După succesul de la Boston (SUA), din 3 iunie, campionul european s-a clasat pe primul loc şi la Paris, cu un total de 464,9 puncte, potrivit site-ului Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern.
Podiumul a fost completat atunci de ucraineanul Oleksi Prigorov, cu 405,15 puncte, şi de rusul Nikita Fedotov, cu 402,05 puncte. Cătălin Preda, vicecampionul european de la Roma, din 2022, a terminat al şaselea, cu un total de 391,75 puncte, informa agerpres.ro.
David Popovici face istorie la Campionatele Mondiale de Înot de la Fukuoka
David Popovici a intrat în istorie la Fukuoka! Românul a devenit primul înotător din istorie care a coborât sub 1:45:00 de două ori în semifinalele Campionatelor Mondiale de Înot. Competiţia de la Fukuoka e LIVE exclusiv în AntenaPLAY.
David Popovici a încheiat semifinalele de la 200 de metri liber cu cel mai bun timp, 1:44:70. Luke Hobson, din SUA, a avut al doilea cel mai bun timp din semifinale, 1:44:87, urmat de 1:45:07, timp înregistrat de Hwang Sunwoo (Coreea de Sud).
David Popovici a înotat prima lungime de bazin în semifinale cu 24,07 secunde, cu mai puţin de 5 zecimi sub timpul pe care l-a înregistrat germanul Paul Biedermann atunci când a stabilit recordul mondial al probei, 1:42,00.
Ian Thorpe, Michael Phelps sau Sun Yang, dubli campioni mondiali la această probă, nu au coborât niciodată sub 1:45:00 într-o semifinală de Campionat Mondial.
David Popovici, reacţie fabuloasă după cursa de 200 liber: „Nu cumva să fiu atât de tâmpit”
David Popovici a avut o reacţie fabuloasă după cursa de 200 metri liber. Campionul mondial en-titre din probele de 200 şi 100 metri liber s-a calificat în finala de la 200 metri liber cu cel mai bun timp.
„Singurele mele dorințe erau să-mi iasă bazinele, proba așa cum am calculat-o. Îmi doream să mă calific primul. Uite că de data asta aveam și un obiectiv pentru a-mi asigura cumva calificare. Am vrut să termin primul seria pentru a știi că voi intra oricum
M-am simțit bine, n-a fost ușor niciodată, nu-i ușor. De dimineață, când terminasem proba, era un bazin de relaxare unde o să mă duc și acum curând. Și m-am întâlnit câțiva competitori și ziceau e ușor, ușor, nu, nu, chiar nu e ușor.
De dimineața am înotat mai încet a 2-a jumătate a cursei. Spre final am sprintat un pic ca să nu cumva să fiu atât tâmpit încât să nu mă calific.
Apa e bună, dar e foarte rece, nu știu ce au japonezii de o fac așa, dar ajută. Publicul japonez e foarte diferit de publicul european. Parcă europenii noștri sunt mai fanatici, țipă, se mișcă mai tare, se agită. Dar e clar că japonezilor le place foarte mult înotul și și sportul se vede”, a spus David Popovici, pentru gsp.ro.