Închide meniul

Ce urmează pentru Chelsea după ce a fost cumpărată de Todd Boehly de la Roman Abramovich

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 7 mai 2022, 15:45

Ce urmează pentru Chelsea după ce a fost cumpărată de Todd Boehly de la Roman Abramovich

Chelsea a câștigat UEFA Champions League în sezonul trecut

Hepta

Ce urmează pentru Chelsea după ce era lui Roman Abramovich s-a încheiat. E întrebarea care e pe chipurile tuturor fanilor din Premier League, mai ales cei ai campioanei en-titre a Europei. Todd Boehly trebuie să intre imediat „în pâine” la echipa de pe Stamford Bridge.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Chelsea a anunțat, sâmbătă, că a ajuns la un acord cu grupul de investitori condus de Todd Boehly de a cumpăra clubul de la oligarhul rus Roman Abramovich. Suma totală a tranzacției se ridică la 4,25 miliarde de lire sterline.

Ce urmează pentru Chelsea după ce a fost cumpărată de Todd Boehly de la Roman Abramovich

Modernizarea stadionului

În comunicatul în care Chelsea a anunțat acordul cu consorțiul lui Todd Boehly, clubul londonez a precizat că o parte din suma totală a tranzacției va fi investită în modernizarea stadionului Stamford Bridge.

Arena pe care Chelsea își dispută locurile are o capacitate de doar 42.000 de locuri. În comparație, stadionele celor de la Manchester United, Manchester City, Tottenham, Arsenal ori Liverpool sunt mult mai moderne și au o capacitate mai mare.

Roman Abramovich a anunț încă din 2018 că plănuiește să investească un miliard de lire sterline pentru modernizarea stadionului Stamford Bridge, dar olihargul rus a abandonat ideea din cauza unei dispute cu Guvernul cu privire la visa sa pentru Marea Britanie.

Reclamă

Întărirea lotului de jucători

Din cauza restricțiilor impuse asupra lui Abramovich, echipa londoneză n-a putut să le prelungească contractele jucătorilor ale căror înțelegeri sunt scadente în vară și nici să aducă alte nume noi în lot.

Astfel, fundașii Antonio Rudiger și Andreas Christensen vor pleca de la campioana en-titre a Europei, cel mai probabil la Real Madrid și, respectiv, Barcelona.

Pe de altă parte, cheltuielile generoase ale lui Abramovich au lăsat în urmă o echipă foarte competitivă la Chelsea. Cu doar un an în urmă, „albaștrii” au învins-o pe Manchester City în finala Ligii Campionilor, dar incertitudinea apărută la club în urma sancțiunilor primite de Abramovich a afectat echipa lui Thomas Tuchel în acest final de sezon.

Reclamă 4 / 0/3

Acum, după ce clubul și-a stabilit din nou o direcție de viitor, Chelsea poate visa din nou să se bată cu Manchester City și Liverpool la titlul din Premier League. Pentru asta, Todd Boehly au nevoie să investească serios în transferuri.

Câștigarea suportului fanilor

În ciuda presupuselor legături cu președintele rus Vladimir Putin, numele lui Abramovich era încă scandat de fanii lui Chelsea chiar și după ce au fost impuse sancțiunile, datorită succesului pe care l-a finanțat în ultimele două decenii.

Rezultatele vor fi cea mai rapidă cale pentru Todd Boehly să pătrundă în inimile suporterilor lui Chelsea, dar există capcane care trebuie evitate.

Fanii lui Chelsea se tem că noii investitori ar putea acționa într-o manieră în care să urmărească doar rentabilitatea investiției de a cumpăra clubul. În acest sens, consorțiul condus de Todd Boehly ar putea să relanseze proiectul Super Ligii Europei, care „garantează” venituri uriașe.

În general, fanii echipelor din Premier League nu sunt de acord cu patronii americani. Cel mai elocvent este Manchester United, unde fanii protestează la fiecare meci împotriva familiei Glazer, din cauza declinului înregistrat de clubul de pe Old Trafford în ultimul deceniu.

Singurii americani care se bucură de popularitate în Premier League sunt cei de la Fenway Sports Group, care o dețin pe Liverpool. Și ei au fost însă criticați pentru decizia de a ridica prețurile biletelor și aderarea la Super Liga Europei, anul trecut.

Sfârșitul erei lui Roman Abramovich la Chelsea

Ca Todd Boehly să devină oficial noul proprietar al lui Chelsea mai este nevoie doar de aprobarea Guvernului Britanic. Acest lucru e așteptat să se întâmple la finalul lunii mai.

Reclamă

Chelsea a confirmat că o parte din bani, 2,5 miliarde de lire sterline, vor fi transferați într-un cont înghețat de Marea Britanie care îi aparține lui Roman Abramovich, iar întreaga sumă va fi donată în scopuri caritabile.

Todd Boehly s-a mai angajat să investească alte 1,75 de miliarde de euro în beneficiul clubului Chelsea, pe lângă suma care va fi donată.

Chelsea a primit o licență specială din partea Guvernului pentru a putea să-și dispute meciurile ramase din această stagiune și după sancțiunile impuse lui Abramovich.

Chiar și așa, albaștrii nu puteau să evolueze și în sezonul viitor cu licența specială. Dacă nu obținea licența completă până la 8 iunie, lucru care se putea întâmpla doar după ce Abramovich nu mai era proprietarul clubului, Chelsea risca să fie expulzată din Premier League și competițiile europene.

Chelsea, performanțe uriașe cu Roman Abramovich

2003 e anul în care Roman Abramovich a devenit proprietarul lui Chelsea. Oligarhul ar fi avut, la începutul războiului, o avere de 8,3 miliarde de dolari, potrivit Forbes.

Sub conducerea, clubul de pe Stamford Bridge a câștigat cinci titluri în Premier League, două trofee UEFA Champions League, un Campionat Mondial al Cluburilor, cinci Cupe Ale Angliei, trei Cupe ale Ligii, două trofee Europa League, o Supercupă a Europei și două Supercupe ale Angliei.

După ce i-au fost impuse sancțiuni lui Roman Abramovich, Chelsea a fost eliminată din actuala ediție a Ligii Campionilor și a ieșit din lupta la titlu în Premier League.

Recomandări
  • Chelsea, vândută de Roman Abramovich lui Todd Boehly
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
11:03 „Te încântă!” Mihai Pintilii, laude la scenă deschisă pentru Octavian Popescu: „Când are chef!” 10:30 LIVE VIDEOCalificările pentru sprint sunt ACUM, pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY! Programul complet al Marelui Premiu al Chinei 10:21 „Comportamentul lui a fost de vină!” Marcel Răducanu, mesaj acid despre transferul lui Florinel Coman în Qatar! 10:10 Palermo – Parma LIVE VIDEO în AntenaPLAY (21:30). Nedelcearu se luptă cu Man și Mihăilă! Echipele probabile 10:06 Ianis Hagi, gata să se transfere definitiv de la Rangers: „A fost uitat!” Anunţ despre varianta Galatasaray 9:34 Emma Răducanu a revenit la forma maximă! S-a calificat în sferturi la Stuttgart şi va avea un duel „de foc” cu Iga Swiatek 9:31 „Va fi făcut sfânt!” Dumitru Dragomir, mesaj despre planul lui Gigi Becali! A făcut plecăciuni în fața patronului de la FCSB 9:11 „Sunt emoții!” Jurgen Klopp nu s-a ferit de cuvinte, după ultimul meci european la Liverpool! Ce a spus despre adversari 9:10 Semnal de alarmă pentru FCSB, înaintea transferului lui Florinel Coman în Qatar: „Nu va fi uşor!” Sfat pentru Gigi Becali 8:51 VIDEOScene incredibile la Marele Premiu al Chinei! Gazonul a luat foc în timpul antrenamentelor! Steagul roșu s-a ridicat imediat Vezi toate știrile
Citește și