabilă, să nu uităm că în toamnă urma să participăm în Franța la turneul de recalificare. Nu este un cadou pe care îl primim, este un loc pe care echipa l-a obținut prin muncă. Eforturile au fost uriașe și trebuie să le mulțumim jucătorilor, antrenorilor și tuturor cluburilor care au contribuit la aceste meciuri disputate în ultimii ani.
Situațiile nu au fost cele mai bune în această campanie de calificare. Dacă vă reamintiți am început în 2021 antrenându-ne prin malluri și fără un teren clar de antrenament și de meci, cu întârzieri bugetare, multă birocrație și puțină predictibilitate, cu Federația amendată că nu a putut juca pe Arcul de Triumf meciurile de anul trecut, cu pandemie și cu o schimbare a generațiilor.

Tocmai de aceea este importantă această calificare. Revenind la Cupa Mondială, vom evolua într-o grupă extrem de grea cu campioana mondială Africa de Sud, Irlanda, Scoția și probabil Tonga, iar obiectivul nostru este de a obține cel puțin o victorie. Avem nevoie de susținere din partea tuturor, urmează o perioadă lungă de pregătire în care echipa națională are nevoie de liniște, de stabilitate, de cele mai bune condiții. Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf va fi baza centrală a pregătirii Stejarilor pentru Cupa Mondială„, a declarat Alin Petrache, președintele FRR.

O va învinge Simona Halep pe Paula Badosa, în primul tur de la Miami?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:00 Vestea proastă pe care a primit-o Ionuţ Radu, cu 3 luni înainte de startul EURO 2024! 9:36 Cosmin Matei va fi pus sub acuzare după ce a fost depistat pozitiv! Nimeni nu a cerut proba B! Ce riscă fotbalistul 9:03 FotoSuferinţă fără margini pentru Aryna Sabalenka! Tenismena şi-a pierdut tatăl şi iubitul la aceaşi vârstă, în condiţii similare! 8:52 Pilotul de Formula 1 care investeşte într-un club de fotbal! Pierre Gasly şi-a ales echipa 8:23 Mesajul trimis din arest de liderul galeriei Rapidului, după meciul cu Farul. „Bocciu”, apel la adresa ultraşilor 8:15 Conducerea lui Dinamo i-a făcut praf pe jucători după ce au fost umiliţi de Hermannstadt: „Nu arătăm nici ca o echipă de Liga 2” 7:41 Darren Cahill, alături de Simona Halep, la Miami! Ajutor la antrenamente pentru româncă înainte de revenirea în circuit 3:32 Dramă pentru Aryna Sabalenka! Iubitul ei a murit la doar 42 de ani. Cei doi se aflau la Miami 2:19 Ora de start a meciului Simona Halep – Paula Badosa, din turul 1 de la Miami. Simo revine marţi pe teren după suspendare 18
mart.
23:27
Vlad Chiricheş primeşte un ajutor uriaş! Decizia luată de FCSB, pentru a-l readuce în formă pe fostul căpitan al României
Vezi toate știrile
Horoscopul zilei de 20 martie 2024. Berbecii sunt sfătuiți să aibă grijă de sufletul lor. Află ce se întâplă cu zodia ta

Horoscopul zilei de 20 martie 2024. Berbecii sunt sfătuiți să aibă grijă de sufletul lor. Află ce se întâplă cu zodia ta

Horoscopul săptămânii 18 martie – 24 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele

Horoscopul săptămânii 18 martie – 24 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele

Formula 1
Pe același subiect
Radu Drăguşin a anunţat obiectivul României la EURO 2024
EURO 2024 • 18 mart., 17:17
Radu Drăguşin a anunţat obiectivul României la EURO 2024: „S-a ridicat ştacheta! Asta e datoria noastră!”
Imagini de la antrenamentele echipei naționale, din cantonamentul de la Mogoșoaia
Echipa naţională • 17 mart., 20:25
FOTO
Imagini de la antrenamentele echipei naționale, din cantonamentul de la Mogoșoaia. Cum se pregătesc „tricolorii”
Florin Tănase, înainte de Columbia - România, care se va vedea pe Antena 1 şi în AntenaPLAY
AntenaPLAY • 17 mart., 18:15
Florin Tănase, înainte de Columbia – România, care se va vedea pe Antena 1 şi în AntenaPLAY: „Trebuie să facem un meci mare”
Ianis Hagi și Denis Alibec, apariții spectaculoase la cantonamentul echipei naționale!
Echipa naţională • 17 mart., 18:11
FOTO
Ianis Hagi și Denis Alibec, apariții spectaculoase la cantonamentul echipei naționale! Parada modei de mii de euro la Mogoșoaia
Un nou jucător s-a plâns de selecția lui Edi Iordănescu, după ce nu a fost convocat la națională
Echipa naţională • 16 mart., 19:44
Un jucător s-a plâns de selecția lui Edi Iordănescu, după ce nu a fost convocat la națională: „Mă doare! Am fost uitat”