Închide meniul
VIDEO

Constantin Popovici şi Cătălin Preda se află pe primele două locuri, după primele două sărituri în apă la CM de Nataţie

Reclamă

Bogdan Stănescu Publicat: 25 iulie 2023, 8:55 / Actualizat: 20 octombrie 2023, 16:24

Constantin Popovici şi Cătălin Preda se află pe primele două locuri, după primele două sărituri în apă la CM de Nataţie

Constantin Popovici şi Cătălin Preda luptă pentru supremaţie

Constantin Popovici, în timpul unei probe / Profimedia Images

Constantin Popovici şi Cătălin Preda se află pe primele două locuri la concursul de Sărituri în apă de la mare înălţime (27 metri), la Campionatele Mondiale de Nataţie. Proba e exclusiv în AntenaPLAY.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cei doi au sărit în prima parte a probei,  ce a fost programată în direct în AntenaPLAY, marţi dimineaţă. Finala este programată joi, 27 iulie, de la ora 06:00.

Aici poți vedea evoluțiile românilor la Sărituri în apă de la mare înălţime

Constantin Popovici şi Cătălin Preda se află pe primele două locuri la Sărituri în apă de la mare înălţime

Update 10:00: După prima fază a competiţiei, Constantin Popovici şi Cătălin Preda se află pe primele două locuri. Constantin Popovici are un punctaj de 232.20 puncte, în timp ce Cătălin Preda, care se află pe locul 2, a acumulat 207.60 de puncte.

Video cu prima săritură a lui Constantin Popovici

Video cu a doua săritură a lui Constantin Popovici

Video cu prima săritură Cătălin Preda

Reclamă
Video cu a doua săritură a lui Cătălin Preda

Update 08.50: A început ploaia la Fukuoka! Competiţia a fost întreruptă pentru cel puţin 30 de minute!

Constantin Popovici este campion mondial la Sărituri în apă de la mare înălţime. Cătălin Preda este vicecampion european la această probă.

În luna iunie a acestui an, Constantin Popovici se impunea, la Paris, în cea de-a doua etapă din acest an a circuitului Red Bull Cliff Diving World Series, de sărituri de la mare înălţime.

Reclamă 4 / 0/3

După succesul de la Boston (SUA), din 3 iunie, campionul european s-a clasat pe primul loc şi la Paris, cu un total de 464,9 puncte, potrivit site-ului Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern.

Podiumul a fost completat atunci de ucraineanul Oleksi Prigorov, cu 405,15 puncte, şi de rusul Nikita Fedotov, cu 402,05 puncte. Cătălin Preda, vicecampionul european de la Roma, din 2022, a terminat al şaselea, cu un total de 391,75 puncte, informa agerpres.ro.

David Popovici face istorie la Campionatele Mondiale de Înot de la Fukuoka

David Popovici a intrat în istorie la Fukuoka! Românul a devenit primul înotător din istorie care a coborât sub 1:45:00 de două ori în semifinalele Campionatelor Mondiale de Înot. Competiţia de la Fukuoka e LIVE exclusiv în AntenaPLAY.

David Popovici a încheiat semifinalele de la 200 de metri liber cu cel mai bun timp, 1:44:70. Luke Hobson, din SUA, a avut al doilea cel mai bun timp din semifinale, 1:44:87, urmat de 1:45:07, timp înregistrat de Hwang Sunwoo (Coreea de Sud).

David Popovici a înotat prima lungime de bazin în semifinale cu 24,07 secunde, cu mai puţin de 5 zecimi sub timpul pe care l-a înregistrat germanul Paul Biedermann atunci când a stabilit recordul mondial al probei, 1:42,00.

Ian Thorpe, Michael Phelps sau Sun Yang, dubli campioni mondiali la această probă, nu au coborât niciodată sub 1:45:00 într-o semifinală de Campionat Mondial.

David Popovici, reacţie fabuloasă după cursa de 200 liber: „Nu cumva să fiu atât de tâmpit”

David Popovici a avut o reacţie fabuloasă după cursa de 200 metri liber. Campionul mondial en-titre din probele de 200 şi 100 metri liber s-a calificat în finala de la 200 metri liber cu cel mai bun timp.

Reclamă

Singurele mele dorințe erau să-mi iasă bazinele, proba așa cum am calculat-o. Îmi doream să mă calific primul. Uite că de data asta aveam și un obiectiv pentru a-mi asigura cumva calificare. Am vrut să termin primul seria pentru a știi că voi intra oricum

M-am simțit bine, n-a fost ușor niciodată, nu-i ușor. De dimineață, când terminasem proba, era un bazin de relaxare unde o să mă duc și acum curând. Și m-am întâlnit câțiva competitori și ziceau e ușor, ușor, nu, nu, chiar nu e ușor.

De dimineața am înotat mai încet a 2-a jumătate a cursei. Spre final am sprintat un pic ca să nu cumva să fiu atât tâmpit încât să nu mă calific.

Apa e bună, dar e foarte rece, nu știu ce au japonezii de o fac așa, dar ajută. Publicul japonez e foarte diferit de publicul european. Parcă europenii noștri sunt mai fanatici, țipă, se mișcă mai tare, se agită. Dar e clar că japonezilor le place foarte mult înotul și și sportul se vede”, a spus David Popovici, pentru gsp.ro.

Recomandări
Citește și:

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:47 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 25 aprilie 16:45 LIVE SCOREUTA – Oţelul 0-0. Duel de foc pentru primul loc între Mircea Rednic şi Dorinel Munteanu 16:38 Foto„Domnul Şucu nu stăpâneşte lucrurile” Un cunoscut antrenor român a reacţionat după gestul uluitor al lui Krasniqi faţă de Lobonţ! 16:26 Irina Begu, eliminată în turul 2 de la WTA Madrid Open! Cu câți bani s-a ales românca, după duelul cu Madison Keys 16:16 „Problemele vor fi altele!” Florin Răducioiu, semnal de alarmă despre situația de la Dinamo. Mesaj sincer despre criza „câinilor” 15:53 Xavi a dezvăluit de ce a ales să rămână la Barcelona: „Acest proiect trebuie să continue” 15:26 EXCLUSIVAdrian Mihalcea, euforic după ce a promovat cu Unirea Slobozia: „Vom rămâne în istorie!” Ce a spus despre prime 15:05 „La mulţi ani, magicianule!” Postare emoţionantă de ziua lui Olimpiu Moruţan. Ce i-a urat Ankaragucu internaţionalului român 14:15 „Hai, mă, Gicane, chiar așa?” Dialog spumos între Gică Hagi și Ciprian Marica! „Pariul” făcut de „Rege” 14:08 0-57, una dintre cele mai severe înfrângeri din istoria hocheiului. România, pe lista meciurilor cu diferenţe uriaşe de scor Vezi toate știrile
Citește și